Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Lamborghini & GT3 šampionat / Super Trofeo

Recommended Posts

lamborghini_gallardo_gt3_fl2.jpg

 

Lamborghini je najavio svoj novi GT3 program kao deo višegodišnjeg plana da učestvuju sa novim automobilom u ovaj seriji automobilskog trkanja. Novi automobil za sezone 2013. i 2014. će biti baziran na verziji Gallardo automobila poslednje generacije. Nosiće oznaku Gallardo GT3 FL2, a razvijaju ga zajedno sa nemačkim Reiter Engineering.
Inače, ovi nemci su još od 2000. godine učestvovali na raznim trkama sa svojim dorađenim verzijama Lamborghini GT automobila sa kojima su do sada osvojili 199 pobeda i 350 mesta na podijumu (među prva tri na cilju), ali ovo je prvi put da verziju automobila za GT3 seriju rade zajedno sa matičnom fabrikom.

Suština unapređivanja na novom modelu će se bazirati na povećanju njegove izdržljivosti i ekonomičnosti potrošnje goriva (jako važno u 24 sata trkama jer svaki više odlazak u boks od konkurencije može da neutrališe svu prednost stečenu na stazi). Dakle, izdržljivije kočnice, bolje hlađenje motora i smanjenje potrošnje. Snage ionako već ima dovoljno. ;)
Pored toga, aero paket, prednji karbonski difuzor, zadnji difuzor baziran na verziji koja se već ugrađuje u Super Trofeo edicije modela Gallardo, a sve kako bi se poboljšao odnos snage i mase automobila. GT3 FL2 će imati 25 kilograma manje nego prethodni GT3 model.

Još jedna važna stavka je smanjivanje troškova upotrebe jer će cena njegovih trkačkih krugova i održavanja neophodnih za to biti između 9 i 12 evra po svakom pređenom kilometru. Sam automobil će koštati 320.000 eura plus lokalni porezi. Sve će ovo biti rađeno pod supernadzorom Lamborghini Squadra Corse, posebnog odeljenja unutar fabrike određenog za autosport uključujući i GT3 seriju, kao i Lamborghini Blancpain Super Trofeo seriju i individualne programe obuke vlasnika Lamborghini automobila koji žele da ih profesionalci nauče kako da iskoriste pun potencijal svojih mašina.
Prve već potvrđene isporuke ovog modela kreću od marta za timove u Evropi i Aziji koji će onda sa njim učestvovati u trkama izdržljivosti širom sveta poput Blancpain Endurance Series, Asia Le Mans Series, kao i u italijanskom GT3 šampionatu.
 

italiaspeed.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lamborghini počeo da priprema i Huracan Super Trofeo

 

lamborghini%20huracan%205609.jpg

 

Lamborghinijevo Super Trofeo takmičenje je oduvek bilo fokusirano oko modela Gallardo. Kako je taj sportista otišao u penziju, a na njegovo mesto došao novi Huracan LP 610-4, došlo je vreme da i on obuče takmičarsko odelo i pokaže šta zna na svetskim stazama na kojima se vozi ovo takmičenje.

Relativno mlado takmičenje koje Lamborghini organizuje od 2009. godine odlaskom njegovog jedinog učesnika nastavlja i dalje da živi. Umesto Gallarda sada će u centru pažnje biti njegov naslednik Huracan čija je Super Trofeo verzija već polako počela da poprima svoj oblik. Squadra Corse naporno radi na Super Trofeo varijanti pomenutog automobila, a na tome joj pomažu veteran GT trka Fabio Babini i Lamborghinijev fabrički vozač Adrian Zaugg koji iza sebe ima nastupe u A1GP i GT2 takmičenjima.

Jedino što će verovatno ostati isto na Huracanu LP610-4 Super Trofeo jeste njegov 5.2 litarski V10 motor sa 600+ KS. Sve ostalo Squadra Corse će modifikovati kako bi dobili lakši, eksplozivniji i upravljiviji automobil. Uz tvrđe oslanjanje, jače kočnice, izmenjenu aerodinamiku i potpuno ogoljenu unutrašnjost, Huracan LP610-4 Super Trofeo bi trebalo da dobije i niz tehničkih novotarija koje će ga učiniti zaista brutalnim.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...