Jump to content
FAS Goran
tesendicdd

Lancia Lybra - fabrički alarm

Recommended Posts

Ma ,hteo bih da ga skinem totalno.Jer mi centralna bas pravi problem i non stop se pale sva cetiri zmigavca.Nekad fabricki kljuc mi otkljuca vrata,nekad ne i tako.Pa sam hteo da ugradim neku drugu centralnu sa alarmom a fabricku da skinem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razlikuj dve stvari: daljinsko otvaranje centralne brave i alarm. To što možeš daljinski da otključaš vrata ne znači da imaš i alarm.

Možeš da ugradiš neki alarm i on će biti povezan sa centralnom bravom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima,nisam se predstavio.Danas sam se registrovao ovde.Ja se zovem Dragan,vlasnik sam zadovoljni Lybre 1.9 jtd.

Hvala Neshookt.narucio sam alarm sa centralnom pa cu ovih dana ga ubaciti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@zeks87

 

Ukucaj u ePER broj šasije tvoje Lybre i onda pretraži u odgovarajućoj grupi delova. Nešto sam izguglao da je ovo originalni broj tog dela 46538365, pa ga možeš tako još lakše naći. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@zeks87

 

Na osnovu čega misliš da sigurno imaš fabrički ugrađen alarm?

 

Screenshot_90.jpg

 

Po analogiji sa Alfom, morao bi onda da imaš i drugačiju plafonjeru, kao i drugačiji bravu haube. Takođe, ono što sam video po internetu, kada Lybra ima fabrički alarm, sama njena centrala ima u sebi ugrađenu i sirenu od alarma, i izgleda zato drugačije od slike koju si postavio...

 

Control Unit Alarm System 46779439 Lancia Lybra

s-l225.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako mi je auto stajao kod majstora skoro nedelju dana raskacen sa akumulatora, primetio sam da sad prilikom zakljucavanja i otkljucavanja ne pisti (ne aktivira alarm) i ne blinkaju migavci. Dakle nema nikakv zvuk i ne zasvetli nista.  Sta se tu izdesavalo i kako barem vratiti da migavci blinkaju, da li to ide preko dijagnostike ili kako?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre nekih godinu dana auto mi je bio kod majstora jedno nedelju dana. Kad sam  ga uzeo primetio sam da ne pali alarm pri zakljucavanju niti blinkaju migavci kako je bilo ranije. Dakle samo se cuo zvuk centralne brave kad se zakljucava i otkljucava preko kljuca, nikakva svetlosna signalizacija nista. Danas krecam sa posla otkljucavam auto otvaram vrata pali se alarm, stiskam opet 2-3 puta dugme za otkljucavanje alarm se ne gasi, gurnem kljuc u kontakt bravu alarm se ugasio. Reko nesto se istripovao nece valjda vise. Predvece opet ista prica, reko sam sebi verovatno nece paliti alarm ako auto zakljucam kljucem bez daljinca medjutim opet ga aktivira iako sam kljucem zakljucao auto. Gotovo sam bio siguran da ce sam aktivirati alarm cak i ako auto ne zakljucam, dakle samo sam zatvorio vrata sacekao 15ak sekundi i zaista je sam upalio alarm iako nije auto zakljucan. Ajde, to sam nasao u knjizi kao automatski paljenje alarma, dakle nije nista cudno ali ostaje pitajne zasto se to aktiviralo. I naravno, problem br 1 je zasto nece da ugasi alarm pri otkljucavanju auto preko daljinca vec samo kad gurnem kljuc u kontakt bravu.  U knjizi sam pronasao dva razloga zasto nece da ugasi alarm pri otkljucavanju preko kljuca, prvi je slaba baterija a  drugi razlog je kvar. 

 

Naravno svakako moram oterati auto u servis sledece nedelje a posto nemam apsolutno nikakvo znanje oko alarma tu bi mi trebao savet, da li je to najpametnije ugasiti popravljati.... iskreno alarme na kolima bas nikad nisam voleo i najraije bih ga ugasio.

 

 

Edited by neshaoct
spojeno / formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kaskabgd

 

Koji alarm je u pitanju? Koje sve senzore ima (volumetrijske, tilt, senzore vrata...)?

 

 

Edited by neshaoct
dodao tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam da je fabricki alarm. Znam da se upali alarm kad se vrata otvore, i znam da ima neke senzore gore gde je "plafonjera" za svetlo.  Za te senzore na plafonjeri mi je rekao jedan kolega na poslu da su od alarma, bas sam vezara sto se toga tice. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisi napisao koji alarm je u pitanju, a u medjuvremenu je Nesa spojio sa postojecom temom o fabrickom alarmu (pitao sam da slucajno nije neki aftermarket).

Da, u plafonjeri je centrala alarma, okrugli otvori su volumetrijski senzori, a tu je i tilt senzor. Bar kod ovih fabrickih alarma od Stila naovamo.

Aj' pogledacu ti u MES, ima Demo mode, pa da vidim sta ima od podesavanja za Lybru. Za nju iskreno nisam gledao, za Stilo i Nuova Bravo koje sam imao znam napamet. Samo sto je, koliko se secam, za podesavanja alarma trebala i Code kartica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karticu naravno nemam.  Ja krajem sledece nedelje planiram da ga oteram u neki servis za to ako se ne ugasi samo kako se i upalilo :)  Tako da ne moras da zuris, baci pogled ako moze moze ako ne ne. Hvala u svakom slucaju. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mogu da nadju gde se nalazi alarm, ostavicu im auto opet od ponedeljka kaze covek da ce se raspitati u medjuvremenu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kaskabgd

Bacih ti pogled i u MES dijagnostiku, da vidim da li moze tako da se deaktivira fabricki alarm.

Kod drugih, novijih modela su ta podesavanja u BodyCompu. Ali evo sta mi samo nudi od mogucih modula za 1.9 JTD Lybru (nema Body-ja):

 

Untitled.thumb.png.3a2f4b2873c45f168f311fb269feb0ed.png

 

Isto stoji i na MES sajtu u listi podrzanih vozila:

 

Untitled2.thumb.png.9e3772f4360416bebedb0ef8cd0a1967.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, nema nigde ta  opcija.  Kad bi bila originalna dijagnostika ili ne znam kako da se izrazim vec da li bi mozda onda bila ta opcija? Nesto razmisljam kod mene se iz nekog razloga aktiviralo automatsko paljenje alarma, a to nije ranije bilo tako samo kad se zakljucava onda se aktivirao. Sad da sam ja ranije hteo da uplim automatsko paljenje alarma kako bih to inace uradio. 

Edited by kaskabgd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...