Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
ivan.ik

F1: Počela sezona 2013.

Recommended Posts

Prvi nezvanični treninzi u Australiji. Vettel dominirao. Sutra u 07h zvanični ili kvalifikacije a u nedelju u 07 trka.

trening_1.jpg trening_2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

trening br.3 poceo jutros u 04.00h i posle prvih 20 min pocela kisa koja je trajala narednih 20ak min.pocetak kvalifikacija poceo u 07.00h i odlagan 30min zbog kise,stanje na stazi je izuzetno tesko za voznju sa dosta izletanja i udesa(sauber,ferari....)posle Q1 ponovo doslo do odlaganja nastavka kvalifikacija.postavlja se pitanje kako ce se zavrsiti kompletne kvalifikacije jer ocekuju da ce uskoro da pocne da se smrkava s obzirom na veliku oblacnost.do sada i Masa,Hamilton,Veber imali izletanja i laksa ostecenja bolida.Mclaren jako los jedva prosao Q1 kao zadnja dva bolida.

ocekuje se nastavak oko 08.10h.opet odlozen start za 08.30h kisa ne staje

Share this post


Link to post
Share on other sites

ponovo odlaganje ali kisa pada i dalje ne zna se sta ce biti ako kvalifikacije se ne zavrse i kako ce se odrediti startni poredak.cekaju se zvanicne izjave

Q2 i Q3 odlozene za nedelju 01.00h po nasem vremenu

Share this post


Link to post
Share on other sites

A gde je sad RTS i NASE pravo da znamo sve? :realmad: Svake godine obecavaju, obecavaju... :realmad: :realmad: :realmad: :realmad: :realmad: :realmad: :realmad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad je trka? Mislim da SportKlub prenosi, a ovo naše pravo da znamo sve možemo okačiti mačku o rep. Ja vazda šizim kad je liga šampiona utorkom ili naša liga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa plaćamo da NEGLEDAMO, što se čudite.

Popeli se na onu stvar sa onim voditeljkama koje ne znaju da sastave običnu rečenicu, a za drugo nemaju para.

Ko ima sreće da ima kablovsku, naravno sa pravim odabirom kanala ili satelitsku imaće sreće. Ostali sa manje sreće moraće da se dovijaju na različite načine. Na žalost.

Ujutru u 07 po našem vremenu počinje cirkus, nadam se da kiše neće biti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RTS ne gledam i nemam obavezu prema napuderisanim prevarantima! Proslu sezonu sam pratio na ATV ali , koliko vidim , i oni ne kupise prava. Sad mi ostao dojce RTL , jbg.

Bitno je da zuuujiiii ! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahaha, kimi dokazao koliko je bitan vozac u timu! hamilton dokazao koliko je nebitan vozac u losem timu! kazem ovo na racun kriticara koji popljuvase schumachera prosle godine.

alonso i massa ni krivi ni duzni, ubise se od trkanja i truda, ali kao da nista ne zavisi od njih. koliko god bili dobri ili losi sve zavisi od drugih!

vettel? kao prosle godine, los start, ne sumnjam za dalje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kimi svetski odradio trku, nazad brz iza drugog auta. Prošle godine su imali dosta problema sa tim, džabe brzina kad ne može da se približi protivniku i da ga pretekne.

Mercedesov auto sektor je provalio da treba (bez blama) kupovati Renault motore. Još i to da urade ljudi iz sportskog odelenja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

svaka cast kimiju na brzini i taktici lotusa,svi su isli 3 puta u boks,od vodecih samo je kimi isao 2 puta i vozeci bez greske stigao je prvi na cilj

ferarri je isto bio jako brz i alonso i masa,pa su i oni nadmudrili vetela i redbul,a sto se tice hamiltona,on ce se po svemu muciti ove godine,barem da neki podijum uzme,dosta su sporiji od ferarrija lotusa i redbula,a ni mclaren jutros nije pokazao brzinu ni tempo,perez prosecan,kao i baton,dok je povratnik u F1 adrian sutil u force india briljirao tokom trke,dok je u zavrsnici bio losiji i zavrsio na 7om mestu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rajkonen trijumfovao u Australiji

Kimi-Raikonen.jpg

Jedan odlazak u boks manje od svih ostalih vozač Lotusa iskoristio na najbolji mogući način. Pobednik prve trke ove sezone na stazi “Albert park” za veliku nagradu Australije je vozač Lotusa Kimi Rajkonen. Sebastijan Fetel je posle starta zadržao prvo mesto koje je osvojio na kvalifikacijama. Iza njega su se našli Masa, Hamilton i Alonso, koji je posle nekoliko krivina uspeo da pretekne vozača Mercedesa.

Posle prvih zamena pneumatika vođstvo su preuzeli vozači Mercedesa Hamilton i Rozberg koji još uvek nisu otišli u boks, a na trećem mestu bio je vozač Force India Adrijan Zutil. Nakon odlaska dvojca Mercedesa u 14. krugu u pit stop, Zutil je preuzeo vođstvo i iako je bio sporiji od svetskog šampiona Sebastijana Fetela uspevao je da ostane na čelu.

Fetel nije uspeo da obiđe Zutila i to ga je dosta usporavalo, što su iskoristili Masa i Alonso i potpuno se primakli vozaču Red Bula. Alonso je iskoristio odlazak Zutila i Fetela u boks i kada su se oni vratili na stazu vozač Ferarija se našao između njih dvojice. Već u sledećem krugu Alonso je preuzeo vođstvo pretekavši Zutila, a u narednom krugu isto je učinio i Fetel. U tim trenucima u vođstvu je bio Rajkonen ispred Hamiltona, Rozberga, Alonsa, Fetela, Zutila i Mase. Ubrzo je Rozberg odustao zbog problema sa pneumatikom.

Posle još jednog odlaska vozača u pit stop, Zutil je vodio ispred Rajkonena i Alonsa. U 43. krugu vozač Lotusa pretiče Zutila, a to isto čini i Alonso nešto kasnije. Potom Andreas Zutil odlazi u boks i vraća se na peto mesto ispred Hamiltona i Vebera, koji su ga kasnije pretekli. Zaostali vozači zasmetali su Alonsu da priđe vodećem Rajkonenu, pa se zaostatak povećavao. Do kraja trke nije bilo bitnijih promena, vozači su štedeli pneumatike, a Kimi Raikonen je uspeo da zabeleži pobedu na prvoj trci ove sezone.

Naredna trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1 voziće se na stazi Sepang za Veliku nagradu Malezije već sledećeg vikenda.

Rezultati trke za Veliku nagradu Australije:

1. Kimi Rajkonen (Lotus) 1:30:03.225

2. Fernando Alonso (Ferrari) + 12.451

3. Sebastijan Fetel (Red Bull) + 22.346

4. Felipe Masa (Ferrari) + 35.577

5. Luis Hamilton (Mercedes) + 45.561

6. Mark Veber (Red Bull) + 46.800

7. Adrijan Zutil (Force india) + 1:05.068

8. Pol di Resta (Force India) + 1:08.449

9. Dženson Baton (McLaren) + 1:21.630

10. Roman Grožan (Lotus) + 1:22.759

preuzeto sa - Auto Blog

----------------------------------------------

Statistika i zanimljivosti nakon VN Australije

f1%20start%20melburn.jpg

Nakon završetka prve trke u ovoj sezoni, vreme je za zanimljivu statistiku i podatke.

- Raikkonen je pobedio u prvoj trci sezoni samo jednom u karijeri. Iste godine je osvojio titulu. Bilo je to 2007. godine kada je titulu osvojio sa Ferrarijem. On nastavlja neverovatnto dobru statistiku završavanja trka u bodovima i ovo mu je osamnaesta trka zaredom u kojoj je osvajao bodove. Nije odustao ni u jednoj trci još od Velike Nagrade Nemačke održane u 2009. godini.

- Tu nije kraj dobre statistike za Iceman-a. U trci je postavio i najbrže vreme kruga, a to je njegov 38. najbrži krug trke u karijeri. Popeo se sada na treće mesto all time liste u istoriji Formule 1. Osim njega, najviše najbržih krugova trke imaju samo Prost (41) i Michael Schumacher (77).

- Ovo je bila dvadeseta pobeda za Kimi Raikkonena u njegovoj karijeri čime se izjednačio sa drugim finskim vozačem: Hakkinen je u karijeri osvojio 20 pobeda.

- Lotus nije pobedio u prvoj trci sezone od 1978. godine. To je ujedno i poslednja sezona kada su osvojili titulu šampiona.

- Alonso nije na podijumu u Melburnu bio još od 2007. godine. Sve trke od te godine do današnje završavao je na podijumu u top 5 ali ni jednu na podijumu.

- Vettel nije pobedio u 2010. i 2012. godini na ovoj trci, ipak je osvojio titulu i 2010. i 2012. godine.

- Felipe Massa: njegov 19 nastup u top 5 od početka 2011. godine, ali u istom periodu bio je na podijumu samo 2 puta

- U poslednjiih 6 godina, Hamilton je samo jednom završio ovu trku na poziciji lošijoj od petog mesta (2010. godine, a 2009. godine je diskvalifikovan sa 4. mesta)

- Webber je četvrtu godinu zaredom uspeo da završi trku u Australiji, ali ni jednom nije bio na podijumu

- Adrian Sutil je po prvi put vodio jednu Grand Prix trku u svojoj karijeri. I to čak dva puta u ovoj trci

- Sedam vozača je vodilu trku u određenim fazama (Vettel, Massa, Alonso, Hamilton, Sutil i Raikkonen), što se nije desilo od VN Kanade 2010. godine. Najveći broj vozača koji su vodili trku je 8, i to se desilo 1971. godine.

- McLaren je povećao svoj rekord, i rekord Formula 1 šampionata sa 59. trkom zaredom u kojoj su osvajali bodove. Perez je ove godine završio prvu trku sezone na lošijoj poziciji nego je to bio slučaj kada je vozio za Sauber 2011. godine.

- Rosberg je odustao u 4 od 7 poslednjih trka.

- Hulkenberg je 3 puta nastupao u Australiji i ni jednom nije uspeo da odveze n jedan krug trke. Slupao se u prvom krugu 2010. i 2012. godine a danas nije ni startovao.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvanični trening u subotu u 09 00 po našem vremenu i u nedelju u 09 00 trka. Malezija / Kuala Lumpur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kimi: Jedna od najlakših pobeda u mojoj karijeri

kimi%202013.jpg

Kimi Rajkonen je u svojoj drugoj sezoni po povratku u Formulu 1 pobedom na otvaranju šampionata najavio da će biti verovatno glavni favorit za šampiona. Finac je može se reći rutinskom vožnjom pobedio na Velikoj nagradi Australije, ostavivši iza sebe Fernanda Alonsa i aktuelnog šampiona Sebastijana Fetela.

''Plan nam je bio da napravimo dva pit stopa, mada je na prvim trkama u sezoni uvek teško proceniti kada da se ide u pit mi smo to ovog puta uradili perfektno. Držali smo se plana i ispalo je savršeno, mogao sam da čuvam gume i idem brže kad je bilo potrebno'' rekao je Kimi i potom dodao:

''Bila je ovo jedna od najlakših pobeda u mojoj karijeri i nadam se da će ih biti još.''

Na pitanje da opiše momente kada mu se Alonso približavao Kimi je objasnio da je u tim tenucima samo vozio pažljivije.

''Prilazio mi je samo kada sam ja malo popustio gas i kada je ispred mene bila gužva, pa mi je bilo važno da imam sve pod kontrolom u slučaju da počne kiša. Sve u svemu bilo je baš lepo i ne previše teško''.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raikonen mašta o tituli

kimi-raikonen-australija.jpg

Finac uveren da Lotus može ravnopravno da se nadmeće sa najvećim timovima Formule 1

Da je strah najvećih ekipa Formule 1 od Lotusa, nakon pobede Kimija Raikonena na trci za Veliku nagradu Australije, opravdan potvrdio je i sam Finac koji je najavio da će njegov tim ove godine jurišati na šampionsku titulu.

''Nemamo isti budžet kao Ferari, Mercedes ili Red Bul, ali smo još prošle godine shvatili da možemo ravnopravno da se borimo sa njima. Međutim, ukoliko se budemo držali postavljenog plana sve će da bude u redu, ali samo jedna greška može sezonu da okrene u potpuno drugom pravcu'' – rekao je Raikonen.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...