Jump to content
FAS Goran
Ticma

ETCC

Recommended Posts

jeeeeeeeeeeee Dusan Borkovic pobedio na drugoj trci u Slovakia ring,bravo za naseg sampiona,svaka mu cast,the champion :unworthy:  :clap:  :clap:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vesnić i GM Racing u Audiju RS3 LMS voze ETCC

 

160022-audi%20rs3%20lms.jpg

 

Srpski tim Vesnić i GM Racing, kako se navodi na zvaničnom ETCC sajtu, u 2017. godini će nastupati u potpuno novom Audiju RS3 LMS u okviru ETCC šampionata. Ovaj dobro uigrani tim je prošle godine sarađivao sa LEIN Racing timom, tako da u šampionat ne ulaze bez iskustva. Isporuka Audija očekuje se krajem februara, a ko će sedeti za njegovim volanom saznaćemo u narednim mesecima. Prva trka planirana je za period od 28. do 30. aprila u Monci. Milovan Vesnić je za ETCC izjavio - ''Imamo iskustva od prošle godine, kao i pobedu Igora Stefanovskog na poslednjoj trci, što nam je dalo veru da možemo istim putem nastaviti i u 2017. godini.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

ETCC: Fulin izgubio pol-poziciju od Šrajbera u poslednji čas za samo 0.079 sekundi!

 

schreiber.jpg

 

Kada je Petr Fulin mislio da je na Nirburgringu učinio dovoljno da osvoji prestižnu pol-poziciju na kvalifikacijama za treću rundu ETC kupa, iznenadio ga je lider serije Kristjohanes Šrajber, zabeleživši definitivno najbržih 9:14.609. Desilo se to pred kraj 40-minutne kvalifikacione sesije u čijem je najvećem delu češki trkač dominirao, baš kao i na prethodno voženim testu i treninzima. Dotle ne preterano upadljiv, Šrajber je osvojio pol-poziciju nadmašivši Fulina za samo 79 hiljaditih, što je majušna razlika i na stazi koja nije dugačka 25,378 kilometara. Iza “honde” i “seata” u prvu trku će ući Fabio Mota u “leonu” Lein rejsinga, zahvaljujući krugu od 9:16.078.

 

Drugi startni red i četvrto mesto na otvaranju trke 1 obezbedio je Igor Stefanovski, 1.518 iza konačno najbržeg. Timske kolege iz Zenge motorsporta, Norbert Nađ (+3.470) i Žolt David Sabo (+4.291) formiraju treći startni red u subotu pre podne. Sedmu poziciju obezbedio je Andreas Pfister (+6.662), a osmu Mladen Lalušić (+29.097). Jedini srpski trkač koji je nastupio na Nordšlajfeu – i koji to čini već drugi put – možda će izvući satisfakciju iz činjenice da mu je kvalifikacioni krug bio 10 sekundi brži od svega što je postigao u dosadašnjem toku vikenda. Deveto vreme vlasništvo je jedine dame u ETC kupu, Mađarice Anet Đerđ, pilotese Zengeovog “seata” (+54.959). Nijedan upisani krug nemaju Peter Rikli i Plamen Kralev, pa će “honda” #112 i “audi” #144 startovati s mesta 10 i 11. ETCC trkači svoje sprintove od po 3 kruga voze u isto vreme kada i WTCC, ali startuju s malom vremenskom razlikom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

ETCC više ne postoji, 2018. stiže evropsko TCR prvenstvo

 

ETCC-final-most.jpg

 

Evropski kup turinga automobila neće postojati 2018. godine! Kako je portal Serbiaring eksluzivno saznao od čelnika TCR, koji ovog vikenda borave na stazi Adrija, Marčelo Loti nije dao saglasnost da automobili TCR specifikacije i dogodine učestvuju u ovom FIA takmičenju. Kad je pred start sezone 2017. vlasnik TCR koncepta dao zeleno svetlo za učešće TCR automobila u ETC kupu, u sporazumu sa FIA eksplicitno je navedeno da se to odnosi samo i isključivo na 2017. i on je time praktično učinio uslugu Federaciji. Ipak, automobilisti iz Evrope koji poseduju TCR tehniku neće ostati bez evropske serije. Naime, izvesno je da će pojaviti nova serija pod okriljem TCR-a, koja će se odnositi upravo na Evropu. Ideja je da se voze četiri evropske runde zajedno sa TCR Internacionalnom serijom i dve samostalne, što je preslikan koncept ETCC-a. Sam Marčelo Loti neće biti potpuni vlasnik i organizator potencijalne TCR Evropa, ali će imati udeo u njoj. Zvanična potvrda o početku takmičenja i nazivu buduće serije očekuje se uskoro.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...