Jump to content
FAS Goran
chikavili

Suzuki SX4 S-Cross

Recommended Posts

U Zenevi je predstavljen novi SX4 iz Suzukija, koji je ocigledno napravljen da bude pandan Nissan Qashqai-u

 

suzuki_sx4_1.jpg suzuki_sx4_2.jpg

suzuki_sx4_3.jpg suzuki_sx4_4.jpg

 

I ovaj model ce se proizvoditi kao i dosadasnji u Madjarskoj, a bice opremljen benzinskim i dizel motorima od 1.6 litara. Takodje ce biti u ponudi i 2wd i 4wd varijante. U prodaji se ocekuje u drugoj polovini 2013. godine.

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kasne za Qashqai-em poprilično. Vidi se uticaj.

Da li se nastavlja saradnja sa Fiat-om ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da nece s' obzirom da je VW postao vlasnik 20% Suzukija.

Po onome sto najavljuju, trebao bi da bude bolji od Qashqai-a

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam vozio sedici(sx4) kod caleta u firmi ima 10tak,inace nose sasiju suzukija,ali kada je ukucas u online eperu vidi je kao fiat,extra auto!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi SX4 ide u klasu iznad, kako bi bio konkurentan Qashqai-u, Sportage-u, ix35, ASX i slicnim crossoverima, pa se moze ocekivati da ce mu i cena biti osetno visa od cene starog modela. Ocekuje se u prodaji krajem godine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li se nastavlja saradnja sa Fiat-om ?

 

Mislim da nece s' obzirom da je VW postao vlasnik 20% Suzukija.

 

Saradnja se ipak nastavlja.

 

Ali samo tako sto ce se u dizel varijantu ugradjivati Fiatov 1.6 mjet motor, ali ce Fiat razviti sopstverni crossover model... (mozda jednog dana)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo mala dopuna - model koji je predstavljan kao nova generacija Suzukija SX4 ce nositi posebnu oznaku SX4 S-Cross iz prostog razloga da nebi dolazilo do zabune, posto ce prva generacija SX4 nastaviti da se proizvodi i prodaje pod starim nazivom SX4.

 

Shodno tome, promenjen i naziv teme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kasnim bar godinu dana, ali tek ovih dana imao sam prilike da iz neposredne blizine vidim jedan s-cross.

 

Zanimljivo mi je sto osnovna varijanta krece od 11.990 eura, sto je vrlo priblizno 500L-u sa prvim paketom opreme... a cini mi se da je ipak za klasu vise od 500L-a, i sto ga po mom misljenju cini veoma konkurentnim.

 

http://www.suzuki-srbija.rs/Upload/cenovnik/S%20CROSS.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mislim da nema nekih pogodnosti, jer su i ovako od 14.01.2015. spustili cenu za 1.000 eura.

 

citat:

Od početka 2015. i Suzuki S-CROSS u verziji Basic, sa benzinskim motorom od 1.586 kubnih centimetara, 88 kW/120 KS, petostepenim ručnim menjačem i pogonom na prednje točkove ima akcijsku, za 1.000 evra nižu cenu, pa trenutno košta 11.990 evra, sa svim dažbinama. Osnovna, Basic oprema sadrži između ostalog, klima uređaj, ABS sa elektronskom distribucijom sile kočenja (EBD), elektronski program za kontrolu stabilnosti (ESP) sa sistemom za kontrolu trakcije (TCS), pomoć pri naglom kočenju (BAS), sedam vazdušnih jastuka, elektro servo uređaj, upravljač podesiv po visini, putni računar, centralnu bravu sa daljinskim otključavanjem, kodirani ključ sa imobilajzerom, elektropodizače svih prozora, elektropodešavanje retrovizora…

Januarskih sniženjima su obuhvaćene i ostale verzije modela S-Cross.

Napominjemo da je akcija poklon set zimskih pneumatika, na čeličnim naplacima, koja uključuje i senzore pritiska u gumama, kao i sigurnosne šrafove, i dalje aktuelna i to uz bilo koji paket opreme modela S-CROSS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nemate nameru da kupite s cross nemojte ni citati. :smoke:

Da dodam ponesto,posto sam malo vise u toku nego ostali.Menjam auto za mesec-dva i pored ostalih kombinacija i suzuki s cross dolazi u opticaj.

Beta-motors,drugi distributer u Srbiji,ako je verovati odgovoru prodavca te kuce,ima saradnju sa crediagrikol bankom.Beskamatni kredit bez skrivenih troskova.

Znaci koliko kosta,toliko platis.

 

Verzija od 11990 sa 1.6 motorom je basic,klot.I dosta se razlikuje od napucanih verzija koje su uglavnom na slikama i testovima.

Npr.Nema cd uredjaj kakav se ugradjuje u ostale verzije,vec obicnu blendu u koju je prodavac ubacio neki cd.mp3 kao poklon.Crne rucice vrata,crne retrovizore i crne obloge branika i pragova bez onih hrom,sivih ukrasa.Obican volan....

Dalje,problem su servisi,vecini nas koji nemamo dodirnih tacaka sa Beogradom.1 Servis u Bg,1 u NS.

Nije ni hyundai nesto bolji po tom pitanju.Nazalost centralizacija Srbije-sucks.

 

I na kraju,sporadicna prijava problema na senzorima za pritisak guma(set je 200 evra),sporadicna prijava problema sa hill holderom i mozda najgore od svega je da je primeceno da verzije sa prednjim pogonom gube pravac na autoputu pri brzinama vecim od 100kmh.Potrebna je konstantna korekcija volanom.Veoma neprijatnop iskustvo,kazu pojedini vlasnici.

KOd vozila sa awd(all wheel drive,suzukijiev naziv za pogona na svim tockovima),ukljucivanjem  awd problem gubitka pravca nestaje.

Nazalost posle skoro mosec dana istrazivanja nisam saznao koliko su ovi problemi zastupljeni procentulano,da li su otklonjeni tokom 2014....

Jednostavno to je rizik koji novi kupac treba da prihvati.

 

I pored svega mislim da je s cross trenutno veoma dobra kupovina.12500 evra(sa bojom) i dodatnih 4 pneumatika.1.6 motor sa 120 ks i skoro 160 nm,malo ispod 12s do stotke.Auto tezak oko 1100 kg,sa klirensom od 17 cm.Nesto izmedju obicnog hatcha i standardnog suva(x35,sportage,moka,kuga...)

 

Hvala svakom ko je procitao do kraja.Tekst je podugacak.

Edited by sasha015

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni je s cros sasvim ok kupovina u drugom paketu opreme najvise zbog fabricke muzike, po toj ceni suv tih dimenzija sa tom opremom je extra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam.Mene kao kupca ne zanima ko preuzima trosak na sebe.Mene zanima da sto manje platim i manju kamatu vratim kroz kreditni aranzman.Dal je taj auto jeftiniji za kes,mene ne zanima jer auto uzimam na kredit.I tu imam 2 opcije.

1.Da uzmem komercijalni kredit,gde je godisnji eks oko 9% na 6 godina kod findomstik i crediagricol banke.Trenutno nema povoljnije nigde.Samo cacanska banka mozda ima povoljniju opciju jer mozete dati DO 50% plate za kredit do 10000 evra.

 

2.Da izaberem marku vozila ciji uvoznik ima dil sa bankom i gde cu taj "beskamatni kredit" uzeti i manje ce da me boli kamata(veca cena vozila) nego kamata kod komercijalnog kredita.

 

Mislim da izraz"beskamatni" nije sasvim prikladan.Vise je kao marketing.Razlika izmedju tog "beskamatnog" i komercijalnog zna da bude dosta velika na period koji se najcesce uzima kredit,a to je 5-6 godina.

Ova kredit tema nije za ovaj topik.

 

Ivane*

Takav je s cross basic.Kazu da je lepsi uzivo nego na slikama.

Nazalost sem na sajmu ja nisam imao prilike da ga vidim uzivo vise od par sekundi.Jednostavno nema ih u manjim,siromasnim sredinama kao sto je Zapadna Srbija,Macva,Loznica...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije ni Beograd nista bolji. Ja sam do sada video samo jednog na ulici.

 

Inace, Suzuki vozila su na nasem trzistu ubedljivo najjeftinija u svojim klasama. Jedino im Dacia parira cenom, ali ne bih da poredim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viđam ih svaki dan + jedan da B Brdu žena vozi. OK igleda van salona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedan mi je od nedavno cesto na parkingu... uzivo je extra - odavno nisam video skladniji auto. Eh, da sam ga ranije video, pre sto sam uzeo 500l...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakav  los test... pun proizvoljnih ocena, "cinjenica"  i  "zakljucaka"  koje moze i malo dete da zakljuci... bez zali boze 9 minuta vremena!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...