mikesha 0 Posted April 19, 2016 Hvala na odgovoru. Kakv je to zahtev i koliko bi to trebalo da kosta deo + ruke. Sta mislite Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
ForrestGump 6 Posted April 19, 2016 (edited) Kada stisneš kvačilo i prestane da se čuje zvuk(šum)-zvuk potiče iz menjača i nema veze sa setom kvačila. Prva provera je na kanalu, tako što se na menjač nasloni npr šrafciger i nasloni uvo na šrafciger a pomoćnik u kabini stiska/pušta kvačilo. Šrafciger prenosi zvuk sa menjača do uha. Iole iskusan majstor može locirati odakle tačno potiče zvuk i da li je taj šum/buka normalan ili postoji oštećenje u menjaču. Dakle, taj navod 1000% nema veze sa zamenom ulja u motoru niti sa hidropodizačima. Meni se inače povremeno čuje jedan hidropodizač izduvnih ventila, ili na 3-ćem ili na 4-tom cilindru i samo kad je motor hladan ( metoda: "šrafciger naslonjen na dekl bregaste pa uvo na šrafciger" ). Ovih dana treba da menjam ulje pa ću videti šta se dešava posle zamene... Edited April 19, 2016 by ForrestGump Quote Share this post Link to post Share on other sites
Panic97 1 Posted April 6, 2018 Zdravo ljudi ,kazite mi da li je moguce da su otisli hidro podizaci ili do cega bi to moglo da bude imam problem sa nekim cudnim zvukom cangrljanjem dok je auto hladan,nakon zagrevanja mzd se nekad zacuje ali retko i jako jako slabo ,da napomenem radjen je servis na autu zamenjeno je ulje ,sipana je selenia 10w40 20k,svi filteri ,set zupcastog i naknadno posle svega su zamenjeni lezajevi lezeci ,zb kuckanja u motoru ,kuckanje je prestalo i sad kad upalim auto cuje se to cangrljanje neko cudno nije toliko jakog intenzziteta i znc smanji se ili nestane kad se auto zagreje ,pa me zanima sta bi moglo to biti ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3789 Posted April 6, 2018 Proveri zaštitu na izduvnoj grani. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Panic97 1 Posted April 6, 2018 kazi mi sta tacno na toj zastiti da proverim na sta sumljas ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9776 Posted April 6, 2018 @Panic97 Lim na izduvnoj grani (preko nje). On služi kao toplotna zaštita, na to je mislio @Mijailović P. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3789 Posted April 6, 2018 Tako je gazda. Moji odgovori su nekad nedovoljno jasni jer su sažeti, iz razloga da osobe koje se ne razumeju u problematiku stvar prepuste nekom vičnijem kako bi smo izbegli neželjene posledice.sa TT Quote Share this post Link to post Share on other sites
Panic97 1 Posted April 6, 2018 razumeo sam ja koji deo ,nisam razumeo sta da uradim sa njim kako on moze da prouzrokuje neki takav zvuk ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3789 Posted April 6, 2018 Ihaaaa, još kako. sa TT Quote Share this post Link to post Share on other sites