Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Lotus

Recommended Posts

Renault kupuje Lotus?

 

131917-Lotus.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, sve je izvesnija prodaja Lotusovog F1 tima, koji je osvojio 16 bodova na prvih pet trka ove sezone. Spekulacije o prodaji posebno su porasle primećenim odsustvom Žerarda Lopesa, prvog čoveka Lotusovog glavnog sponzora Dženi Kapital (Genii Capital) sa pojedinih trka ove sezone. Pre samo dve nedelje spekulisalo se da ekipa iz Enstona pregovara sa francuskim Renoom, ali je to odbacio šef tima Metju Karter.
Lopes se u međuvremenu pojavio u Barseloni gde su navodno počeli novi pregovori o prodaji Lotusa. U Monaku se pojavio predsednik francuske kompanije Karlos Gosn, a prema pisanju Autosprinta, Reno razmišlja o postavljanju Boba Bela, bivšeg tehničkog direktora Renoove F1 ekipe u vreme kada je titule osvajao Fernando Alonso. ''Pregovori oko kupovine Lotusove ekipe su napredovali do odlučujuće faze. Kraj maja je rok za Lopesa i Renoovog F1 šefa Sirila Abitebula, pa se odluka očekuje piše finski Turun Sanomat.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault kupuje Lotus F1 tim

 

131917-Lotus.jpg

 
Renaultovo koketiranje sa ulaskom u konkurenciju konstruktora u Formuli 1 je tema čitavog dosadašnjeg dela sezone. Očekivani epilog dolazi u vidu ponovnog otkupa Lotusa, tima kojeg je Renault prodao Genii Capitalu krajem 2010. Sada je stigao izveštaj da su Francuzi konačno odlučili da ponovo idu sa Lotusom, sa preuzimanjem 65 odsto tima za 65 miliona funti. Odlučujući faktor su bili dostupni Lotusovi objekti, uključujući i fabriku Enstoun, koju je nekada posedovao Renault, kao i fluidni, dinamični kompjuterski program, simulator i vazdušni tunel šezdeset odstotnoj veličini. Finalni akcionarski udeo će biti podeljen između Džerarda Lopeza sa 25 odsto i Renaultovog ambasadora, Alena Prosta sa 10 odsto. Renault će isplatu od 7,5 miliona funti izvršiti odmah, dok će ostatak ići sa godišnjom isplatom od 5,75 miliona funti, u narednih 10 godina. Povrh svega, Renault će ući sa budžetom proporcionalnim onim Mercedes-AMG Petronasa i Infiniti Red Bull Racinga.
 
Odbor francuske kompanije i CEO Karlos Gon, su odobrili ugovor. Na Lotusovim akcionarima je da se slože sa svime do ponedeljka (danas), kada je zakazano potpisivanje papira. Ovaj ugovor dovodi u pitanje status vozača, kao i snabdevanje Red Bulla motorima. Očekivano je da Roman Grožan ostane u timu, dok se isto ne može reći za Pastora Maldonada. Ugovor sa Red Bullom kaže da Renaultov prioritet predstavlja snabdevanje tog tima, tako da bi francuski tim mogao da ostane još godinu dana na Mercedesovim motorima koje Lotus trenutno koristi. Druga opcija bi bila da se Red Bullu pomogne da uđe u saradnju sa Mercedesom. Uglavnom, stvari će uskoro biti mnogo jasnije.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lotus: Nećemo propuštati trke

 

137080-lotus%20f1.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, i dalje se čeka odluka Renoa, ali uprkos svemu, iz Lotusa su poručili da neće propuštati trke. ''Istina je da nam je budućnost neizvesna, da imamo nagomilane dugove, ali nikada nećemo prestati da se trkamo jer je to naša svrha postojanja'', rekao je jedan od čelnih ljudi tima Metju Karter. On je pojasnio i situaciju sa Renoom: ''Pregovori su u toku. Ako nas kupe, kupiće kompletan tim. Nadam se da će ti pregovori biti uspešni i da će svi biti zadovoljni njihovim ishodom''; zaključio je Karter.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...