Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ferrari muzej u Maranelu

Recommended Posts

museo_ferrari.jpg

201.jpg

Nakon postavljenog rekorda od 250.414 posetilaca tokom 2012. godine, muzej Ferrarija u Maranelu planira za ovu godinu još atraktivnog sadržaja kako bi možda oborio taj rekord već ove godine.

Na proleće se otvara novo krilo u okviru zgrade Ferrari muzeja sa 1.000 metara kvadratnih novog izložbenog prostora. Od marta meseca počinje nova izložba posvećena Ferrari super automobilima, a ustvari je reč o dodatnom podgrevanju atmosfere pred prikazivanje svetu naslednika modela Enzo.

Akcenat će posebno biti stavljen na tehnologiju koja je ugrađena u najnoviji Fearrari super automobil jer predstavlja hibrid benzinskog motora i KERS sistema (poput sistema u F1).

Pre otvaranja te izložbe, trenutno je aktuelna izložba ''Great Ferraris from Sergio Pininfarina'' odnosno izložba koja predstavlja podsećanje na trag koji je legendarni Sergio Pininfarina (preminuo polovinom prošle godine) ostavio kada je Ferrari u pitanju.

Ferrari F150 – naslednik Enza

Sergio Pininfarina

italiaspeed.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferarrijev muzej proširen sa još dve izložbe

 

166260-ferrari%20m%201.jpg

 

Ferrari ove godine slavi 70-godišnjicu, a tim povodom je proširio svoj zvanični muzej.

 

166261-ferrari%20m%2011.jpg

 

Muzej je proširen na još dva nova krila koja se prostiru na više od 600 kvadratnih metara, tako da površina muzeja sada iznosi ukupno 4.100 kvadratnih metara. Nova krila su povezana s glavnom zgradom staklenom fasadom. Otvoren je i dodatni multifunkcionalni prostor od 300 kvadratnih metara koji može da primi do 250 ljudi za različite evente, edukativne aktivnosti, konferencije i slično.

 

166262-ferrari%20m%20111.jpg

 

Predsednik i direktor Ferrarija Sergio Marchionne, potpredsednik Piero Ferrari, direktor London Design Muzeja Deyan Sudjic i gradonačelnik Maranela Massimiliano Morini su otvorili dve nove izložbe.

 

166263-ferrari%20m%201111.jpg

 

Prva se zove ''Under the Skin'', fokusirana je na Ferrarijeve inovacije, a posetioci mogu videti niz sjajnih automobila kao što je model 125 S, prvi Ferrarijev automobil. Tu su i tehnički nacrti iz istorijske arhive, kao i različiti dizajni motora.

 

ferrari%20m%2011111.jpg

 

Druga je nazvana ''Infinite Red'' i proslavlja 70. rođendan Ferrarija te posetiocima nudi neke od najekskluzivnijih trkačkih i drumskih automobila. Među njima su 500 F2, F2005 i F2008 bolidi Formule 1, kao i 250 GT Berlinetta Tdf, 250 GT Berlineta SWB i 250 GTO. Tu su i ranije izloženi F50, Enzo, LaFerrari i FXX K.

 

ferrari%20m%20111111.jpg

 

Izložba ''Under the Skin'' će biti otvorena do novembra, dok će ''Infinite Red'' izložba moći da se poseti do kraja godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima amblem Ferrarija, vredi 150.000 dolara, a nije automobil

 

172872-ferrari%20k%201.jpg

 

Luksuzno opremljena knjiga čije korice krasi značka propetog konja sa dijamantima, prodaje se na aukciji po ceni koja bi više odgovarala nekom polovnom Ferrari automobilu. Ipak, RM Sotheby's očekuje da će ovaj redak primerak monografije ''The Official Ferrari Opus'' iz 2011. na aukciji u Njujorku u decembru prodati za 150.000 dolara (procenjuje se da je vrednost knjige između 125.000 i 175.000 dolara).

 

172873-ferrari%20k%2011.jpg

 

Kada je originalno objavljena pre šest godina, izdavač Opus Media Group nazvao ju je ''najekskluzivnijom knjigom na savetu''.

 

172874-ferrari%20k%20111.jpg

 

Izrađena od specijanog, masivnog papira, monografija je teška 37 kilograma, a na 852 strane nalazi se više od 2.000 ekskluzivnih fotografija svih automobila koji su sišli sa Ferrarijevih fabričkih traka (bilo da je reč o ''civilnim'' ili trkačkim modelima), kao i svih vozača koji su se takmičili na auto-trkama za Ferrari od 1947. godine. Knjiga je štampana u nekoliko verzija, a ova koja će se naći na prodajnoj aukciji spada u najređe i najskuplje - napravljeno je samo 30 primeraka (aukcijski primerak bio je namenjen kupcu iz Belgije).

 

ferrari%20k%201111.jpg

 

Korice ove knjige obložene su kvalitetnom crvenom kožom a na naslovnoj strani nalazi se 30 dijamanata koji formiraju logo Ferrarija. Uz knjigu, koja sa nalazi u specijalnoj crnoj kutiji izrađenoj od ugljeničnih vlakana, dolaze i rukavice za listanje stranica, kako na papiru ne bi ostajali otisci prstiju. Pored toga, tu su i potpisi tadašnjih vozača Ferrarijevog F1 tima, Fernanda Alonsa i Felipea Mase, kao i Luke di Montecemola, koji je 2011. bio predsednik kompanije. Interesantno je da se pomenuto ''dijamantsko'' izdanje knjige originalno prodavalo za 275.000 dolara, a Ferrari je mislio i na one koji ne mogu da priušte ovu ekskluzivnu knjigu, pa je pripremio ''jeftinija'' izdanja - Enzo (37.500 dolara), Cavallino Rampante (7.000 dolara) i Classic (3.520 dolara).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferarijeva izložba za Šumaherov 50. rođendan

 

musei-Michael-50.jpg

 

Italijanski tim Formule 1 Ferari će organizovati izložbu u znak obeležavanja 50. rođendana svog bivšeg vozača Miahela Šumahera. Nemac je rekorder Formule 1 sa sedam osvojenih titula, od čega pet sa italijanskim timom. Izložba će biti otvorena 3. januara 2019. godine na rođendan legendarnog Nemca u Ferarijevom muzeju u Maranelu. ''Mihael ima posebno mesto u istoriji Ferarija. Hol muzeja je ukrašen fotografijama tih nezaboravnih godina kada je sedam puta bio svetski šampion'', istakli su u Ferariju. Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera mnogo je bolje pet godina posle nesreće na skijanju u Francuskoj.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari privremeno zatvara svoje muzeje

 

ferrari muzej.jpg

 

Ovih dana pratimo dramatične izveštaje iz Italije u kojima se dve severne pokrajine, Lombardija i Veneto, bore protiv epidemije koronavirusa tako što ograničavaju pristup pojedinim područjima na kojima je najviše zaraženih. Od izbijanja virusa Covid-19 u Italiji do danas preminulo je jedanaestero ljudi, a najviše u Lombardiji.

 

Kao odgovor na širenje opasnog virusa, proizvođač legendarnih italijanskih sportskih automobila Ferrari privremeno je zatvorio svoje muzeje u Maranelu i Modeni do 1. marta. Isto tako, ni posetiocima koji su do sada mogli da organizovano pogledaju njihova fabrička postrojenja takve ture privremeno nisu dozvoljene. Da podsetimo, sedište Ferrarija se nalazi u Maranelu u nešto južnijoj pokrajini Emilija-Romanja, čiji je glavni grad Bolonja. U izjavi proizvođača sportskih automobila iz Italije je takođe navedeno da će zaposlenima iz pogođenih područja ili onima koji se spremaju da posete Ferrari ograničiti pristup. Da nevolja bude veća, upravo su u toku predsezonska testiranja svih timova Formule 1 na stazi Katalunja-Barselona u Španiji, jer nova sezona počinje za nešto više od tri nedelje trkom u Melburnu u Australiji. Nije potpuno jasno kako će se to odraziti na pripreme njihovog Formula 1 tima Scuderia Ferrari, jer njihovo brojno osoblje mora zbog prirode svog posla da putuje iz Italije u Španiju i obrnuto. U izjavi Ferrarija se navodi da i dalje pažljivo posmatraju razvoj situacije, a ukoliko budu potrebne dodatne preventivne mere, one će se odmah i preduzeti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...