Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Promene u timu McLaren Mercedes

Recommended Posts

image.jpg

Tim Goss

McLaren je objavio da Tim Goss menja Paddy Lowea na funkciji tehničkog direktora tima i da ta odluka stupa odmah na snagu. Goss je u McLarenu od 1990. godine, izjavio je kako je oduševljen pozicijiom koja mu je ponuđena i da ju je prihvatio sa zadovoljstvom. Ova pozicija predstavlja jednu od najprestižnijih u automobilskom sportu i veoma se radujem doprinosu koji ću moći da pružim timu Vodafone McLaren Mercedes. Tim Goss ostaje zadužen i za automobilsko odeljenje McLarena, a u F1 timu će zajedno sa ostalima (Martin Whitmarsh, Jonathan Neale, Sam Michael, Neil Oatley...) pojačati tehnički tim.

Šef McLaren F1 tima Martin Whitmarsh čestitao je novu poziciju svom kolegi i naveo tom prilikom da je on svojim radom u proteklih više od 20 godina u McLarenu još kako pokazao da je zaslužuje. Nije zaboravio ni da se pohvali kako misli da McLaren trenutno ima najbolji tehnički tim u F1, ljude koji osmišljavaju bolid i prave ga. Istovremeno, Whitmarsh je potvrdio da će Paddy Lowe nastaviti da radi u McLaren F1 timu do kraja 2013. godine, ali na drugoj poziciji.

Suštinski, ovom smenom su podvrđena pisanja medija na ostrvu kako je Lowe već postigao dogovor sa Mercedesom za prelazak kod njih od 2014. godine. Tako nešto je i izjavio Whitmarsh kada je rekao da ''želi sve najbolje Paddyu u novom izazovu sa kojim će se suočiti 2014. godine.''

formula_1small.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

jb_2900838.jpg

Iako Mercedes tek treba zvanično da potvrdi prelazak Lowea, svi kažu da je to već gotova stvar. Uostalom, ne bi se McLaren rešio usluga toliko važnog dosadašnjeg ''šrafa'' u svojoj mašini da nije to slučaj. Nakon odlaska Hamiltona u Mercedes, Button je izjavljivao da se nada kako Paddy Lowe neće otići zajedno sa njim jer upravo na njega računa kako bi imao uspeh u nastavku svoje trkačke karijere. Ali sada Button menja svoju priču...

Šampion F1 iz 2009. godine priznaje da će mu nedostajati drugar Peddy, ali je siguran da ostali deo tima ima snage da prevaziđe gubitak njegovog rada, iskustva:

'' Bilo je dobro raditi sa njim protekle tri godine, ne samo sa profesionalnog aspekta, nego i sa njim kao drugarom jer je u pitanju zaista dobar čovek, zabavan. Ali, on je hteo da proba nešto novo, tako da mu želim svu sreću. Da li će nama sada biti mnogo drugačije? Za mene je sjajno što Tim dolazi na tu poziciju, on je dizajnirao bolid koji je prošle sezone osvojio 7 pobeda, tako da sigurno zna šta radi. Kada sam došao u ovaj tim nije to bilo zbog jednog čoveka, nekog pojedinca. Nisam došao zato što je Peddy bio ovde, ili zato što je Hamilton bio.

Došao sam jer je ovo McLaren sa svojim nasleđem, svojom istorijom. Nikada nije bila stvar u pojedincu, nego u celom timu koji vredno radi. Ovaj tim će imati uspeha sa ili bez Paddya, uveren sam u to.''

formula_1small.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...