Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Stoner na 4 točka

Recommended Posts

stoner1.jpg

Kejsi Stoner je spreman da se takmiči u Dunlop V8 Supercar Seriji u 2013. godini, koje je drugo takmičenje po snazi i masovnosti u Australiji. Prema pisanju Sandej Mejla, dvostruki šampion MOTO GP takmičenja će debitovati već narednog meseca na Klipsal 500 trci u Adelaidu. Stoner je već duže vreme povezivan sa V8 šampionatom, pošto se povukao iz moto sporta na kraju 2012. godine. Bivši vozač Dukatija i Honde je testirao za tim Tripl Ejt Rejsing u decembru, a startovaće u Holden VE Commodore automobilu sa svojim dobro poznatim startnim brojem 27.

''Još otkad sam napunio 12 godina, zanimale su me ove trke“ rekao je Stoner. „Oduvek mi je bio plan, tokom cele moje karijere da vozim u V8 seriji. Ovo je novo poglavlje u mom životu, ali moram da krenem od nule i da budem realističan u svojim željama i ciljevima i da vidim mogu li da se borim sa najboljima.''

Stoner je dodao da mu povratak u Moto GP ne pada na pamet, jer mu se odluka da napusti dvotočkaše i dalje dopada. ''Nisam ni pomišljao da se vratim u Moto GP takmičenje'' rekao je 27. godišnji vozač koji je osvojio prvu poziciju 38 puta i dva puta titulu šampiona. ''Nisam neko ko menja mišljenje svakih pet minuta, a novac me ne zanima previše.''

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stoner potvrdio prelazak u V8 šampionat

Stoner.jpg

Kao i što se očekivalo posle testova, Stoner je potvrdio da prelazi na 4 točka. Dvostruki MOTO GP šampion je potpisao jednogodišnji ugovor sa Triple 8 Holden Commodore timom u V8 seriji.

27-godišnji Australijanac je inače, demantovao vest da je tada potpisan ugovor između dve strane, ali sada je otkrio da će biti učesnik cele sezone u Australijskoj V8 Supercar seriji.

''Ovo će biti probna godina u kojoj ću videti kako mi ide i da li je ovo sport za mene. Posvetiću mu se svakako, ali ne želim da upuštam u nešto ako vidim da nije za mene. Mislio sam da se pojavim na 75% trka u sezoni, ali sam odlučio da se pojavim na svim. Želim što više vremena da provedem u sedištu, kako bih shvatio kako stvari funkcionišu u V8.''

Stoner je prvi put seo u Triple V8 tokom decembra 2011. godine, ali je povremeno tajno vozio i sa veteranom ovog sporta Polom Morisom…

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Honda sprečila Stonera da se vrati?

 

129369-stoner.jpg

 
Kako prenosi Sport klub, društvenim mrežama počele su da cirkulišu glasine da je Honda odlučila da se Kejsi Stoner ne vrati na stazu, iako je Australijanac navodno hteo. Danija Pedrosu zameniće Hiroši Aojama, a te spekulacije potvrdio je i Livio Supo, jedan od glavnih ljudi Repsol Honde. ''Da, pričali smo o tome. Ali, on ne poznaje staze u Ostinu i Argentini, ne poznaje motor i smatramo da je Aojama bolje rešenje.'' Naravno, logično pitanje za njega je bilo da li to znači da ipak u nekom trenutku možemo da očekujemo Kejsijev povratak na stazu. ''Ne znam, to pitajte njega'', rekao je Supo.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kejsi Stoner - veliki šampion velikog srca

 

casey stoner slika.jpg

 

Jedan od najboljih motociklista 21. veka Kejsi Stoner uključio se u akciju za pomoć svojoj Australiji u teškoj borbi protiv požara. Dvostruki šampion kraljevske klase odlučio je da organizuje aukciju, na kojoj će predmet biti njegovi kombinezoni sa kojima je ostvarivao neke od najčuvenijih pobeda u istoriji ovog sporta.

''Teško je gledati ovakav požar u domovini, dok sam na odmoru u SAD. Ipak, srce greje velika, gotovo neviđena solidarnost tokom ove užasne katastrofe. Osećam dubok žal zbog onoga što se događa u mojoj zemlji. Zato, po prvi put želim da učinim dostupnim moje kombinezona sa pobedničkih trka u Dukatiju koja se mogu pribaviti na aukciji, jer mi smo Australijanci i to radimo'' - rekao je Stoner. Legendarni Australijanac poslednji je šampion kraljevske klase u Dukatiju sa kojim se okitio titulom 2007. godine, a drugu titulu je četiri godine kasnije osvojio vozeći Hondu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...