Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Legende: Colin McRae

Recommended Posts

Colin Mcrae – 7 godina bez jedinstvenog reli asa

 

colin.jpg

 

Pre sedam godina, tačnije 15. septembra 2007. u blizini svoje kuće u helikopterskoj nesreći poginuo je čuveni reli šampion sveta, Škotlandjanin KOLIN MEKRE, sin petostrukog reli šampiona Britanije Dđimi Mekrea. U reli šampionatu sveta je bio na 146 takmičenja, zabeležio je 25 pobeda, 42 podijuma i 477 pobeda na specijalnim brzinskim ispitima. RELI ŠAMPION SVETA posta je 1995. godine. Važio je za neustrašivog vozača i asa koji je često imao neverovatne havarije. Nikada nije želeo da taktizira, za njega je imperativ bila što veća brzina. Ljubitelji relija i dan danas pamte tog jedinstvenog vozača.

 


 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju Subaru Impreza WRC Colina McRaea

 

subaru%20wrc%204.jpg

 

Većina fanova Subarua se u japanski automobilski brend zaljubila preko relija. U to nema sumnje. I zato nema važnije informacije od ove da se Subaru Impreza Colina McRaea iz 1997. prodaje. McRae je tu Imprezu vozio na reliju Monte Karlo. Godine 1998. Colinova Impreza je došla u ruke poljskog reli vozača Krzysztofa Holowczyca, koji ju je te sezone vozio na trkama u Poljskoj, Argentini, Španiji i San Remu. Od 1999. do 2008. je učestvovala u nekoliko WRC i ERC takmičenja kao automobil privatnih timova.

 

subaru%20wrc%2044.jpg

 

Colinova Impreza je restaurirana 2009. kada je i poslednji put bila na stazi. Od tada je u privatnoj kolekciji i retko izlazi na put.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ogier će voziti VW Polo u čast Colin McRaea!

 

165677-wrc%20ogier.jpg

 

Sebastian Ogier će ponovo sesti za volan VW Pola u oktobru, kako bi obeležili desetu godišnjicu smrti Colin McRaea. Ukupno 13 svetskih šampiona će učestvovati na događaju rally legendi u San Marinu od 19.-22. oktobra, koji redovno spaja vozače sa mašinama koje su vozili prošlih godina. Ovogodišnji događaj odaje počast McRae-u, koji je poginuo u septembru 2007., a suvozač njegovog bivšeg timskog kolege Carlosa Sainza - Luis Moya ima ključnu ulogu. Ogier je sada u M-Sportu nakon povlačenja Volkswagena na kraju 2016., što znači da će voziti prošlogodišnjeg osvajača šampionata. ''Nazvao sam Malcolma (Wilson, šef tima M-Sport) kako bih ga upitao da li će dozvoliti Sebu da vozi Polo, iako razumem da on sada vozi Ford Fiestu'', rekao je Moya. Odmah mi je Malcolm odgovorio: ''Luis, nema problema.'' Isti odgovor dobio sam od Svena (Smeets, direktor Volkswagen Motorsporta) kada sam pitao možemo li pozajmiti Polo iz prošle godine. ''Kada je takav događaj i to za Colina, to nije problem''. Iza svakoga telefonskog poziva jasno se vidi kakvu je moć Colin imao. Bivši McRaeovi suvozači Derek Ringer i Nicky Grist će takođe učestvovati, dok će Alister McRae voditi demonstraciju kroz San Marino u Subaru Imprezi sa kojom je njegov brat Colin osvojio šampionat 1995. godine. Hans Thorszelius i Robert Reid predstavljaće WRC vozače Bjorna Waldegaarda i Richarda Burnsa.

''Sreo sam se sa organizatorima događaja i rekli su mi šta hoće i rekoh da ću pomoći'', dodao je Moya. ''Upravo sam odradio neke telefonske pozive, Colin McRae je radio sjajan posao kada je vozio. Bio je jedan jedini u sportu, bio je svima u mislima - samo si trebao reći ime i svi su ga voljeli. Počeo sam sa pozivima i svi su odgovorili da. Jedini prvak koji nedostaje je Carlos (Sainz). Carlos je bio toliko razočaran, jer se njegov sin trka u Formuli 1 u Teksasu isti vikend i ima porodicu koja se okuplja i to ne može propustiti. Da je neki drugi razlog Carlos bi bio ovde.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Legendarna Impreza Colina McRae prodata na aukciji

 

166737-subaru%20i%201.jpg

 

Subaru Impreza WRC iz 1997. godine koju je vozio legendardni reli vozač Colin McRae nedavno je prodata na aukciji za 265.000 evra!

 

166740-subaru%20i%201111.jpg

 

Legendardni automobil Subaru Impreza WRC97, sa kojom se Colin McRae spremao za FIA Svetski reli šampionat, nedavno je otišao na aukciju.

 

subaru%20i%20111.jpg

 

Naime, radi se o testnom automobilu, sa brojem šasije 001, koji nikada nije nastupao na zvaničnom takmičenju. Iako nikad nije bio na pravom podijumu, testni automobil Colin McRae, prvog britananca koji je osvojio WRC reli šampionat, prodat je na aukciji za 230.625 funti, što je oko 265.000 evra.

 

166738-subaru%20i%2011.jpg

 

Uzevši u obzir da se neki Ferrariji ovih dana prodaju i za neverovatnih 35 miliona na sličnim aukcijama, Colinov legendarni Subaru deluje kao poklon. Svakako, 265.000 evra nije mala suma novca, ali za svakog ko gaji strast prema istorijskim automobilima i ima viška novca, ovo je bila odlična prilika.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedan od najfascinantnijih McRae-ovih onboard snimaka... Mada je svaka njegova voznja bila ovakva, ovde i mi laici mozemo da vidimo koliko je bio dobar:

 

 

 

I jos jedna dobra prica...:

 

 

 

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

evoyoutube.jpg EVO: Subaru Impreza Colin McRae Edition

 

Da li je moguće uhvatiti istinski osećaj nostalgije u automobilskom sportu?

Najbolji inženjering u italijanskoj firmi, koju vodi Carlo Boroli, napravila je baš to - svojevrsnu vremensku kapsulu svetskog reli šampionata 90-tih sa sve Imprezom Turbo 555 Grupe A:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...