Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Audi RS5 DTM

Recommended Posts

2013. Audi RS 5 DTM

 

audi%20rs5%20dtm%201.jpg

 

Sem brojnih svetskih i evropskih premijera (RS Q3, A3 e-tron, A3 g-tron, S3 Sportback, RS6 Avant, RS7 Sportback...), Audi na 83. Salonu automobila u Ženevi predstavlja i trkački RS5 DTM model (DTM - Deutsche Tourenwagen Masters).
RS5 DTM (sa V8 motorom i 340 kW/460KS) je dakle trkačka verzija Audijevog RS5 Coupea, a namenjen je takmičenju u DTM sezoni 2013 koja počinje 5. maja u Hokenhajmringu.

 

audi%20rs5%20dtm%2011.jpg

 

U 2013 DTM sezoni će inače učestvovati 8 ovakvih Audija, i to u tri tima: ABT Sportsline, Phoenix i Rosberg.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
2014. Audi RS 5 DTM

 

110741-audi%20dtm%201.jpg

 

Ovako izgleda automobil u kome će aktuelni DTM šampion Mike Rockenfeller pokušati da odbrani tu titulu ove sezone. Žuto-zeleni Audi RS 5 DTM je predstavljen ovih dana sa startnim brojem 1 na bokovima, a reč je o prvom od ukupno osam različitih sponzorskih boja automobila koji će u ovoj sezoni braniti Audijeve boje u renomiranom DTM šampionatu.

 

110742-audi%20dtm%2011.jpg

 

Sezona počinje 4. maja na Hokenhajmu, a u međuvremenu će na rasporedu biti niz testiranja. Između 31. marta i 3. aprilja DTM će posetiti Mađarsku i odraditi višednevna testiranja na Hungaroringu. Od 14. do 17. aprila slede pripreme na poprištu prve trke na Hokenhajmu.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audi RS 5 DTM na sajmu u Ženevi

 

audi%20rs5%20dtm%20121.jpg

 

Zajedno s produkcijskim modelom, Audi Sport istovremeno na sajmu u Žernevi predstavlja DTM trkačku verzijuu modela Audi RS 5 coupé. Uz razne promene, koje su sprovedene kako bi automobil odgovarao propisima, takođe je implementiran novi RS dizajnerski jezik. Kao rezultat, treća generacija modela Audi RS 5 DTM jasno se ističe u odnosu na dva uspešna prethodna modela, ne samo u smislu tehnologije, nego i izgledom.

 

162979-audi%20rs5%20dtm%201.jpg

 

Ukupno pruža puno napredniji utisak. To je posebno očigledno na prednjem kraju i zadnjim lukovima točkova.

 

162980-audi%20rs5%20dtm%2011.jpg

 

Audi je još jednom poboljšao precizno slaganje delova i aerodinamičke performanse. Četvorolitarski V8 motor u modelu Audi RS 5 DTM sada ima preko 500KS snage. A za sezonu 2017., dobavljač guma Hankook isporučuje mekše gume, koje omogućavaju kraća vremena krugova. Tradicionalno otvaranje sezone na stazi Hockenheim će se održati od 5. do 7. maja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doviciozo dva dana testirao Audi RS 5 DTM, prešao skoro 200 krugova

 

dovizioso-DTM-audi.jpg

 

Pripremajući se za predstojeći DTM debi za volanom Audija, Andrea Doviciozo je proveo dva dana testirajući na autodromu Mizano, na kom će od 7. do 9. juna gostovati na rundi nemačke premijum turing serije. Dukatijev 33-godišnji fabrički MotoGP takmičar započeo je pripreme za debi u kategoriji u Audi simulatoru u Nojburgu na Dunavu, kao i kratkom probnom vožnjom. Treninzima na Mizanu, on je završio i poslednju fazu navikavanja na DTM automobil i prilagođavanja procedurama jednog takmičarskog vikenda. Doviciozo je na pisti u blizini jadranske obale izvezao 183 kruga, uz podršku i tutorstvo dvostrukog DTM šampiona Matijasa Ekstrema. Pistu od 4.226 kilometara italijanski trkač odlično poznaje iz dvotočkaške karijere, na njoj je osvojio Veliku nagradu San Marina 2018.

 

''Bilo mi je zaista važno da testiram na Mizanu, bez njega apsolutno ne bih mogao da uđem u trku jer je nivo DTM šampionata izuzetno visok i morate da kontrolišete mnogo parametara dok ste za volanom'', kazao je Doviciozo. ''Uz pomoć ekipe i Matijasa Ekstrema prešao sam mnogo krugova kako bih se što je moguće više približio vodećima. Audi je prava trkačka sprava, potrebno je upoznati ga, a vozačko iskustvo u njemu je divno i mnogo se razlikuje od onoga na motociklu.'' Na DTM rundi na Mizanu Doviciozo će se trkati u Audiju klijentske ekipe WRT, čiji će stalni vozač Pjetro Fitipaldi imati obaveze u Has F1 timu na Velikoj nagradi Kanade. Vikend pre toga, Andrea će voziti svoj ''dukati dezmosediči'' na MotoGP Velikoj nagradi Italije na Muđelu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...