Jump to content
FAS Goran
sudija

Stilo - magli iznutra

Recommended Posts

do sada nikada si nije desilo da magli iznutra,kada upalim grejanje izduva sve,a od pre neki dan zamagle bocni svi prozori ja upalim grejanje on tako sporo odmagljuje da mi treba da predjem 1000km ne bih odmaglio ali samo bocni prozori!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj prvo sva stakla sa unutrašnje strane da obrišeš nekim sredstvom za pranje stakala (npr. Merom). Onda promeni filter klime (ako nisi menjao na poslednjem servisu), pa proveri klapnu za recirkulaciju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stari lek za maglu, da bi izvukao vlagu iz tepiha i patosnica, naguraj novine na pod, mozes pozadi ili pod sediste, ali neke kao novosti oglasi ili 24h i tome slicno, znaci one ne masne i po potrebi zameni svaki dan i tako 2-3dana i izvuce svu vlagu iz mebla sundjera i tepiha koja je najcesci krivac za magljenje stakala.

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri ti tu klapnu, kao sto ti underground gore rece, zna da zvekne na Stilu. Poslusaj da li zuji kada ukljucis recirkulaciju. Ili odvrni ventilator na najjace, pa kada ukljucis recirkulaciju vidi da li se zvuk vazduha menja ("pojacava").

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izluftiraj auto, bar pola sata sa otvorenim vratima. Zimi ako ne topim plastiku sa grejanjem (tada odmah zaključavam vrata), onda po završetku vožnje ostavim malo otvorena vrata (par minuta) čisto da se izjednače temperature i manje vlage ima u kolima.

Proveri kao što su ti rekli klapnu i kakav ti je termostat ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam gde je ta klapna za recirkulaciju? ma greje extra termostat je ok,ali prvo filtere da zamenim,cekaj polen filter je onaj pored sedtista suvozaca,a gde se nalazi taj filter klime? a sta je to uopste recirkulacija>>>>????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bem li ga, mislim da je to jedan isti filter, a recilrkulacija je kad prebaciš da ne uvlači vazduh s vana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam gde je ta klapna za recirkulaciju? a sta je to uopste recirkulacija>>>>????

Ukljucena recirkulacija ti podrazumeva zatvaranje ulaza spoljnog vazduha u auto, to moze da bude jedan od uzroka vlage unutra. To ti je dugme desno od dugmeta za klimu (strelica unutar auta), ako sija narandzasto, recirkulacija je ukljucena, tj. klapna zatvorena i nema dotoka svezeg vazduha spolja. Sama klapna i motoric za otvaranje se nalaze na zaj*ebanom mestu, ispod komandne table, otprilike u visini komandi za klimu. Mogu se videti kada se skine bocni panel kod nogu VOZACA i pogleda uvis. Zato je bilo kakva popravka i zamena kod majstora izuzetno skupa, jer se rastura cela tabla. Jedino sto ti mozes da proveris je da li ona uopste radi - ako ne radi moze da se otkaci konektor i vidi ima li struje na njemu i eventualno da se motor i klapna poprskaju nekim sprejom ako glave. Sve ostalo nema sanse da uradis sam.

Filter klime ili polen filter je jedna te ista stvar, na Stilu se nalazi kod nogu SUVOZACA. I o zameni filtera i o recirkulaciji na Stilu imas posebne teme, pa pogledaj i tamo detaljnije.

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svim članovima kluba. Ja imam sličan problem od kako sam kupio Stila. Imam Stila MW 1.9MJET 88KW 2006 god. i kod mene, ako je vrijeme hladnije (oko 7-8 stepeni i ispod) auto magli unutra. Što je temperatura manja auto više magli dok vozim, naravno. Kada ostavim auto, bilo na parkingu negdje ili u garaži ta "magla" sa šajbi nestane za nekih 2 sata i kad sjednem da vozim opet se pojavljuje. Eh sad, naravno uključim grijanje ali to odmagli samo šofer šajbu i to ne cijelu a ventilator moram da uključim skoro do kraja da bih dobio i taj rezultat. ALI, kada je iznad 5 stepeni mogu da uključim i klimu, i kada uključim klimu magla nestaje. Znači, sa upaljenom klimom ne magli, sa ugašenom klimom magli. A klima ne može da radi ispod 5-6 stepeni. Šta da radim? Šta bi to moglo biti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo zameni filter vazduha kabine.

Drugo, ako imas dig.klimu mozda ti je otisao neki motoric pa sve to ne radi kako treba nego vlazan vazduh dize gore kao kod recirkulacije.

Trece, stara fora, idi na trafiku i kupi npr politiku tj novine koje se stampaju na takvom papiru. Kupi 5-6kom. Gurni po jedne ispod sedista, u vrata, u gepek... posle dan do dva videces da su upile vlagu, narano bacis ih a ako ima potrebe kupis opet.

Cetvrto, imas tecnosti za pranje stakala sa dodatkom protiv magljenja. Pa lepo istrljas...

Ako imas folije na staklima hoce vise da magli nego bez.

I tako, svasta nesto.:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam sundjer za takve gluposti :D

U svakom slucaju mora! biti taj suvi sivi papir.

Znam i za foru da se premaze staklo limunom, mada nisam probao. I ne znam da li treba da se iscedi, razblazi pa krpa ili treba da se trlja polutkom limuna :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jel ti se oseca miris antifriza,jesu li ti masna stakla?

Miris antifriza se ne osjeća i ne gubi vodu, tj. antifriz. Stakla sam prao svim i svačim (osim limunom, pjenom za brijanje i ostalim stvarima koje se inače ne koriste za pranje), mada, koliko me to nervira, moraću i to da pokušam. :) I da, klima je digitalna. Nešto sam čuo da Stilo kao ima 2 hladnjaka za vazduh, jedan za klimu a drugi kao kada se ugasi klima, radi samo kada je ventilacija upaljena. Da li je to istina, i ako jeste, da nije možda do tog "drugog" hladnjaka. Kako se još zove, mali hladnjak... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato te i pitao za miris antifriza, oseti se kada curi, a on curi baš iz tog malog hladnjaka. :)

Nisi rekao jesi li promenio filter klime (kabine)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, mijenjao sam filter klime. Jedan majstor koji se bavi samo auto klimama mi je rekao da je filter klime nepotreban zimi. Savjetovao mi je da izvadim i da vozim bez filtera neko vrijeme što sam i uradio ali nije pomoglo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo majstor ti je biiiip!!!! To nije filter klime nego vazduha kabine i sto bi ga majke ti neko vadio zimi a vracao leti!!! Grrrrrr majstoreeee :angry: :angry:  :angry:
Vuce ti vlagu sa poda, verujem da mu je zaglavljena klapna recirkulacije pa povuce vazduh sa poda i baci na stakla. Nesto slicno mi se desavalo na proslom autu. Probaj sa susenjem patosnica i probaj molim te sa novinama jer ce izvuci vlagu i onda nema mnogo sta da magli.
Probaj da cackas ono dugme sa recirkulacijom pa vidi sta se desava.
Poz za majstora :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha, "poz za majstora". :D Hvala ti mnogo na savjetima. Uradiću ove stvari kako si rekao i još ću da pogledam tu klapnu recirkulacije pošto ja kada pritisnem to dugme ne čujem niti osjetim nikakvu razliku.

Hvala još jednom pa javim rezultate. :) Veliki pozdrav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...