Jump to content
FAS Goran
dara

Grande Punto - naknadna ugradnja zaštitnih lajsni za vrata

Recommended Posts

Dragi prijatelji i prijateljice nisam nova na forumu ali sam nova u ovoj grupi. Mog puntića 2 sam zamenila sa Grande puntom. Srebrni lepotan je stigao pre tri dana i stoji ispred zgrade. Ispred zgrada su parkinzi tesni i moji prethodni automobili često su imali tragove tuđih vrata.

Ovih dana zivkam na sve strane i cene zaštitnih lajsni su ili previsoke (ako su original) ili ima nekih jeftinijih zaštitnih guma koje se kupuju na metar. Obzirom na izdatke koje sam imala oko kupovine i registracije ja bih ove na metar, pa da mi ih u servisu postave ali on je tako lep i srebrn, pa da li lepiti gumu ili ne... :help: a sa druge strane znate koliko kosta metalik boja...

Cena originalnih lajsni sa ugradnjom je kao 3 zimske gume (koje btw nemam) pa sad vidite moju dilemu...a sledeća plata daleko :o ....a šta ako padne sneg.... :question: ....a šta ako me neka krntija zagrebe vratima.... :question:

Kakva su vaša iskustva sa ovim gumenim lajsnama?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ih već hoćeš, ja bih uzeo te jeftinije ''na metar'', stavio i video kako izgleda i najvažnije od svega...rade li posao. Ako ne rade, to se lako može skinuti, a šteta po džep i nije bila neka jer su ionako bile jeftine.

Npr. ovaj član foruma je stavljao naknadno te lajsne na svog Punta:

http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=52897

Pošalji mu poruku da dođe ovde na temu i napiše svoje iskustvo, ili ga pitaj tamo u njegovoj temi pa ću ja to prebaciti ovde...šta god ti je lakše. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam IDENTICAN problem kao i ti!

Auto srebren sija se , nigde ni "g" od ogrebotine... i zeleo sam da tako i ostane.

orginalne lajsne kostaju kao pola auta, univerzalne nisu ni za trulog Yuga a izbor nikakav! (tada nije bilo ovih na metar)

Resenje je nadjeno za doslovno 400 dinara. Kupio sam silikonske navlakice za rubove. Ja sam ih stavio na vertikalni rub vrata i za sada (vec 3 godine) obavljaju funkciju kako na mom tako i na drugim autima.

Ako stavis crne gumene lajsne malo ces nagrditi auto ali ce biti sigurno bolje zasticen u nekim slucajevima. orginalne farbane... farbane su!

Dakle izbor je na tebi!

Evo slike mog resenja:

Lajsna_za_vrata.jpg

Auto je prljav kao kontejner ali vidi se. Moj je sa 3 vrata pa zamisli stete meni ili drugima kada sa vratima velicine pola auta negde udaris!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ neshaoct: Hvala, već sam videla post za koji si poslao link. Čovek je ugradio originalne lajsne, nije stavljao ove gumene na merenenje.

@ Zvezdo: Te silikone na vratima sam imala i ja na puntu 2, mislim da su one više štitile druge automobile na parkingu nego što su štitile mog puntića. Još kako je bio beo uvek je imao neke prugice u boji. Verovatno ću i ovde da ih stavim, ipak su štitile ivice vrata.

@MiroslavL: Svakako sutra zovem Spider da vidim koliko kod njih koštaju. Ako su to one iste koje su se prodavale u Ganglandu (u Novom Sadu), onda treba da im je cena oko 50€, što je razumljiva cifra. Na sajtu Ganglanda piše da su nemačke proizvodnje i pravljene za svaki auto (ali Gangland ih više ne prodaje). Osim toga vidim da Spider ima i zaštitne lajsne za branike. Možda uzmem i to pa napravim lepu liniju oko auta.

Javim kad saznam cene, a kad postavim na auto stavljam slike da vidite.

....i ko za inat pade sneg, pa dok se ne otopi ne mrdam sa parkinga :smoke:

Edited by dara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebalo bi izmeriti i videti da li i kako pasu. Naravno bez obzira koje uzimas (osim onih na metre) treba da napomenes da ti treba za model sa 3 vrata!

Ove sto Spider prodaje su stvarno OK!

Ne znam hoce li ove godine biti sta od sajma auta? ako ti nije hitno sacekaj jos malo jer tamo i spider izlaze i obicno bude sajamski popust.

Ja cu tada kupiti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Spideru tipske zaštitne lajsne za Grande Punto sa 5 vrata, made in Poland, 4.300 dinara + ptt troskovi oko 200 din jos uvek je manje 15.400 koliko su mi u ovlascenom servisu trazili... :guitar:

Edited by dara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znači da ce na sajmu verovatno biti 4000 din ili malo manje. Za tih mesec dana mozes da sakupis kolekciju ogrebotina!

Stavljaj to i okaci slike da vidimo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...