Jump to content
FAS Goran
aleksandarbud

Kazna za isteklu vozačku - SRAMOTA!

Recommended Posts

Ja sam juče dobio kaznu za isteklu vozačku od 16.000 din,pet bodova i 3 meseca zabrane!Odlepio sam kao nikada u životu.Razmem da su pooštrene kazne za vožnju u pijanom i drogiranom stanju,brzu i agresivnu vožnju ili ne daj bože nešto gore,ali za isteklu vozačku ovo je sramno i jadno!Pri tom pratim rok važenja registracije,saobraćajne i parking servisa na mesečnom nivou,da ne pričam o milion drugih problema koje većina nas običnih smrtnika ima!Plus tih meseci organizacija moje svadbe,devojka mi zatrudnela,problemi na poslu,plata godinama smešna...!

A sada mi je automobil neophodan pošto sam pre petnaestak dana dobio ćerkicu,a i žena i ja imamo manjih zdravstvenih problema i ne smem da ostanem bez auta!!Pa jel trebam da plaćam knjigovođu da mi vodi papire vezane za auto ili oni koji su kao u službi naroda treba da donesu zakon da je država dužna da nas blagovremeno obavesti o isticanju dokumenata!Na zapadu vas država prethodno blagovremeno obavesti o isteku bilo koje dokumentacije(što je i normalno),a ovde klasičan javašluk i otimačina!Izgleda sam ozbiljno pokušao da oštetim državu za 140 din,kolika je cena produžetka vozačke na godišnjem nivou.Znam da je kazna za isteklu registraciju čini mi se između 30000-50000 din,a za vozačku između 15000-30000,što je u prvom slučaju koliko toliko i realno,ali za vozačku je katasrofalno bezobrazno i bolesno nerealno.

Za gospodu iz vlasti koja je donela ovakvu odluku pitanje,kolika bi trebala po vama da je kazna za isteklu registraciju koja je u proseku godišnje oko 25.000 din,ako je za dokument koji na godišnjem nivou košta 140 din kazna ovoliko nenormalna!???Pretpostavljam doživotna robija i 2000 kaznenih poena koje će naslediti moja deca i unuci???

Neću da ćutim i neću stati dok se ne izborim za pravdu koje ovde nažalost skoro i da nema!!Godinama vlast i političari rade šta im padne na pamet,a mi ćutimo i dalje!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banana drzava, mora neko da napuni drzavnu kasu koju je bagra isisala, a ko ce drugi nego muceni narod!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam za neregistrovan auto dobio 3 meseca zabrane, 20000 novcanu kaznu i 6 kaznenih poena, kaznu sam odradio, za ostalo mogu da mi pljunu pod prozor od Punta :D

Koliko ti je vec istekla vozacka, jel odavno ili par dana samo? Nazalost zivimo u takvoj kanti od drzave gde zakone koje je neko spolja napisao sprovode oni koji ne znaju da citaju, a tumace ih kako se njima svidi u odredjenom trenutku!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eto ako ti nesto znaci,procitao sam od pocetka do kraja i potpuno te podrzavam.

Edited by sasha015

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neverovatno je koliko ova banana država nema sluha za pravednost.

- Neregistrovan auto istovremeno znači i auto bez osiguranja, što može da bude veliki problem u nekim slučajevima

- Vožnja bez položenog vozačkog ispita takođe može da bude veliki problem

Ali vožnja sa isteklom vozačkom dozvolom je minoran propust za koji evenutalno može da sledi opomena, ili kazna najnižeg ranga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Budalaština. Kao i sve u ovoj državi..

Kao da se sa isticanjem važenja dozvole automatski iz glave briše poznavanje vožnje, saobraćajnih propisa, pa vozač sa isteklom dozvolom predstavlja najveću opasnost po bezbednost..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok Mihailovicu u pravu si i ne bezim od odgovornosti :D srecom nije se desilo nista vise i teze od toga da me uhvate i skinu tablice, ali zasto ja moram da placam osiguranje kad su vecina osiguranja prevaranti... Sad su uveli ove kategorije i ispada da je bolje ako nekog cuknes da izvadis 50-100 evra i da ne zovete policiju, jer u suprotnom se placa uvidjaj, placas ko zna koliko puta vece osiguranje i ostale gluposti ... pa ti vidi da li treba registrovati auto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apsolutno su u pravu jer ti si upravljao vozilom fakticki bez vozacke dozvole, na stranu to sto je ti posedujes ali ona je nevazeca jer ima rok trajanja, a da bi nesto vazilo mora da bude overeno i produzen rok vaznosti.

Upravljanje vozilom bez vozacke dozvole je isto kao i upravljanje sa dozvolom kojoj je istekao rok vaznosti znaci ti si vozio odnosno koristio vozilo protivno propisima o upravljanju vozila jer nisi imao validnu dozvolu da upravljas motornim vozilom.

XI. VOZAČI

1. Uslovi za upravljanje vozilom

Član 178.

Motornim vozilom, odnosno skupom vozila može samostalno da upravlja vozač koji

ispunjava propisane uslove i ima vozačku dozvolu za upravljanje vozilom one kategorije

kojim upravlja.

Član 184.

Kada upravlja motornim vozilom, odnosno skupom vozila vozač mora imati kod sebe

vozačku, odnosno probnu dozvolu i dužan je da, na zahtev ovlašćenog lica, dozvolu da na

uvid.

Vozač je dužan da prilikom upravljanja vozilom na putu koristi pomagala koja su upisana

u vozačku, odnosno probnu dozvolu.

Član 185.

Vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilima izdaje se na rok od 10 godina, a

licima starijim od 65 godina života

-

na rok važenja do najviše pet godina, prema nalazu i

mišljenju datom u uverenju o zdravstvenoj sposobnosti.

Licima iz stava 1. ovog člana koja u vreme izdavanja vozačke dozvole imaju više od 55

godina života vozačka dozvola izdaje se sa rokom važenja do navršene 65. godine života.

Izuzetno od st. 1. i 2. ovog člana, vozačka dozvola se može izdati na kraće vreme, na

osnovu nalaza i mišljenja u uverenju o zdravstvenoj sposobnosti za vozača.

Licima kojima je istekao rok važenja vozačke dozvole izdaće se nova vozačka dozvola uz

prilaganje fotografije ne starije od šest meseci.

Lica kojima je po lekarskom nalazu i mišljenju vozačka dozvola izdata na kraći rok od

propisanog u stavu 1. ovog člana, kao i lica starija od 65 godina, prilažu i dokaz o

zdravstvenoj sposobnosti.

U nalazu i mišljenju datom u uverenju o zdravstvenoj sposobnosti za vozača može se

odrediti da je neophodno da vozač koristi određena pomagala prilikom upravljanja

vozilom.

Nadležni organ će obavezu korišćenja pomagala iz stava 6. ovog člana upisati u vozačku,odnosno probnu vozačku dozvolu

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lancia: Kako mogu biti u pravu??? Tolika kazna jer je istekla dozvola, nije isto kad neko nije polozio nikad i kad je nekome samo istekla dozvola. Svaka tebi cast kad mislis da su u pravu, video bih sta bi mislio da si ti u pitanju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovde nije sporno to da je po vazecem zakonu ucinjen prekrsaj ! Ovde je sporan sam deo zakona koji govori o isteku vozacke dozvole. Ocigledno je da se u ovom slucaju mogao pruziti rok produzenja kako bi smo izbegli ovakve apsurde. Samo jedna stvar je jasna , harac se mora uzeti !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne razumem sta te tu buni u vezi visine kazni?Stvar je veoma jednostavna.

1.Imas milion radnika

2.Imas milion penzionera

3:Imas milion na drzavnoj sisi.

On iz tacke "1" treba da napune usta ovima iz tacke" 2" i "3." Kako bude opadao broj onih iz tacke 1,kazne,doprinosi,porezi,zaduzivanje u inostranstvu ce progresivno rasti.

Veoma jednostavno,samo treba gledati iz prave perpspektive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedino me buni zasto je tolika kazna ... pa nije covek zaboravio da vozi !!!

Zar ne mora da se ide na zdravstveni pregled prilikom produzenja dozvole? Nije zaboravio da vozi ali mozda zdravstveno vise nije sposoban, 10 godina je dug period.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mora. Samo za starije , nisam siguran od 65 god.

Prošle god su mi produžavali voz. i nikakvi pregledi a nalupali kategorija mali milion. Kada me kolega omlatio pola sata smo pisali kategorije u evropskom.

Aleksandre ti isto ko moj burazer, samo njemu umesto države sam ja provalio da mu istekla vozačka (mislim oko mesec) i nikakve represije nije trpeo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedino me buni zasto je tolika kazna ... pa nije covek zaboravio da vozi !!!

Zar ne mora da se ide na zdravstveni pregled prilikom produzenja dozvole? Nije zaboravio da vozi ali mozda zdravstveno vise nije sposoban, 10 godina je dug period.

a sta ako je poslednjih 5 godina vazenja dozvole vozio sa jednim okom ili jednom rukom ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Srbiji kad vozimo mi pokusavamo da ne postujemo saobracajne ali i druge propise ali cim predjemo granicu nase nam mile Srbije setimo se i propisa koji cak i ne postoje i trudimo se da postujemo sve sto postoji napisano i propisano u bilo kom zakonu te nam mrske strane zemlje. Onda kad nam neki mrski cika policajac koji radi taj nam mrski posao a sve da bi prehranio sebe i porodicu mi se bunimo i izvlacimo na sve moguce nacine samo da ne bi platili kaznu jer kao onda nas policajac mrzi a drzava pokusava da odere nasu kozu sa ledja ali po nekom obicaju ta koza je vec nekom drugom prilikom vec odrana pa onda krece dranje sa stomaka.

Na nama mrskom zapadu ako se kojim slucajem zakasljes pa posle toga treba da kako bih rekao onako po naski pljunes a to kojim slucajem posto si navikao da to svakodnevno radis u svojoj miloj Srbiji ti pljunes na trotoar pa te vid omrazeni EU policajac ima da te odere ne samo sa ledja i stomaka vec i kozu sa dlanova, i onda se niko ne buni. A da i ne govorimo o bacanju razno raznih predmeta kroz prozor nasih automobila, koliko bi tad platio kaznu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ali zaboravljas jednu bitnu stvar, na tom istom zapadu Policija savesno radi posao i postuje propise koji vaze za sve u saobracaju, a ne kao ovi nasi ovde. Takodje na tom istom zapadu ista plicija te ne zaustavlja zato sto je neko nekome naredio da mora da npaise toliko kazni, nego ako napravis prekrsaj bivas zaustavljen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Policija i u Srbiji radi savesno i casno. samo zbog pojedinih koji nekog poznaju i prete kao onom poznatom "znasli bre ti ko sam ja" ili " ja poznajem generala Simica" i razno razne druge opaske, policajac radi ocuvanja radnog mesta gleda kroz prste. E to ce tako biti sve dok policajac radi za bednih 350 e i moze svako kome se imalo moze da preti pozivanjem nekoga da urgira.

Svako zaustavljanje ima razlog od preventivnog, operativnog ili represivnog znacaja, dalja diskusija suvisna

Na zapadu su kazne i do 5 puta skuplje u odnosu na nase kazne, naravno sad ce neko reci pa oni imalu i plate... da li... da likad neko na zapadu plati kaznu kaze ma basme briga imam platu, nije bas tako...odnos njihovih plata jenekoliko puta veci nego nas tako i kazne su nekoliko puta vece od nasih pa opet nikom ne pada na pamet da krsi propise i bozi bahato kao ja imam dzip ili neki besan audi bmw i ja sam baja pa me mozete uvatiti za j..a, e pa to tamo ne prolazi nego platis kaznu i posle ti ne pada na pamet da krsis neki propis.

Nadam se da cete i oprostiti sto sam otisao previse u OFF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada bi sve bilo kako treba i kada bi svi radili kako treba onda o ovome i sličnim stvarima ne bi i pisali.

Postoji zakon-zakoni (i stari ZOBS je bio odličan) i treba ga nad svima primenjivati i svi bi smo lepše živeli. Dokle god je tih koje Lancia pominje ništa od nas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sto se mene tice lancia u uopste nije u offu

imam druga kome su oduzeli dozvolu, a on baja vozi kamion tako, i na kraju nista od toga mu nije dovoljno nego vozi i bez pojasa po gradu iiii? i na kuraju prodje na crveno i upeca ga murija i sad na sud... :ph34r:

i posle kriv zakon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ali zaboravljas jednu bitnu stvar, na tom istom zapadu Policija savesno radi posao i postuje propise koji vaze za sve u saobracaju, a ne kao ovi nasi ovde. Takodje na tom istom zapadu ista plicija te ne zaustavlja zato sto je neko nekome naredio da mora da npaise toliko kazni, nego ako napravis prekrsaj bivas zaustavljen...

Ne maštaj toliko ;) Sve je isto kao i kod nas, samo je koncept drugačiji ;) Evo u nastavku pojašnjenje ;)

Kada bi sve bilo kako treba i kada bi svi radili kako treba onda o ovome i sličnim stvarima ne bi i pisali.

Postoji zakon-zakoni (i stari ZOBS je bio odličan) i treba ga nad svima primenjivati i svi bi smo lepše živeli. Dokle god je tih koje Lancia pominje ništa od nas.

Nije problem ni u tim koje on pominje. Problem je u konceptu kao što sam gore napisao. Država policiju doživljava kao fabriku para i onda shodno svojim potrebama postavlja radare i izmišlja nepostojeća ograničenja ili još bolje, ograničenja pored nepostojećih škola ili recimo u 3h ujutru.

Kada bi se policija bavila konkretnim problemima u saobraćaju svima bi bilo mnogo lepše, a svi mi bismo pevali kada platimo kaznu jer znamo da je zaista zaslužena. Svedoci smo samo na ovom forumu mnogo nekih apsurdnih kažnjavanja kao npr. semafor o kome priča Ticma u drugoj temi gde policija ZNA da postoji greška u semaforu i SA NAMEROM stoje baš tu jer znaju da na svakom ciklusu mora neko da "padne": Krvici su svi. Od onih na terenu do onih na vrhu, iznad njih.

Sa druge strane, deca ginu na magistrali idući do škole jer stoka vozi reli kroz naselje. U centru Beograda neko oprao pare tza crvene mreže i eno opet ta ista STOKA zaustavlja vozilo u raskrsnici. I kako onda ja da se ne popnem na trotoar ili da se ne zakucam u STOKU?!

Ono što je najtužnije, mali sitni gestovi policije bi u narodu stvorili mnogo drugačije raspoloženje prema njima, a onda bi i njima bilo mnogo lakše i da rade i da kažnjavaju sve džipove i Ferarije koji ih opet, nešto posebno bole i posebno vole baš njih da zaustavljaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Policija i u Srbiji radi savesno i casno.

Netačno. Čast izuzetcima, ali ja sam na malo takvih izuzetaka naišao. Ne kažem da mi nije odgovaralo da dam jednu crvenu umesto pet.

Na zapadu su kazne i do 5 puta skuplje u odnosu na nase kazne,

I ovo je netačno.

http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&catid=79%3Asaobraajni-propisi&id=188%3Akazne-za-pojedine-saobraajne-prekraje-u-zemljama-evrope&Itemid=91

Uopšte nije sporno što je kolega Aleksandar dobio kaznu, nije kriv ni policajac koji mu je pisao prijavu, nije kriv ni sudija koji je izrekao presudu.. Krivi su majmuni koji su pisali zakon. Sporno, ustvari nebulozno je kolika je kazna.. i 5 bodova, ej! Pa 4 boda se dobija na primer za presećanje kolone pešaka, ali šta su pešaci spram istekle vozačke dozvole..

Pa lopovi obijaju, kradu, plačkaju, pa ne provedu dana u zatvoru, niti plate i dinara, a ovamo čovek za banalan prekršaj dobije ovolike kaznene mere

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tvrdim da srpska saobraćajna policija ne radi u interesu saobraćaja, niti radi tako da saobraćaj čini boljim i bezbednijim. Dokaza je svakodnevno na hiljadu, i svako se susreo sa tom činjenicom.

Najdraže mesto za lešinarenje srpske saobraćajne policije je 100 m - 200 m iza nekog zaostalog znaka od 40 km/h zaboravljenog posle izvođenja radova.

Ja svakodnevno idem kolima na posao (oko 10 km) u Bgd, i SVAKODNEVNO sam svedok bar 2 ili 3 prekršaja koji se mogu okarakterisati kao nasilnička vožnja. Naravno sve to prođe nekažneno.

Policija treba da kažnjava, a jasno je da se ne mogu sankcionisati 100% prekršaja. Stoga, za bezbednost i funkcionalnost saobraćaja je mnogo bolje kazniti nasilničku vožnju, nego neupaljena oborena svetla tokom letnjeg podneva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...