Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Svi timovi stabilni

Recommended Posts

MR02.jpg

Berni Ekleston kaže da su svih 11 timova koji će ove godine nastupati u šampionatu F1 finansijski obezbeđeni što skida svaku sumnju da će neki od njih uskoro biti u problemu. Poslednjeg četvrtka, Ekleston je održao sastanak sa manjim timovima, kako bi finalizovali dogovor oko sezone.

Sa HRTom, koji je stavio katanac na bravu i Marusjom za koju se priča da je u problemima sa kešom, pojavila se bojazan za budućnost još nekih timova u F1. Ipak, Eklseton kaže da je odlaskom Tima Gloka i dovođenjem novog vozača u tim, došla i nova finansijska injekcija koja će osigurati sve što je dogovoreno na ovom sastanku.

''U četvrtak sam razgovarao sa timovima o novom dogovoru koji će važiti za sve, i shvatio sam da niko od njih nema finansijskih problema. Dogovorili smo se sa svima, uključujući i Marusju. Ja sam lično mislio da oni neće moći da izdrže finansijski deo dogovora i da nastupe u sezoni, ali su me oni uverili u suprotno.'' Prema dogovoru, timovima će ići 63% novca od prava na TV prenose, što je mnogo veća cifra od prošlogodišnjih 47.5%, što je Ekleston prokometarisao rečima: ''Oni dobijaju više od Boga.'' Još jedna povoljna vest za timove je da će ''Konstruktorski bonus'' koji je predstavljen, a koji će biti bitan za onoga koji osvoji najviše GP takmičenja tokom godine, jer će on iznositi 7.5% od ukupnog obrta novca u F1 ili minumum od 100 miliona evra...

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...