Dr cosworth 5 Posted March 13, 2013 Evo da ponovim ja moje iskustvo.Po meni je ovo sasvim izvodljivo. Moj sa preko 200 000km je bez zaletanja u leru mogao kao blesav da se vrti i uhvati preko 7000 obrtaja i poleti ka 8000 gde sam ga puštao da me ne bi zadavio neki kaiš kad ispadne u punoj brzini. Ko zna šta bi radio da je bio u boljem stanju. Auto je većim delom bio stock osim webera i malo čačkanja izduvaTrebao si da probas da vidis sta se desi na 12000rpm ako uopste moze da dobaci Quote Share this post Link to post Share on other sites
simonen 104 Posted March 13, 2013 A na kakvom obrtomeru i od koje firme si video tih 12000k obrtaja? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ticma 696 Posted March 13, 2013 Stock zastava 1.1 nema sanse preko 8000 i jos malo a da nesto ne polupa, Sa jacim oprugama jedva do 9600-700 . . .Na youtube ima pun k klipova sa raznim uglavnom hondinim motorima koji idu do 11000 i malo vise ali ni jedan nije fabrika . . . Quote Share this post Link to post Share on other sites
David_WRRT 1 Posted March 13, 2013 nije ni blizu fabrike da bi se toliko vrtelo, neko moje misljenje Quote Share this post Link to post Share on other sites
vicent 1295 Posted March 13, 2013 Ma može to,kad ga u leru ljuljaš po gasu i koristiš "Ladinu" obrtaljku,koja luduje k*o pijana! Ajd da završimo ovu temu! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr cosworth 5 Posted March 13, 2013 Evo da ponovim ja moje iskustvo.Po meni je ovo sasvim izvodljivo. Moj sa preko 200 000km je bez zaletanja u leru mogao kao blesav da se vrti i uhvati preko 7000 obrtaja i poleti ka 8000 gde sam ga puštao da me ne bi zadavio neki kaiš kad ispadne u punoj brzini. Ko zna šta bi radio da je bio u boljem stanju. Auto je većim delom bio stock osim webera i malo čačkanja izduvaKoji tvoj? Jeli Yugo sa 4 dobosa?Ja oduvek tako kočim. Čak i kada sam Juga imao radio sam to jer je imao sva 4 doboša i onda kada se neko ispred mene ukopa sa 4 diska meni bude problem da stanem. Zato sam počeo da vraćam u 3. i 2. brzinu pri kočenjima i posle nastavio sa laganom spuštanjem brzine uvek kad vozim Ivane sad ti se ne tresu ruke kad hoćeš bord da mi isključiš ,a kad treba mf volan da se poveže tresu se? :harhar: Quote Share this post Link to post Share on other sites
David_WRRT 1 Posted March 14, 2013 Ahahahahahahahahahahaha Quote Share this post Link to post Share on other sites
simonen 104 Posted March 14, 2013 Pa meni je tek sad jasno,moraš da imas četiri doboša i motor sa 200 000k kilometara Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr cosworth 5 Posted March 14, 2013 Sta se mora nije tesko. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gusar 4 Posted March 14, 2013 stvarno ne vidim razloga za ovolikom tenzijom i latentnim vredjanjem i zbog cega ovolika doza sujete...ja sam samo izneo navode iz jednog experimenta pre desetak godina zbog cega ste zapeli ko crvi u gvozdje da je ne moguce a pritom niste probali... i sve vreme skacete jedan drugome u stomak i deklarisete svoje neznanje? Vec sam poceo da sumnjam da je iko od vas (cast izuzetcima) prosao pored otvorene haube a kaomoli pogledao ili otvorio jedan obican motor od zastave 101...cela poenta teme je bila da se priblizi nacin funkcionisanja obicnog OTO Motora posto ovde na forumu ima dosta ljudi koji nisu tehnicki pismeni i koji zele da saznaju sve tajne SUS motora.a zahvljujuci nekolicini pojedinaca tema je prerasla u neko bezvezno nadgornjavanje prepirku i vredjane... zbog cega? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr cosworth 5 Posted March 14, 2013 A ti mora da si Vuk Karadzic za oto motore pa hajde otkri te tajne i podeli to tvoje "VELIKO" znanje sa nama bas me interesuje taj experiment. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gusar 4 Posted March 14, 2013 prvo admin da pocisti malo temu od bespotrebnih postova... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9781 Posted March 15, 2013 Očistih poslednje dve strane. Sutra popodne ću pregledati ostalo, ali čini mi se da sam jednom već ovde čistio , tako da nešto ne verujem da ima mnogo toga u prvim stranama što je ostalo... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr cosworth 5 Posted March 15, 2013 Evo gusare raspremi se i pocni Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gusar 4 Posted March 15, 2013 zeleli ste erotski film e sad stanite u vrstu i gledajtehttp://youtu.be/TakF5y0X0qotrazili ste dokaz... evo vam ga....ko sad ima da kaze nesto? obratite paznju na nacin davanja gasa tj konstantan gas bez zaletanja.....uzgred jel neko prikupljao opklade? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr cosworth 5 Posted March 15, 2013 (edited) Prvo ovo je 1.8 a ne 1116 drugo ovo nije stock motor i trece jesi ti ovaj gospodin sto turira?Daj ti nas opismeni ali ne preko youtuba nego kao pravi Vuk Karadzic za SUS motore Edited March 15, 2013 by Dr cosworth Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2748 Posted March 15, 2013 Ovaj motor vredi vise od celog raspalog DMB-a, a pritom nije 8v vec 16v koji i "voli" i moze vise da se vrti.Gusare, cini mi se da si se izlupetao svetski. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gusar 4 Posted March 15, 2013 ne ja mislim da je gore cika na videu merio brojeve obrtaja sa ladinim cajgerom ovo mi lici na ladin cajger a vama? mislim da se ovaj motor ne vrti iznad 5400rpm...drugo bila je prica da se iznad 9200rpm videlo samo na hondinim motorima eto hteo sam da vam pokazem da i fiatov motor moze da se vrti iznad 8000 rpm@milos bg a da li si siguran da je vrednost Dmb-a bas toliko velika? Da nisi radio tamo?a sad da potkrepimo tehnicke karakteristike... da vam zadam malo domaceg pa google u ruke pa da mi napiseta odgovor....sva pitanja se odnose na agregat sa snimka ili ekvivalent koji ste imali prilike da vidite uzivo i sve izvedeno u odnosu na 1116ccm sohc agregathod klipa?precnik klipa?tezina klipa?i ako nije naucna fantastika neka se neko potrudi pa izracuna prosecnu brzinu klipa pri 10.000 rpm?kad uradite domaci nastavljamo diskusiju... Quote Share this post Link to post Share on other sites
PeraZ 0 Posted March 15, 2013 Kakve veze ovo ima sa fiatovim sohc? Jeste blok zasnovan na sohc 1116ccm, ali ovo pored toga nema nikakve veze sa njim. U pitanju je 1.6 16v iz Bravo-a od kojeg je napravljen 1.8. Verovatno druga radilica i klipnjace i vrti se na 10k rpm sa itb-ovima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
simonen 104 Posted March 15, 2013 Ovde su pomešane babe i žabe, taj 1116 soch koji se vrti 12000rpm se volšebno pretvori 1.8 16v 250hp ali mu opet fale 2000rpm,jbga vrti se 10000rpm ne može 12000rpm. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr cosworth 5 Posted March 15, 2013 ne ja mislim da je gore cika na videu merio brojeve obrtaja sa ladinim cajgerom ovo mi lici na ladin cajger a vama? mislim da se ovaj motor ne vrti iznad 5400rpm...drugo bila je prica da se iznad 9200rpm videlo samo na hondinim motorima eto hteo sam da vam pokazem da i fiatov motor moze da se vrti iznad 8000 rpm@milos bg a da li si siguran da je vrednost Dmb-a bas toliko velika? Da nisi radio tamo?a sad da potkrepimo tehnicke karakteristike... da vam zadam malo domaceg pa google u ruke pa da mi napiseta odgovor....sva pitanja se odnose na agregat sa snimka ili ekvivalent koji ste imali prilike da vidite uzivo i sve izvedeno u odnosu na 1116ccm sohc agregathod klipa?precnik klipa?tezina klipa?i ako nije naucna fantastika neka se neko potrudi pa izracuna prosecnu brzinu klipa pri 10.000 rpm?kad uradite domaci nastavljamo diskusiju...Ajde ti sad nama koji ne znamo objasni a ne da nam postavljas pitalice ovde se ti pravis pametan a koliko vidim nesto ti ne ide, sad si poceo da smanjujes obrtaje a povecavas kubikazu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vicent 1295 Posted March 15, 2013 Priča je krenula tako da Yugov motor (fabrički),može da se zavrti do beskonačnih obrtaja! Potvrdjeno od strane kolege koji je na Yugu imao doboše,i napred i nazad, i predjenih 200 hkm. Bilo je reči da se taj motor vrti 10-11-12000 o/min. Zatim smo saznali da je to sve moguće na "leru",ne i u vožnji. Nikada u životu to ne bih radio svom (ni tudjem) autu,jer smatram da je to bolesno! Jedna stvar je "probni sto",to je njegova svrha,i zbog toga je napravljen. Ovaj motor na stolu je sve,samo nije fabrički,a osim toga tri decenije je konstrukcijski noviji i moderniji, i ne vidim nikakvu vezu u poredjenju fantastike iz priče i video snimka! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ticma 696 Posted March 15, 2013 Svaki put kad otvorim ovu temu dobijem nalet dijareje Quote Share this post Link to post Share on other sites
FantomX 5 Posted March 15, 2013 Ja ne znam ni sto je otvaram uopste, menu Guja sve objasnio uz pivo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1540 Posted March 15, 2013 Vec sam bio rekao ali hajde da ponovim.Dupli Weber, polirani usisni i izduvni kanali, blago povecanje kompresije i motor od 1116 kubika se je u leru vrtio i do 10 000 okretaja!U voznji se je moglo na 8 000 menjati brzine.Nezaboravan osecaj i zvuk kojega se jasno secam iako je to prvi put bilo pre 30 godina dakle kada vecina vas koji tvrdnje Gusara osporavate nije ni bila u planu.Ne bih nikoga da vredjam ali nekada se je to drugacije radilo. Trebaolo je puno zamascenih ruku, malo masinske obrade, prijatelj koji cesto skokne do Trsta (grad u Italiji uz samu granicu sa bivsom Jugom (Juga ili Jugoslavija je drzava cija je republika clanica bila danas nasa Srbija) i donese kakvu Abarth bregastu uz tuce farmerki i po koju LP plocu (to je onaj crni okrugli disk sa koga se je nekada a i sada slusala muzika a na koji se ne moze snimati) i naravno puno entuzijazma i dobre volje.Rezultati takvih prerada su bile kao danas kada poredite obicnog Punta 55 sa Puntom GT samo sto je pod haubom bio skoro isti motor.Nisam licno nikada sebi tako sta radio jer sam bio klinac sa 12-16 godina vest sa lemilicom pa sam za takve strojeve lemio tranzistorska i tiristorska palenja a svo slobodno vreme provodio u garazi kod bratica odakle su na ulice izlazile takve masine. Moje "reference" su doradjen Tomos automatik koji je isao 100 Km/h. Isao bi i brze ali se je pri toj brzini raspao. Quote Share this post Link to post Share on other sites