Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Dacia Logan za STCC takmičenje

Recommended Posts

dacia%20logan.jpg

Dacia Dealer Team je najavio da će se takmičiti u STCC šampionatu (Swedish Touring Car Championship), i to sa sportskom verzijom novog Logana. Kako je saopšteno, ovaj Logan ima V6 motor (razvija oko 400KS) i šestostepeni sekvencijalni menjač, ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3 sekunde, a najveća brzina je 270 km/h. Za zaustavljanje se brine kočioni sistem sa diskovima 370 mm napred i 360 mm pozadi, točkovi su od 18 inča, dok težina automobila iznosi 1100 kg.

dacia%20logan%2011.jpg

Za volanom trkačkog Logana će se inače naći Mattias Andersson, švedski vozač rođen 1973. godine.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

3.5L V6 motor sa 400+ KS, šestostepeni sekvencijalni menjač, težina 1.000 kg, ubrzanje do 100 km/h za 3 sekunde, najveća brzina 270 km/h

Share this post


Link to post
Share on other sites
STCC: Volvo Polestar Racing i Thed Björk ušli u istoriju u Stokholmu
 
volvo%20stcc.jpg
 
Thed Björk je briljirao na drugoj trci ovogodišnjeg STCC šampionata na stazi Solvalla u blizini Stokholma, a Volvo Polestar Racing postigao istorijsku pobedu, s obzirom da su vozači ovog tima trku završili na prvoj, drugoj, trećoj i četvrtoj poziciji. 
''Ovo je za mene nesumnjivo jedna od najboljih pobeda svih vremena. Sve je funkcionisalo savršeno i otići sa staze sa prva četiri osvojena mesta je jednostavno neopisivo'' - izjavio je Björk. On je zahvaljujući poslednjoj briljantnoj pobedi preuzeo vodstvo u poretku vozača, 10 bodova ispred Richarda Göranssona, dok je Volvo sada prvi u poretku konstruktora, 20 bodova ispred BMW-a.
''Trka u Stockholmu je postala naš najbolji STCC rezultat od 1996. godine od kada učestvujemo u ovom šampionatu. Izuzetno smo ponosni na naše vozače i sve one koji čine Volvo Polestar Racing. Svi su oni napravili sjajan posao'' - izjavio je Derek Crabb, Motorsport direktor kompanije Volvo automobili. Björk je startovao sa prve pozicije i vodstvo zadržao celim tokom trke. BMW-ov vozač Fredrik Larsson je snažno pritiskao, ali je kasnije diskvalifikovan zbog ignorisanja kazne, koju je zaradio zbog udarca u automobil Linusa Ohlssona.
 
Robert Dahlgren je stabilnom vožnjom osigurao drugo mesto, dok je nekadašnji šampion TTA šampionata, Fredrik Ekblom, nakon velike borbe sa kolegom Linusom Ohlssonom osigurao treće mesto i svoje prvo mesto na pobedničkom podijumu u ovoj sezoni. Ohlsson je s druge strane nakon kontatka sa Larssonom trku uspeo da završi kao četvrti. STCC sezona se nastavlja 29. juna, trkom na stazi Gothenburg City Arena, domaćoj stazi za Volvo.
 
Rezultati trke u Solvalli
 
1 Thed Björk - Volvo S60 39 krugova
2 Robert Dahlgren - Volvo S60 +3.615
3 Fredrik Ekblom - Volvo S60 +5.032
4 Linus Ohlsson - Volvo S60 +5.449
5 Richard Göransson - BMW SR +11.131
6 Daniel Haglöf - Saab 9-3 +26.217
7 Roar Lindland - Saab 9-3 +30.707
8 Mattias Andersson - Dacia SE +31.480
9 Niclas Olsson - Citroën C5 +1 krug
10 Tomas Engström - Honda Civic +7 krugova
11 Robin Rudholm - BMW SR DNF
12 Alexander Graff - Saab 9-3 DNF
13 Jocke Mangs - Citroën C5 DNF
14 Fredrik Larsson - BMW SR DQ
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju trkačka Dacia sa 220 konja

 

226283-dacia logan 4.jpg

 

Dacia Logan model je poznat kao skromna limuzina sa četvoro vrata, blisko povezana sa Sandero i Sandero Stepway sa petoro vrata. Međutim, primer na slikama koji je trenutno na listi za prodaju u Rumuniji je sasvim drugačiji, jer je pretvoren u punokrvnu trkačku mašinu.

Automobil nudi profesionalni trkač Kosmin Jon, koji ga je podelio u grupi Unikue Cars For Sale na FB-u. Prema listi, tjunirana sportska Dacia predstavlja model iz 2020. godine, tako da je zasnovana na redizajniranoj verziji prethodne Logan generacije. Sa izuzetkom gole šasije i svetlosnih jedinica, vozilo nema mnogo zajedničkog sa drumskom verzijom rumunske limuzine, pošto je većina komponenti unapređena za bolje performanse na trkačkoj stazi.

 

226284-dacia logan 3.jpg

 

Karoserija je napravljena od fiberglasa, sa znatno širim prednjim i zadnjim blatobranima, bočnim otvorima za ventilaciju, prednjim i zadnjim branicima po meri, velikim razdelnikom, proširenjima bočnih pragova i kutijastim zadnjim difuzorom. Kalupi za sve prilagođene panele karoserije se isporučuju sa vozilom kako bi se napravili novi u slučaju sudara. Belo ofarbani sedamnaestoinčni trkački točkovi (dostupni u dva seta) dobili su dva različita kompleta Michelin i Avon guma koje se isporučuju sa automobilom.

 

226285-dacia logan 2.jpg

 

Unutrašnjost je lišena svih nepotrebnih komponenti, dolazi sa punim kavezom, dve OMP kašike, ručnom kočnicom u trkačkom stilu, Momo volanom, Sivecs S7i ECU jedinicom i automatskim sistemom za gašenje požara. Zahvaljujući merama za uštedu težine - uključujući prozore od pleksiglasa - ovaj Dacia Logan trkački automobil teži 1.050 kg.

 

dacia logan 1.jpg

 

Ispod haube se nalazi dvolitarski F4R motor iz Reno modela, sličan onom koji koristi mehanički povezani Renault Sandero RS u Južnoj Americi. Agregat je podešen da proizvodi 220 KS što je znatno više od bilo koje opcije pogonskog sklopa u serijskoj Dacia Logan jedinici. Snaga se prenosi na prednju osovinu preko novog šestostepenog sekvencijalnog menjača kompanije Sadev. Vešanje je u potpunosti renovirano od strane BC Racing brenda i ima INTRAKS opruge podesive u 3 smera, sa kočnicama koje dolaze iz Ksporta i AP pogona. Cena trkačkog automobila je očigledno veća od bilo kog primera istog brenda koji možemo videti na regularnim putevima. Dakle, ova supersportska Dacia Logan mašina stiže za veliki novac i može se kupiti po ceni od 35.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...