Jump to content
FAS Goran
asterix

Stilo - popravka prskalica za šoferku

Recommended Posts

Danas kisa i maler!

Ja da operem sofer sajbnu kad ono MOŠA! Nece.Ja stanem mislieci da mi fali voda u sistemu ali vidim da ima dosta. Proverim da li radi motoric kad ono MRTAV. Ispitam ga kad sam stigao kuci i probio je negde rotor. Odem u KIT KOMERC (870 dinara), kupim nov i krenem sa zamenom .Zavrsim sve i vidim da nije dobro, kao da je zapuseno nesto.

Stilo ima odlicno resen sistem (sa jednom manom ali videcete koja je), pa tako sama prskalica na haubi moze da se izvuce i ocisti. U one 3 rupice zavucete nesto tanko (ja sam iglu) i povucete ka vozacevoj strani.

Tako ostaje velika rupa i ocistite taj deo tu prakticno pritiskom poluge kao da hocete da ocistite sofer sajbnu. Izadje sva stroka koja se skupila.Vratim sve nazad ali opet nije dobro.

Ispred suvozacevog brisaca ispod tapacira na haubi stoji racva, koja se prosto skida sa haube i raskacite creva i kada nju skinete vidite da ona negde ima otpor. Na racvi postoji sesiric koji se oprezno skine (skalperom npr) i tu se nalazi mala čaurica sa oprugom koja pritiska gumicu koja ne dozvoljava da se tecnost vrati nazad u čantru. E posto to nije moglo da se resi ni okretanjem gumice koja se totalno razlokala,ja sam skinuo čauricu i oprugu koja je stvarala otpor i samo sa gumicom sve vratio nazad.

Probao i radi odlicno, cak bolje nego pre jer kada sam probao da isprskam sofer sajbnu mlaz je prskao na krov pa sam morao da ustelujem mlaznice. Jedina razlika je sto sada treba dva puta pritisnuti polugicu za pranje ali nije strasno, ne ceka se ni sekund da bi voda poprskala staklo.

ETO, ako neko ima muku sa time ima resenja bez kupovine i jurnjave tog dela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gde se nalazi motorcic i kako mu se pristipa? Odozgo ili odozdo? Juce samo od jednom prestade da radi. Ni zadnja ni prednja ne rade.  Vode ima ali nece da prska. Moguce da se otkacio dzek pa bih ti da proverim. Ako bude potrena zamena motora koliko je komplikovano? Osigurac sam priverio. Nije do njega. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na posudi za tecnost za stakla, sa donje strane.
Meni isto nije radila posle ugradnje xenona, posto sam pomerao bocu, verovatno se konektor pomerio, sta li. Pipao sam dole rukom onako na slepo, nista sumnjivo nisam napipao. Vratim se u kabinu da probam jos jednom - radi :D I od tad sljaka :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...