Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Brzina trošenja guma u Barseloni ''nije uobičajena''

Recommended Posts

image.jpg

Paul Hembery, Pirelli Motorsport Director

Pirelli je ubeđen da vozači neće imati stepen degradacija guma na prvoj trci u Melburnu kao što su imali na testovima u Barseloni prošle nedelje. Stepen korišćenja guma, tj. brzina opadanja njihovih performansi su pokrenule špekulacije kako ćemo u Australiji imati čak i duplo više odlazaka u boks nego prošle godine. Pirelli insistira na tome da uslovi pod kojima se testiralo u Baseloni prošle nedelje nemaju ništa zajedničko sa uslovima pod kojima će se voziti u Melburnu i uopšte tokom sezone koja nam predstoji.

Paul Hembery, Pirellijev motorsport direktor kaže da je veoma hladno vreme i samim tim niska temperatura asfalta sprečavala pneumatike da dođu do svojih optimalnih radnih temperatura tako da je njihovo trošenje zbog toga išlo toliko brzo. Ovi uslovi naročito nisu odgovarali najmekšoj varijanti guma (supersoft). Par timova je radilo i velike promene na podešavanjima svog automobila baš kako bi ispitali gde su granice, tj. koliko mogu maksimalno izvesti krugova pre neophodne zamene, koliko mogu ako povećaju grip, ili ako ga smanje...sve je to uticalo da se gume brže troše nego što smo navikli.

U Melburnu će gume biti u okviru svog radnog opsega što se temperature tiče i to će eleminisati njihovu prebrzu degradaciju kakvu smo imali u Barseloni.

Timovi F1 imaju samo još jednu, poslednju šansu da svoje bolide prilagode Pirelli pneumaticima za 2013. godinu na poslednjoj seriji predsezonskih testova koji počinju prekosutra, opet u Barseloni.

formula_1small.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...