Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Gumpert Apollo / Apollo IE

Recommended Posts

Apollo IE

 

apollo%20ie%2011.jpg

 

Apollo Automobil (bivši Gumpert koji je 2016. preuzeo Ideal Team Venture iz Hong Konga) najavljuje sportski model kratko nazvan IE. Nakon nedavne teaser slike njegovog agresivnog zadnjeg dela (koji će odlikivati veliki zadnji spojler od ugleničnih vlakana i tri centralno postavljene izduvne cevi), pred nama je i prva fotografija koja otkriva prednji deo ovog supersportskog automobila sa karoserijom od ugljeničnih vlakana. Kako stvari sada stoje, IE će u stvari biti evolucija modela Arrow, dok je za trkačku verziju sa V12 motorom od 800KS zadužen Manifattura Automobili Tornio (MAT). Drumska varijanta bi trebalo da dobije biturbo V8 motor, ali više detalja sledi u narednim nedeljama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apollo Intensa Emozione

 

172120-apollo%201.jpg

 

Kao što je i najavila, kompanija Apollo Automobil (bivši Gumpert koji je 2016. preuzeo Ideal Team Venture iz Hong Konga) nakon brojnih teaser slika i video klipova sada i zvanično predstavlja hypercar Intensa Emozione.

 

apollo%2010.jpg

 

Za pogon se brine 6.3 litarski V12 motor sa 780KS i 760 Nm, u paru sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem, dok težina vozila zahvaljujući upotrebi ugljeničnih vlakana iznosi 1250 kg.

 

apollo%2011111.jpg  

 

Zato ne iznenađuje podatak da ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 2,7 sekunde, kao i da je najveća brzina 335 km/h.

 

apollo%201111.jpg

 

Za zaustavljanje se brinu Brembo karbon-keramičke kočnice, a treba pomenuti i 12-inčni ekran visoke rezolucije u enterijeru.

 

apollo%20111.jpg  apollo%20111111.jpg

 

apollo%2011.jpg

 

Apollo najavljuje seriju od samo deset ovakvih automobila, po ceni od 2,3 miliona evra po komadu.

 

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apollo IE u Monaku

 

Apollo IE (Intensa Emozione) košta 2.3 miliona, serija je ograničena na samo 10 primeraka. Pokreće ga 6.2 litarski V12 motor sa 780KS i 760 Nm, dovoljno da 1250 kg teški automobil postigne maksimalnih 333 km/h.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

lovecars.jpg LoveCars video: Apollo IE

 

Supercars klub Arabia oragnizovao je svoj ''skromni track day'' u Bahreinu, pa su pozvali ekipu sa LoveCars YouTube kanala da to snime:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apollo Intensa Emozione spreman za proizvodnju

 

Apollo_IE 1.jpg

 

Apollo, startup za super automobile rođen iz pepela Gumperta, konačno je spreman da krene sa proizvodnjom modela Intensa Emozione. Firma je najavila saradnju sa kompanijom HWA, koja će proizvoditi super automobil, kao i neke značajne izmene od predstavljanja 2017. godine. Pre više od godinu dana smo preneli da Apollo planira da proizvode samo 10 jedinica modela IE, a čini se da se ta brojka nije promenila prema poslednjem saopštenju. Automobil je u velikom delu razvijen uz HWA i Capricorn Grupu. HWA je učestvovao u razvijanju legendarnog Mercedesa CLK GTR, dok je Capicorn proizvodio monocoque strukture za automobile kao što je Porsche 919 Hybrid.

 

Apollo_IE 11.jpg

 

Apollo je vrlo ponosan na svoju jedinstvenu strukturu napravljenu od ugljeničnih vlakana, koja je, zapravo, potpuno izmenjena u smislu dizajna u poređenju sa originalnim prototipom. Pomenuta struktura ispunjava, pa čak i premašuje, bezbednosne regulative za FIA LMP2 klase. Ovo u prevodu znači da nema potrebe za zaštitnim kavezom. Dodatna unapređenja pretrpeli su vazdušni i sistemi za hlađenje, a Apollo tvrdi da je i sistem oslanjanja potpuno osvežen. Apollo IE karakteriše i protivpožarni sistem u kabini i motornom prostoru, koji vozač aktivira. Što je tiče agregata, Apollo nije potvrdio konačne specifikacije. Očekuje se 6.3 litarski V12 sa oko 1.000 KS i stepenom kompresije od 16.5:1. Svaki Apollo IE navodno košta 2.7 miliona dolara, a svi su već rasprodati. Više fotografija i detalja o modelu Intensa Emozione možemo očekivati na leto, kada prvi primerci budu isporučeni svojim vlasnicima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150 video: Apollo IE

 

Ima 6.3 V12 atmosferac sa 800 konja, a ovo je jedan od samo 10 komada koliko će ih biti napravljeno za ceo svet:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apollo IE Carbon Dragon

 

216749-apollo ie.jpg

 

Napravljeno je samo 10 primeraka, pri čemu ovaj primerak poznat kao Carbon Dragon nosi broj 5. Pokreće ga 6.3 atmosferski V12 motor sa 769KS i 760 Nm obrtnog momenta.

Cena mu kreće od 2.3 miliona evra (plus lokalni porezi):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apollo Project Evo & Apollo EVision S concept

 

apollo evo04.jpg

 

Apollo najavljuje novi supersportski automobil koji je trenutno poznat pod kodnom oznakom Project Evo, a istovremeno je sa nekoliko koncept vozila potvrđen i ulazak ove marke u segment električnih vozila.

 

apollo evo03.jpg

 

Kompanija je na sajmu China International Import Expo 2021 u Šangaju predstavila Project Evo i električni kupe EVision S.

 

apollo evo02.jpg

 

Javnosti je takođe prikazan i video sa konceptom električnog crossovera EVision X.

 

apollo evision01.jpg

 

Za sada nema mnogo detalja, ali je poznato Project Evo ima monokok strukturu od ugljeničnih vlakana, kao i to da EVision S pruža dovoljno mesta za četiri odrasla putnika.

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...