Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Force India / Racing Point / Aston Martin

Recommended Posts

Razočarani smo protestom neobaveštenih

 

racing point aut 2020.png

 

Racing Point se oglasio zvaničnim saopštenjem u kome se navodi da je tim sasvim siguran da će FIA odbaciti protest Renoa. Argument Renoa je da su u Racing Pointu više nego što je dozvoljeno iskopirali prošlogodišnje Mercedesove bolide. Iz FIA su istakli da će bolidi biti pregledani, kao i da će prikupiti sve dokaze, ali da im je za to potrebno vreme.

 

''Razočarani smo što su rezultati poslednje trke dovedeni u pitanje zbog protesta koji se zasniva na pogrešnim činjenicama i neobaveštenosti. Svaku sugestiju o pogrešnom postupanju odlučno odbacujemo i tim će preduzeti sve neophodne mere kako bi obezbedio ispravnu primenu propisa. Pre početka sezone tim je sarađivao sa FIA i na zadovoljavajući način rešio sva pitanja u vezi sa dizajnom RP20. Uvereni smo da će protest biti odbačen'', navodi se u saopštenju. Vozači Racing Pointa, Serhio Peres i Lens Strol, su trku za Veliku nagradu Štajerske u nedelju završili na šestom i sedmom mestu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije tačno da Perez ima izlaznu klauzulu

 

Otmar_Szafnauer.jpg

 

U proteklih par dana dosta se pričalo o mogućoj izlaznoj klauzuli koju Meksikanac možda ima. Prošle nedelje pojavila se informacija da Sergio Perez ima izlaznu klauzulu da napusti Racing Point, ali ona je moara da bude aktivirana do jučerašnjeg dana, odnosno 31. jula. Sada, tim je potvrdio da ovakva opcija se ne nalazi u njegovom ugovoru. Racing Point se dosta povezuje sa mogućim angažovanjem Sebastiana Vettela već za narednu sezonu, ali su i Lance Stroll i Sergio Perez pod dugoročnim ugovorima sa ovom postavom. ''Mi ne želimo da iznesemo detalje naših ugovora'', kazao je šef tima Otmar Szafnauer za Autosport.com. ''Ali kada se već stvorila prilika mogu vam reći da opcija koju spominjete nije tačna.''

 

Autor: Nikola Nedeljković

 

preuzeto sa - pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li se Peres vraća? Čeka se rezultat testa

 

racing point aut 2020.png

 

Odluka o povratku Serhija Peresa biće doneta posle testiranja na koronavirus. Meksikanac je propustio trku za Veliku nagradu Britanije na Silverstonu, pošto je neposredno pred prošli vikend otkriveno da je pozitivan na Covid-19. Peres (30) istakao je tad da se oseća dobro i da nema nikakve simptome, ali pre povratka u bolid mora da dostavi negativan test. U zavisnosti od rezultata, u Racing Point-u će odlučiti da li će on predstavljati tim narednog vikenda, ili će to ponovo učiniti njegova zamena Niko Hilkenberg.

Podsetimo, za vikend se obeležava 70. godišnjica prve trke u istoriji. Kompletnu akciju sa Silverstona pratite na Sport Klub kanalima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari uz Racing Point: Sledi žalba na kaznu

 

john elkann ferrari.png

 

Kako prenosi Sport Klub, Ferrari će uložiti žalbu na odluku FIA stjuarda da kazne Racing Point oduzimanjem 15 bodova i plaćanjem 400.000 evra.

Racing Point je kažnjen zbog korišćenja delova Mercedesovih bolida i dizajna tog konstruktora iz prošle sezone, što je suprotno pravilima. Iz ugla Ferarija kazna je preoštra, pa su saopštili da će žaliti na nju. Italijanski tim za sad je jedini stao uz RP, ali ne bi bilo iznenađenje ukoliko isto postupe i ostale ekipe. Racing Point je u dosadašnjem delu sezone sakupio 42 boda. Zanimljivo, kazna se odnosi samo na ukupne poene tima, ali ne i na pojedinačne koje su osvojili Lens Strol i Serhio Peres.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos jedna spekulacija :) :

 

Vettela u Belgiji čeka ugovor sa Aston Martinom, Perez plaća još više da bi ostao u timu

 

vet_perez_am.jpg.0820bcd53580c8accd8e9e8b84e80230.jpg

 

Nemački vozač još uvek nije objavio svoje planove o budućnosti u Formuli 1.

Kako piše Krone Zeitung Sebastianu Vettelu u Belgiji biće ponuđen ugovor sa Racing Pointom, koji će naredne sezone postati Aston Martin. Sada, kako prenosi La Gazzetta dello Sport radi se o cifri od 15 miliona dolara za godinu dana, što je popriličan izdatak za jedan tim koji još uvek spada u grupu iz sredine grida. Za sada još uvek nije poznato ko bi mogao da ode, kako bi se otvorio prostor za Nemca, pa je tako Perez po povratku izjavio da u timu računaju na njega, dok su Lowrence i Lance Stroll potvrdili da je moguć rastanak između njih na poslovnom planu.

Ipak, Meksikanac nije sedeo skrštenih ruku, pa prema navodima SpeedWeek-a, on i njegovi sponzori povećali su ponudu ka Racing Pointu kako bi mu sačuvali mesto i naredne sezone.

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hulkenberg: Nema mi smisla da budem rezerva

 

205866-Hulkenberg.jpg

 

Niko Hulkenberg se ove sezone na kratko vratio u Formulu 1 i to kao vozač Racing Pointa gde je menjao na dve trke Serhija Peresa. Nemac bi možda mogao da se vrati u ''najbrži cirkus'', ali kaže da ne bi da bude nečija rezerva. Niko Hulkenberg je veoma brzo uskočio u bolid Racing Pointa i uopšte nije očekivao da bude na Silverstonu u vikendu kada se vozila Velika nagrada Velike Britanije. Ipak Hulk je bio impresivan i možda će zbog toga moći da nađe neku ulogu u Formuli 1 za narednu sezonu.

 

''Ne vidim sebe u poziciji rezervnog vozača. Bio sam u kokpitu deset godina, tako da prihvatanje tog koraka unazad bez mnogo šansi da se zaista vratim mi nema mnogo smila. To nije put kojim želim da idem'', rekao je Hulkenberg. Za Nika se navodno interesuju Haas i Alfa Romeo, ali pregovori nisu ubrzani. ''Pričao sam sa mnogima od početka godine. Silverston ništa nije promenio. Dok sam vozio na Silverstonu ništa se nije dešavalo, nikakvi pregovori. Koncentrišete se na posao. Najvažnije je da dobro voziš kada imaš priliku. Planiranje budućnosti je veliki proces''. On je dodao da ne očekuje da ponovo vozi tokom 2020. godine, dodavši da radi na svojoj fizičkoj spremi kao i na povratku u 2021. godini.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ocekivano, a zao mi je zbog Checa... Vettel me je od onog cuvenog izletanja svojom krivicom, pre par godina u Nemackoj iskreno razocarao kompletnim pristupom i borbenoscu od tada. Kada god se lomilo i trebalo je da pokaze zube - popustio je pod pritiskom. Nekako mi ceo ovaj njegov boravak u Ferrariju ostaje pod utiskom da je bio dobar dok je sve ostalo funkcionisalo dobro. Ova sezona je samo kulminacija svega toga, a bez obzira sto je ekipa u problemima, mogao je viteski da izgura do kraja. Pa onda mili moji kud koji, a ne ovakva agonija nedeljama unazad, mada ocigledno da i u menadzmentu ekipe odavno debelo skripi. Ali ipak si na prvoj liniji jedne tako velike ekipe, ma sta da se desava (a na kraju je i Leclerc, koji istina ostaje ali otkida po neki bod i bori se).

A kada na sve to citam ovako marketinsku srocenu izjavu ispod, malo mi se :sick: ... Svakome zelim sve najbolje, ali kako nastupa prilicno unazad, deluje mi da ce ono sto je zapazeno ostvario u karijeri biti daleko unazad u Red Bullu. Voleo bih da gresim.

 

 

Zvanično: Vettel prelazi u Aston Martin od 2021.

 

2020astonmartinannounce01.jpg.c92ba3abe114a0ece95d74d1ecdf498f.jpg

 

Nakon više meseci špekulacija, potvrđeno je ono za šta svi već neko vreme tvrde da je gotova stvar. Vettela je Ferrari ranije ove godine obavestio da mu neće ponuditi novi ugovor, što ga je ostavilo slobodnog na tržištu. Malo nakon toga su se pojavile glasine da bi Nemac mogao da predelu Racing Point, koji će se od sledeće godine zvati Aston Martin. Međutim, tada se povelo pitanje oko toga koga u timu bi on zamenio, pošto su i Perez i Stroll bili pod ugovorom za 2021. Ta dilema je međutim otklonjena juče, kada je Perez objavio da napušta Racing Point na kraju sezone. To je otvorilo put za Vettela, koji je jutros potvrdio da će Aston Martin biti njegov novi tim.

 

''Jako sam srećan što sa svima konačno mogu da podelim ove uzbudljive vesti. Jako sam ponosan što ću sledeće godine postati vozač Aston Martina. To će biti nova avantura za mene sa stvarno legendarnom kompanijom. Impresioniran sam rezultatima tima ove godine i verujem da je budućnost još svetlija. Energija i privrženost Lawrence Strolla Formuli 1 je impresivna i verujem da zajedno možemo da napravimo nešto posebno. Još uvek volim Formulu 1 i moja glavna motivacija je da se trkam u vrhu poretka. To bi bila velika privilegije za Aston Martinom'', piše u Vettelovom saopštenju za javnost.

 

Šef tima Otmar Szafnauer je jednako uzbuđen i srećan ovakvim razvojem događaja. ''Svi u Silverstonu su izuzetno uzbuđeni zbog ovih vesti. Sebastian je dokazani šampion i sa sobom donosi pobednički mentalitet, koji se poklapa sa ambicijama Aston Martina. Sebastian je jedan od najboljih na svetu i mislim da nema boljeg vozača, koji bi trebalo da nam pomogne da zakoračimo u novu eru Formule 1 na pravi način. On će igrati ključnu ulogu u podizanju tima na potpuno novi nivo.''

 

Vest preuzeta sa: pole-position.rs

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šteta za Pereza. Brz je ali nikad nije mogao da se kontroliše,zato je i imao slabe rezultate.Slobodno je mesto u Haas u ili Alfi,mada šteta bi bilo da Kimi nevozi više

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peres: Voleo bih da ostanem u F1 bar do 2022. godine

 

Serhio-Peres 1.jpg

 

Nakon što se dirljivim pismom, objavljenim na svom Tviteru oprostio od ekipe Racing Point, Serhio Peres je u intervjuu za Motorsport Week rekao da je njegova jedina želja da ostane u Formuli 1.

''Moj glavni cilj je da ostanem u F1. Mlad sam i osećam ogromnu želju i glad za uspesima i dobrim rezultatima. Naravno, za ovako nešto moraću dobijem pravi paket, koji će mi dati maksimalnu motivaciju.'' Meksikanac ima 30 godina i u Formuli 1 je od 2011. Prošle sezone zauzeo je 10. mesto, a ove je trenutno na 11. poziciji sa 34 osvojena boda. ''Mislim da bi u novoj ekipi bilo poželjno da imamo dugoročni projekat, bar do 2022. godine, jer očekujemo promenu pravila, koja će imati veliki uticaj na naš sport. Glavni razlog zašto želim da nastavim trkanje do 2022. godine su i te nove mogućnosti, koje se najavljuju.''

 

Peres ne preskače ni 2021. godinu, u kojoj očekuje dosta poteškoća za sve timove. ''Ta godina će biti zapravo odraz ove, u kojoj smo zbog koronavirusa pravili brojne ustupke i nismo mogli da radimo svoj posao i razvijamo motore na način na koji smo navikli. Čekam neku novu ponudu, ne očekujem da će stići tako brzo, a ukoliko ne nađem ništa u Formuli, razmišljaću i o drugim serijama'', rekao je Peres.

 

Fetel: Bio sam blizu odlaska iz Formule 1

 

Sebastijan Fetel je otkrio da je razmišljao da napusti Formulu 1 pre nego što je postigao dogovor sa Aston Martinom. Prethodnih dana se spekulisalo da će Serhio Peres napustiti tim koji još nosi ime Racing Pointa i da će na njegovo mesto stići četvorostruki šampion Formule 1. U četvrtak je i ozvaničeno da će Fetel nastaviti karijeru u Aston Martinu. ''

Koliko sam blizu bio napuštanju Formule? Veoma. Mnogo sam razmišljao. Shvatio sam onda da treba sebe da stavim na prvo mesto i odlučim šta je najbolje za mene. Mislim da je to ova odluka i nadam se da ću to dokazati'', rekao je Fetel na konferenciji za medije. Ferari je još u maju saopštio 33-godišnjaku da neće nastaviti saradnju.

''Prethodni meseci i nedelje bili su izuzetnonaporni. Ovo je nova situacija. Kao što sam rekao, osećao sam da želim da ostanem u Formuli 1 ako mi se ukaže prava prilika. Rejsing Point je pokazao ove godine da može da ostvari dobre rezultate. Daću sve od sebe da pomognem timu''. Ugovor između Fetela i njegovog novog tima ostavlja otvorenu opciju saradnji i nakon 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Fetelu samo treba malo ljubavi''

 

Lekler Fetel ljubav.jpg

 

Prvi čovek Racing Pointa, koji će od naredne sezone nositi ime Aston Martin, Otmar Šafnauer smatra da će se Sebastijan Fetel savršeno uklopiti u tim. Četvorostruki šampion Formule 1 na kraju sezone će napustiti Ferari i naredne će voziti bolid Aston Martina.

''Fetel ima 33 godine, na vrhuncu je karijere. Iskusan je i motivisan da ostvari dobre rezultate'', rekao je Šafnauer. ''Radi naporno, verujemo da je savršen izbor za ono što želimo da postignemo naredne sezone. Siguran sam da će biti dobar. Pomoći će nam da napravimo naredni korak''. Fetel i Ferari ove sezone ne ostvaruju rezultate koji se od njih očekuju. ''On nije zaboravio da vozi. Svima nam je nekada potrebno malo ljubavi. Biće naš posao da ga zagrlimo i pokažemo kakav je ovo tim, da mu pružimo podršku''.

 

Sve trke Formule možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perez: Poziv Red Bulla bi me svakako ubedio da pređem kod njih

 

perez_o_rb_1.jpg.146091b3c55d57df03f0b07fd1316a28.jpg

 

Posle prelaska Sebastiana Vettela u Aston Martin iznenada Meksikanac je postao višak u timu iz Silverstona.

Odabir nove ekipe za Sergia Pereza u ovom momentu je svakako ograničen, ali dosta se priča da ima još šasni da završi u nekom vodećem timu. Prema nekim navodima Meksikanac važi za jednog od kandidata za mesto Alxendera Albona u Red Bull. Tim iz Milton Kinsa poznat je po tome što uvek šansu daje svojim talentima, ali sada izbor novih vozača iz svog miljea izgleda da nije baš prva opcija. Zbog toga može se očekivati da Red Bull u ovoj situaciji promeni politiku.

“Potreban mi je projekat koji će da me otiviše i ubedi, koji će me naterati da ustanem svakog jutra, da jače treniram i putujem oko sveta.” kazao je Perez za špansku Marcu.

On ovoga puta nije rekao koje opcije ima za narednu sezonu, ali da bi poziv Red Bulla svakako prihvatio: “To bih privatio bez sumnje. To je tim koji će da se bori za šampionat u narednih nekoliko godina.”

 

Preuzeto sa: pole-position.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo bi lepo da potpiše bar malo da zeza Maxa.Perez nije timski igrač zato mi je čudno da u Red Bull u razmišljaju o njemu 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel: Aston Martin zabavan za razliku od Ferarija

 

142422-fetel.jpg

 

Sebastijan Fetel ima još samo nekoliko trka u Ferariju i već se raduje prelasku u Aston Martin naredne sezone. Tamo ga čeka Mercedesov motor, a takođe kaže i da je tu opciju izabrao jer taj tim može da mu ispuni sve potrebe. Posle razlaza sa Ferarijem dugo je bilo spekulacija gde će Sebastijan Fetel nastaviti karijeru. Nemac je bio čvrsto rešen da nastavi karijeru Formule 1, a to će učiniti u Aston Martinu odakle odlazi Serhio Peres. Seb kaže u podkastu ''Beyond the Grid'' da ga je činjenica da je tim perspektivan ubedila da pređe.

 

''Lorens me je ubedio i činjenica da tim raste. Bilo je mnogo faktora. Svi zahtevi su bili ispunjeni, što se tiče performansi, što se tiče trkačkih stvari, gde je tim, gde bi trebalo da bude. Potencijal i tako dalje. Međutim način razmišljanja takođe i želja da se uradi nešto i to nešto dobro'', kazao je Sebastijan Fetel. ''Zvuči kao zabavan projekat. Veoma drugačije je kod Ferarija, ima mnogo stvari koje se dešavaju tamo prvi put. Neverovatno izazovno putovanje celog tima i ja dolazim i nadam se da ću doprineti dobrim stvarima unutar i van bolida''.

 

Sebastijan Fetel je u Ferariju bio nekoliko godina, a nije uspeo da donese šampionsku titulu. Ipak kaže da ni začim u Skuderiji ne žali. ''Tačno je da nisam uspeo jer sam postavio sebi misiju i cilj da osvojim titulu sa Ferarijem. Možda je trebalo da radim stvari bolje, stvari koje je trebalo ranije da zapazim, borbe u koje nije trebalo da ulazim. Međutim, sve što se desilo me je dovelo dovde'', poručio je Fetel.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

pojeli govna i sam tim ferari,a i vetelinka,ocajni su,po koja pobeda i nista vise.

A tesko da ce nesto da uradi u rejsing pointu,bice osrednji vozac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tamo će sve biti moguće.Koliko im Mercedes pomogne.Zovu Andriana Njuvia da dodje. Mogu svašta da naprave a i ništa. Fetel mora da bude prvi vozač da bi funkcionisao a ovaj Strol mu sigurno neće smetati 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lens Strol u Nemačkoj imao koronu, spreman za Portugaliju

 

Lens-Strol Racing Point.jpg

 

Lens Strol otkrio je da je bio pozitivan na koronavirus posle trke za Veliku nagradu Ajfela, kao i da je posle te trke bio u izolaciji, a da mu je poslednji test koji je uradio bio negativan. Strol je dodao da se sada oseća ''100% spremnim'' i da će učestvovati na trci u Portugaliji narednog vikenda.

''U subotu ujutru imao sam problema sa stomakom. Pratio sam sve protokole i nisam izlazio, bio sam u striktnoj izolaciji. Nisam bio spreman da vozim pa sam u nedelju rano ujutru odleteo kući. U međuvremenu sam imao test koji je bio pozitivan, a ja sam se izolovao u narednih deset dana. Srećom, moji simptomi su bili prilično blagi'', objasnio je Lens Strol.

 

Nemački automobilista Niko Hulkenberg vozio je umesto njega za Racing Point. Pošto je bio u Nemačkoj Hilkenberg je bio logična zamena za Strola, koji se nije osećao dobro pred kvalifikacije. Hulkenberg, rekorder po broju trka bez podijuma u istoriji F1, već je bio zamena za Serhija Peresa na obe trke koje su vožene na Silverstonu, kada je Meksikanac bio pozitivan na koronavirus. Na Velikoj nagradi Britanije nije ni startovao zbog kvara, a na proslavi 70. godišnjice Formule 1 je zauzeo sedmo mesto. Na Velikoj nagradi Ajfela bio je osmi...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...