Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Hamilton ne očekuje čuda

Recommended Posts

hamilton%20201.jpg

Vozač Mercedesa ne preuzima ulogu favorita u predstojećem šampionatu. Luis Hamilton zadovoljan je postignutim napretkom na testovima obavljenim u Herezu i Kataloniji. Ipak Britanac smatra da bez obzira što se novi bolid W04 odlično ponaša ne treba očekivati čuda u novom šampionatu.

''Ne želim da se opterećujem rezultatom i ne očekujem da napravim nekakvo čudo. Imam osećaj kao da sam dobio besplatnu kartu za učestvovanje i nameravam da je najbolje iskoristim. Takođe mislim da nema nikakvog pritiska, pa ću moći da uživam i napradujem iz trke u trku. Veći pritisak je na drugim vozačima koji su već imali dobar automobil i sada to moraju da potvrde sa adekvatnim rezultatima'' rekao je Hamilton.

Međutim, vozač Ferarija Felipe Masa ne misli da će Hamilton igrati sporednu ulogu: ''Luis je vozač koji uvek napada titulu i nema razloga da to ne uradi i ove godine. Sigurno je jedan od favorita za šampiona'', rekao je Masa.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije zvanično, ali je Luis broj 1

Lewis%20Nico.jpg

Nastavlja se polemika u Formuli 1 da li je Mercedes već odredio i podredio sve Luisu Hamiltonu i da je on u velikoj prednosti u odnosu na timskog kolegu Nika Rozberga. Još jedan u nizu koji smatra da je Hamilton prvi vozač je bivši vozač F1 Alan Mekniš.

''Dovoljno je da poslušate konverzacije radiom i sve će vam biti jasno. Iako nema zvanične potvrde, jasno je da je Hamilton broj 1. Tako je odlučeno. Mislim da i Niko odlično vozi, pokazao je to u Maleziji. Siguran sam da će gurati i pritiskati Luisa.'' Hamilton je trenutno četvrti u šampionatu sa 25 bodova, 15 manje u odnosu na lidera Sebastijana Fetela. Sledeća trka je na programu za vikend i to u Kini.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čudo viđeno

 

                               
Edited by ivan.ik

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hamilton otvoren za prelazak u Ferari?
 
hamilton%202013.jpg
 
Luis Hamilton je u više navrata isticao da bi voleo da što duže vozi za Mercedes, ali je u intervjuu za F1 Racing rekao i da bi, kao i svi drugi, voleo jednog dana da vozi i u Ferariju.
''U ovom trenutku ne vidim sebe nigde drugde osim u Mercedesu jer sam veoma srećan. Ali mogu da kažem da sam kroz čitavu karijeru, pa čak i kada sam vozio karting, maštao, kao i svi drugi, da jednom vozim za Ferari.''
Da li će mu se san ostvariti?
 
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hamilton nije ubeđen u titule

 

Luis-Hamilton111.jpg

 

Vozač Mercedesa Luis Hamilton zbog dominacije Sebastijana Fetela nije ubeđen da će ikada više osvojiti titulu. On i Dženson Baton obradovali su Britaniju 2008. i 2009. ali ta vremena su sve dalje...

''Kako stvari stoje, mogao bih da budem u konkurenciji, ali vrlo je moguće da više nikada ne osvojim titulu. To je jednostavno realnost našeg sporta, razumete?'', izjavio je Hamilton za BBC. Ipak, 26-godišnji majstor kaže da neće odustati od borbe sa Sebastijanom Fetelom, koga je optužio da čini formulu dosadnom

''Nekada me je ta pomisao plašila, ali više ne. Ja sam neko ko voli trkanje i ne vidi to kao posao. Daću sve od sebe u svakoj sledećoj trci, a kada budem video da ne mogu više, ostaviću ovaj sport'', zaključio je Hamilton.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Hamilton: možemo do titule sledeće godine

 

hamilton%20pobeda.jpg

 

Britanski automobilista i vozač Mercedesa Luis Hamilton veruje da taj tim može da pomrsi račune nedodirljivom Red Bulu u narednoj sezoni Svetskog šampionata Formule 1. Hamilton veruje da će biti ozbiljniji rival Sebastiju Fetelu u trci za titulom u konkurenciji vozača, kao i da će nemački gigant biti dostojan u borbi za pehar u konstruktorskoj branši.

- Veoma sam uzbuđen i već sada jedva čekam da počne nova sezona. Imamo neka nova pravila, nove motore i sigurno je da će automobili naredne sezone delovati drugačije nego do sada. Istina je da Red Bul neće sedeti skrštenih ruku, ali sigurno je da ćemo naredne sezone biti mnogo ozbiljniji nego ove - rekao je Hamilton za CNN. Predstojećeg vikenda održava se pretposlednja trka sezone, i to u Ostinu za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država.

Luis Hamilton je dve trke pre kraja sezone četvrti u generalnom plasmanu sa 175 bodova, čak 172 manje od šampiona Fetela, dok je Mercedes u konkurenciji konstruktora na poziciji dva sa 334 boda, naravno iza šampionskog sastava Red Bula.

 


 

---------------------------------

 

Čas priča jedno, čas drugo...izgleda mu je neko rekao šta mora da izjavljuje bez obzira šta misli... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...