Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Singer 911 ACS

 

210203-singer 911 acs 03.jpg

 

Projekat ostvaren uz znanje stručnjaka za 911 Rally i Motorsport Richardom Tuthillom, ovaj Porsche bukvalno gazi i juri po svim terenima... Prva restauracija firme Singer razvijena prema želji klijenta u domenu moto sport edicije, i to kao 911 ACS (All-terrain Competition studija).

 

210204-singer 911 acs 02.jpg

 

Na zahtev dugogodišnjeg klijenta, Singer se ugledao na zlatnu eru Porscheovog okupljanja '80-ih i automobilske junake, uključujući 911 SC/RS i 959, kako bi svoje vazdušno hlađene 911-ice zamišljao i nadahnuo svetskim reli šampionatom. Na kraju, dobili su terenskog lepotana za sve uslove od 450 konja.

 

210205-singer 911 acs 01.jpg

 

Najnovije Singerove usluge će omogućiti svojim klijentima terenske edicije, a sad koliko će biti obožavaoca u sferi 964 generacije, ostaje da se vidi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dva veličanstvena klasična Porschea u režiji Singera na Festivalu brzine u Gudvudu

 

216099-singer 03.jpg

 

Singer je stekao visoku reputaciju kreatora modifikovanih Porschea 911 sa vazdušno hlađenim motorima. Čini se da pandemija nije usporila poslove ove kalifornijske kompanije, jer će dva Porschea 911, generacije 964, oplemeniti Festival brzine u Gudvudu 2021. Ovi ''blizanci'' su zapravo deo nove inicijative Singera pod imenom Dynamics and Lightweigting Study (DLS).

 

Kako naziv sugeriše, Singer je preuzeo neke dodatne korake da bi restaurirane 911-ice učinio bržim i lakšim. Naravno, posao je uspešno završen jer 4.0 šestocilindarski atmosferski bokser isporučuje 507KS pri 9.000 obrtaja. Uz prirast snage, tu je čitav niz komponenti od ugljeničnih vlakana koje poboljšavaju aerodinamiku i smanjuju masu.

 

216101-singer 02.jpg

 

Singer će isporučiti seriju od 75 DLS 911, gde će svaki od primeraka biti poručen od strane vlasnika po posebnim specifikacijama. Dakle, neće biti dva u potpunosti ista automobila. Samim tim ni tandem koji će se pojaviti u Gudvudu ne čine dva identična primerka. Jedan je tamno zelen nazvan ''Oksfordska porudžbina'', koji krasi ''hrast zeleni'' metalik finiš sa ''šampanj'' akcentima i enterijerom u ''koštano beloj'' boji i ''Tartan'' centralnim delom na sedištima. Svetlo zeleni je nazan ''Unico porudžbina'' i odlikuje ga boja karoserije pod nazivom ''Absint'' zelena. Niklovani trim uz ''krvavo naranžaste'' detalje spolja i unutra, pruža oštre kontraste.

 

216100-singer 01.jpg

 

Obe 911-ice profitiraju na posebno kreiranom prednjem ogibljenju u vidu dvostrukih poprečnih ramena i lakog zadnjeg oslanjanja. Magnezijumske felne sa centralnim zavrtnjem ''obuveni'' su u Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatike, što bi uz moderne sisteme poput kontrole trakcije i stabilnosti trebalo da ublaži ''crna udovica'' reputaciju 964-ke. Različiti režimi vožnje takođe pomažu vozačima da izvuku maksimum iz Singer 911 modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: Porsche 911 DLS by Singer

 

Porsche 911 restomod čiji se šestak vrti do 9.000 obrtaja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear: Singer DLS Project

 

Porsche 911 kada ga Singer ponovo izmisli - DLS = Dynamics and Lightweighting Study.

Ovaj auto ustvari odgovara na pitanje kakav bi bio ultimativni 911 sa vazdušnim hlađenjem. Ima 500 konja pri 9.300 obrtaja...ali ima i cenu od malo preko 2.35 miliona evra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche će obezbeđivati motore za Singer projekte

 

singer 33.jpg

 

Singer je već duže vreme broj 1 u svetu restauriranih Poršea. Njegovi automobili su istovremeno i omaž i napredak u odnosu na original. Sada dobijaju odobravanje od brenda čije automobile koriste za svoje kreacije jer će i sam Porsche obezbeđivati motore za buduće Singer projekte.

 

singer 8.jpg

 

Naravno, svaki Singer ima motor koji je napravio Porsche. Ono što je novo je da će buduća Singer vozila imati motore koje će Porsche proizvoditi prema Singer specifikaciji umesto da se ovaj drugi obraća za pomoć autsajderima kao što je to bilo u prošlosti. To je velika stvar i govori o nivou posla koji Singer radi, što je, očigledno, prepoznato od strane Porschea. Porsche svake godine nudi mnogo motora mnogim trećim stranama, ali Singer je drugačiji. Oni nisu takmičarski tim ili privatni tim sa nekim ciljem. Oni obnavljaju i preprodaju proizvode koji su prvobitno bili samo Porsche.

 

singer 3333.jpg

 

Prema izveštaju specijalizovanih medija, Singer je pojasnio da ovi motori neće biti samo gotove jedinice. ''Karakteristike motora - koje su u suštini srž svakog Singerovog automobila - nastaviće da budu definisane Singerovom specifikacijom'', navodi se u saopštenju Singera. Porsche je takođe potvrdio svoju ulogu rekavši da se ''nova saradnja fokusira isključivo na montažu prerađenih motora''. Motori će se proizvoditi južno od Los Anđelesa, Kalifornija, u sedištu Porsche Motorsport North America (PMNA). To je zgodno za Singer pošto je kompanija sa sedištem u Kaliforniji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2022 Singer Turbo Study

 

singer 2022 04.jpg

 

Američki Singer Vehicle Design predstavlja novi restomod projekat na bazi Porschea 911.

 

singer 2022 03.jpg

 

Karoserija je od ugljeničnih vlakana, u Wolf Blue boji, dok je unutrašnjost u Malibu Sand izdanju, uz Black Forest drvene akcente.

 

singer 2022 02.jpg

 

Motor je vazdušno hlađeni 3.8 šestocilindrični turbo sa 450KS, uz 6-stepeni manuelni menjač i zadnji ili pogon na sva četiri točka.

 

singer 2022 01.jpg

 

 U paketu su između ostalog i modifikovano oslanjanje, karbon-keramičke kočnice, klima uređaj, el. podesiva prednja sedišta sa grejanjem, dve putne torbe...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Singer 911 Big Sur

 

225141-singer 04.jpg

 

Najnovija Singerova restomod kreacija na bazi Porschea 911 je nazvana Big Sur i odmah privlači pažnju Horizon Blue bojom i Singer Racing Orange trakama.

Ta kombinacija je urađena u čast Porscheovog sponzora Gulf Oil-a, budući da su takav eksterijer imali trkački automobili tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka (najviše se pamti po Porscheu 917k).

 

225142-singer 03.jpg

 

Što se unutrašnjosti tiče, Singer je ovde predvideo el. podešavajuća sportska sedšta sa Cognac kožom i sigurnosnim pojasevima u piano crnoj boji.

 

225143-singer 02.jpg

 

Za pogon se brine Singerov 4,0 litarski motor, u stvari modifikovana verzija 3.8 Cosworth motora koji Singer takođe ima u ponudi.

 

225144-singer 01.jpg

 

Automobil raspolaže sa 395KS i 427 Nm, pri čemu se snaga na zadnje točkove prenosi 5-stepenim Getrag manuelnim menjačem. Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje 3.3 sekunde, dok su do 100 milja na sat (161 km/h) potrebne 8.2 sekunde.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Singer Porsche 911 Turbo Study

 

singer ts 05.jpg

 

Nakom inicijalnih informacija objavljenih u februaru, američki Singer Vehicle Design zvanično predstavlja novi restomod projekat na bazi Porschea 911.

 

singer ts 04.jpg

 

Karoserija je od ugljeničnih vlakana, ovde u Turbo Racing White boji, sa zelenim trkačkim trakama i zelenim točkovima, dok je unutrašnjost sa laganim sedištima i belim, crnim i zelenim detaljima.

 

singer ts 03.jpg

 

Motor je 3.8 šestocilindrični twin-turbo sa 450KS do 510KS, uz 6-stepeni manuelni menjač i zadnji ili pogon na sva četiri točka.

 

singer ts  02.jpg

 

U paketu su između ostalog i modifikovano oslanjanje, karbon-keramičke kočnice, klima uređaj, el. podesiva prednja sedišta sa grejanjem, dve putne torbe...

 

singer ts 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Singer više ne prima narudžbine za restomod Porsche 911 iz Serije 964

 

singer 8.jpg

 

Nakon 12 godina i 450 savršeno urađenih restomod primeraka na osnovi Porschea 911 (964) koji pokreće atmosferski motor u američkoj kompaniji Singer su zatvorili sjajno poglavlje, ali su spremni za nove izazove. Potvrđeno je da u kalifornijskoj kompaniji koja je, bez sumnje, prva adresa za kupce restomod Porschea 911 (964) više ne primaju narudžbine za restauriranje/modifikovanje pomenutog modela koji su za 12 godina napravili u 450 primeraka.

 

Prvi čovek Singera Rob Dickinson je potvrdio za medije da SVD (Singer Vehicle Design) više neće nuditi restomod ''elfere'' iz Serije 964, bez obzira što na tržištu još uvek ima mnogo 964-ica koje bi bile izuzetna osnova za Singerov način restauracije/modifikacije, a Dickinson je takođe rekao da pre 12 godina niko u Singeru nije mislio da će na kraju napraviti i prodati 450 primeraka automobila koji košta oko milion dolara. I dok su postojeći vlasnici Singera 911, koje pokreću atmosferski 6-cilindarski boxer motori, svesni da poseduju automobil čija će cena s prolaskom vremena samo rasti, u Singeru se pripremaju za novo poglavlje koje se krije iza radnog naziva Turbo Study, a nedavno je najavljeno sa ''elferom'' čiji izgled karoserije jasno asocira na prvi Porsche 911 Turbo koji je predstavljen 1975. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Singer Porsche 911 Turbo Study Cabrio

 

singer 911 04.jpg

 

Singer Vehicle Design predstavlja još jedan restomod projekat na bazi Porschea 911, ovoga puta u Cabrio izdanju.

 

singer 911 03.jpg

 

Karoserija je od ugljeničnih vlakana (ovde u Cadiz crvenoj boji), pri čemu automobil privlači pažnju i LED prednjim svelima, kao i zadnjim spojlerom inspirisanim modelom 911 Turbo generacije 930.

 

singer 911 02.jpg

 

Motor je 3.8 šestocilindrični twin-turbo sa 450KS do 510KS, uz 6-stepeni manuelni menjač i zadnji ili pogon na sva četiri točka.

 

singer 911 01.jpg

 

U paketu su između ostalog i modifikovano oslanjanje, novi izduvni sistem, karbon-keramičke kočnice, klima uređaj i el. podesiva crno-crvena karirana sedišta koja imaju i grejanje. Cena i broj predviđenih primeraka se u vesti ne navode.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

collectingcarsyoutubelogo.jpg CollectingCars: Chris Harris & Porsche 911 Reimagined by Singer

 

Ideja je da ovaj 911 bude onakav kakav svet još nije video - moderan analogni 911 vrhunskog kvaliteta sa atmosfercem i vazdušnim hlađenjem:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baš sam ga pre pola sata odgledao, fanstastičan spoj starijeg modela, vazdušnog hlađenje, zvuk motora, i savremenih materijala, dizajna... svaka im čast

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear: Singer fabrika

 

Singer je prešao dug put otkako je njegov osnivač Rob Dickinson počeo da pretvara jedan Porsche 964 u dragulj na sva četiri točka pre 12 godina. Sa ogromnom potražnjom ljudi koji žele potpuno novi ''stari'' 911 (lista čekanja za Singer automobil je trenutno četiri godine), pogon je prerastao svoje prvobitne prostorije.

Zato sada imaju novi mega objekat u Toransumu (Kalifornija) u kojem su objedinili sve svoje aktivnosti pod jednim krovom. Kroz novu Singer ''fabriku'' vas vodi Top Gear i Singer Vehicle Design CEO, gospodin Mazen Fawaz:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...