Jump to content
FAS Goran
Delic9

Fiat Bravo - crna munja :)

Recommended Posts

@SikterBre Trudio sam se :) Prvo sam razmišljao na samu masku plejera da ga stavljam, ali to je bilo neizvodljivo, pa sam se onda odlučio za ovo. Još sam uzeo ovaj mali UBS fleš, pa ni ne smeta.
 

@Dante Bg  Ja sam prešao 30000 km do sad. Moje potrebe zadovoljava. Ja jednostavno nemam želju da se potežem, snage ima onoliko koliko meni treba, tako da nemam šta da mu zamerim. Jedino što sam razmišljao je da mu ubacim menjač sa 6 brzina. Ne znam koliko je to izvodljivo..

A evo je jedna sveža slika :D
 

2014_01_14_295.jpg
Edited by kolega.jankovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlicna kilometraza :thumbup:

Ja sam na 10 000 za sada.

 

6.brzina je odlicna stvar,ali ako pretezno zujis po gradu onda ti nije neophodna...Vidi sa nekim majstorm pa sve stavi na papir,ako imas racunicu-ugadjuj :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretpostavljam da može da se uradi jer su dosta slični Bravo i Stilo, samo je pitanje šta se menja još osim menjača, da li (evenutalno) mora i kvačilo i slično.

 

I da znaš, sledeći put kada parkiraš ispred FONa na trotoaru ima da te slikam i okačim u bahato parkiram  :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti ga baš štediš onda :) Ja sam od 1. decembra do danas prešao 4150km  :scooter: 
Ma zujim i po gradu, ali zujim i okolo.
 

Igore, i ja pretpostavljam da može, jer je to konstrukcijski isti motor. Samo je pitanje kako  poluosovine  stoje. Mislim da bi samo tu moglo biti problema.
 

hahah, slobodno. Ali kad napraviš 3+ kruga oko FONa, onda ti je svejedno kako staneš. A i većina njih tako parkira da ne možeš normalno da se uglaviš  :popo:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo menjač ipak :) Ovo ti uopšte nije loša ideja jer bi dobio manju potrošnju+cenim da je mnogo veći merak voziti šestobrzinca.

 

http://www.fiatforum.com/bravo-brava/257277-fiat-bravo-1-2-16v-gearbox.html

 

Ja sam čak i batalio odlaske kolima na fakultet radnim danima pre 8 uveče da se ne bih nervirao, pogotovu kada vidim kako se čukaju dok se isparkiraju..

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Just the gearbox, its a direct fit wink.gif

That box was from a Mk2 Punto Sporting, it transformed the car totally, both economically and performance wise! thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na linku :D
Uh, sad ste me bacili u opasno razmišljanje. Moraću malo detaljnije da se raspitam kako se kreću cene, pa da se preračunam.

Ma meni je baš cimanje da idem busom na faks, pa onda kad god mogu idem autom. Skoro sat vremena uštede u jednom pravcu mnogo znači ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iako dugo nisam pisao ovde, nije da se ništa ne dešava..
U međuvremenu sam menjao diskove i pločice(Delphi), paknove(Valeo) i obradio doboše. 

I sve je bilo super do prošlog utorka. Prvo je počelo kao da mi nešto zapinje kad namotam pun levi, sutradan i kad namotam pun desni, i onda se treći dan desilo ovo
WP_20140627_14_13_29_Pro_1.jpg WP_20140630_15_51_54_Pro_1.jpg WP_20140627_14_13_29_Pro_1.jpg

pukao diferencijal i probio zvono menjača :(

Sad sam kupio onaj menjač sa 6 brzina, pa ću njega da ubudžim(Ovo sam svakako hteo, ali eto sad moram) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako je ovo uspelo da se desi  :question:

 

Bićeš zadovoljniji sa šestostepenim menjačem.. Koliko si ga platio ako nije tajna?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad tek vidim da sam gore ubacio dve iste fotografije
WP_20140630_15_51_43_Pro_1.jpg
Ovo je diferencijal O.o

Nemam pojma. Nije pokazivao nikakve znake da će se tako nešto desiti. A za ta tri dana od kad se prvi put čulo to, prešao sam možda 40 km. Jbg :/
Nije tajna, 180 evra sam ga platio..

Inače, danas je montiran menjač, isproban i sve je odlično :D
Pošto je ona dekla pete i šeste brzine malo veća nego kod originalnog menjača, zaštitna plastika je morala vrlo malo da se seče, a kada namotam pun desni, točak mi stiže na 2,3 cm od menjača. Nadam se da to neće predstavljati neki problem..
Koliko se sećam od pre, mislim da je sada u 6. brzini, na oko 120 km/h za nekih 500 obrtaja manje. Ovo bi trebalo na otvorenom putu da mi smanji potrošnju..

Edited by Delic9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoću i ja takav menjač  :laughing: Šteta što je ovako moralo da se desi da se odlučiš za zamenu, ali verujem da će ti značiti. Nije samo do potrošnje, 500 obrtaja je fina razlika i u decibelima+rasterećeniji je motor.  A i merak je kada ubaciš u 6u :)

Inače, da nisi nešto saznao o zameni menjača na Stilu jtd? Ja se ubih tražeći, ali je najbliže što sam našao da na 147 jtd može menjač za mjet-a čak i bez menjanja zamajca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam tražio za Stila  :harhar:  Mada sigurno da ima iz nekog auta koji paše na tvog stila. Npr, ovaj menjač što sam ja ubacio ide u Fiat 500 i Alfu MiTO(sa 1.4 16v motorom). 
Pazi, ako on ide šraf na šraf, onda je velika verovatnoća da je i ostalo isto(znači nema menjanja zamajca, lamele, korpe..), eventualno šolje poluosovine.. Jedini problem koji bi mogao da postoji, a koji sam ja skontao kad sam montirao menjač, jeste da ti točak zapinje za deklu menjača pri punom desnom namotaju. Ovaj šestobrzinac je za 3cm duži, i sad je točak na 2,3 cm do njega kad se smota desno.
Ali kao što kažeš, merak kad ubaciš u šestu :D  Sad moram na ručici da docrtam 6  :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada si već dao tolike pare uzmi i neku lepu ručicu menjača da se kompletiraš :) Ja bih najradije sve sa Stila mjt jer koliko sam uspeo da uhvatim sve je isto kao kod mene osim što ima brzinu više i 99% će sve ići šraf na šraf. Ali sigurno im se razlikuju kvačilo i zamajac. E sad da li je to zbog toga što mjt ima 50Nm više ili čak ni ne može ovaj moj zamajac ne znam. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razmišljam šta ću sa ručicom, pošto je koža već počela da se oštećuje.. ali otom potom. Sad sad fine pare neplanski pukao.
Ako odlučiš da menjaš, zovi u pomoć. Ja sam kod mene sam menjao menjač :D

Tomo, ovaj je sa Stila 1.2 16v. Isti je i na Puntu sportingu sa ovim motorom. Sa tim menjačem ne bi trebalo da bude problema pošto su to isti motori kao i na Bravu/Bravi. Paše sve šraf na šraf. Ono što sam još saznao je da i Alfa MiTO i Fiat 500 imaju iste menjače na motoru 1.4 16v, ali tu bi već mogao da bude problem pošto su to jači motori. Radi odlično, samo još nemam naviku u 6. da ubacujem :)
 

Evo sad videh da je svaki menjač sa 6. brzina isti za benzinske motore Fiat grupacije. Čak i prenosni odnos..

.. GP, Mk2 Punto Sporting, 2007 Bravo 1.4 16v, Stilo 1.2 and 1.4 16v, Panda 100HP, 500 1.4 16v, Idea 1.4 16v and more.
Edited by Delic9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na ponudi :) Ja sam planirao da radim kod majstora  zbog mogućnosti neke zamene da ne plaćam punu cenu drugog menjača već da dogovorimo da mi barem 50% odbiju za moj stari pošto ne znam kome bih ga prodao ovako kada neće da crkavaju :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...