Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
n3nE

Punto mk.2 - gumica između kabine i motora

Recommended Posts

E ovako, u pitanju je gumica na karoseriji Punta između unutrašnjosti haube i kabine. Gumica kroz koju prolazi snop kablova, instalacija za sve i svašta u kabini, verovatno i jedina gumica kroz koju prolazi snop i ulazi u kabinu, nalazi se ispod motorića za brisače... E sad, mene muči jedna stvar, kako je vratiti na svoje mesto kad uđe unutra, tj u kabinu? :laughing:

Sprovodio sam neku instalaciju od haube do kabine, i morao sam tuda da provučem, ali nisam mogao kroz istu rupu gde je snop, nego sam morao da bušnem rupicu i provučem kabal pored.. Nekako mi je upalo pola gumice unutra, i sad jedva priđem njoj, ali ne mogu nikako da je izvučem napolje i ubacim u njeno ležište.. Mala debela gumica, a pravi veliki problem, jer mi ulazi vlaga i jako se čuje motor unutra... Da li moram da skidam celu tablu iznutra ili postoji neko lakše rešenje? Hvala unapred :help:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokusavaj parcetom zice, srafcigerima ili razradi sam neki sistem, gde da skidas tablu zbog jedne gumice? Ima verovatno falc po sredini pa ces zato teze da je vratis. Na kraju, zapusi je necim, silikonom ili sl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa treba ti dosta strpljenja, malo ulje ili WD-a da prsnes na lim i gumicu a mozes i neki sampon kako bi gumica lakse legla na svoje mesto. Pokusaj da joj pridjes srafcigerom sto je opet malo teze ili sam napravi neki alat tj savij neko parce lima ili zice kako bi sa njim mogao da je uguras nazad onako po obodu. U principu nije bas veliki problem :)

Pretece me MS PK :D

Edited by Ticma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije dzabe veruj mi, samo jos KN da stavim kad malo otopli i da probam nesto oko usisa sa uradim al da ne objasnjavam sad detaljno al bice jedan lepi prohromski difuzor pre grane :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako imas ABS tesko ces prici sa te strane. Ja sam iz kabine vracao, skinuo tablu sa osiguracima i nekom duzom polugom vracao polako (negde izmedju papucica provuces) Bilo davno pa se i ne secam bas najbolje :) i sto kaze Ticma wd, ulje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na predlozima rešavanja problema, ali kao što kaže @MilanLaki, teško se prilazi zbog ABS-a jer ima tu dosta cevi i nekih gluposti od kojih ne mogu da priđem iz haube, jedino da probam iznutra nekako, da izvadim to sa osiguračima pa da probam da gurnem nešto, hvala još jednom.. :unworthy:

Uradiću sve povodom toga kad uhvatim malo slobodnog vremena i javljam postupke kako sam uradio :)

Edited by n3nE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...