Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: McLaren će od 2015. godine koristiti Hondine motore?

Recommended Posts

mclaren%20mp45%20honda.jpg

McLaren će koristiti Hondine motore za 2015. godinu, objavio je BBC. Iako Honda još zvanično nije ništa potvrdila, glasine, kao i upošljavanje stručnjaka za razvoj F1 motora, jasan su pokazatelj da se Honda sprema za povratak. Honda se povukla iz F1 šampionata 2008. godine zbog ekonomske krize, a najavili su da će se vratiti onda kada troškovi ne bude tako veliki. Sa izmenom pravila po pitanju motora, čini se da je došlo vreme za Hondu. McLaren ima dugogodišnju i izuzetno uspešnu istoriju sa Hondom kao dobavljačem motora. Ovaj tandem je 1988. godine ostvario 15 pobeda na 16 trka u sezoni, što je ostala i danas najveća dominacija jednog tima u jednoj sezoni. McLaren sa Hondinim motorima i Prostom i Sennom osvojio je 4 uzastopne titule, i ovo je verovatno najuspešnije partnerstvo jednog tima sa dobavljačem motora.

Honda je već angažovala Gilles Simona, nekada Ferrarijevog inženjera za razvoj motora koji je ''mozak'' iza najuspešnijih F1 motora u Ferrariju u poslednjih 30 godina. McLaren trenutno ima aktivan ugovor sa Mercedesom, koji ističe na kraju ove godine sa mogućnošću produženja za 2014. i 2015. godinu, a očekuje se da McLaren produži ugovor samo za 2014. godinu i da od 2015. godine počne da koristi nove Honda F1 motore.

McLaren, Mercedes i Honda su odbili da komentarišu pisanje BBC-a.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...