zalik 15 Posted February 19, 2019 Dobro je .... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sulc 85 Posted April 19, 2019 Ipak ce biti da je Map ipak je kolega upravu Radio do sad al poceo opet da zeza Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dedmen 1 Posted April 27, 2019 (edited) Pozdrav. Imam jedan problem. Danas sam isao na putovanje od oko 50 km i upali mi se engine fault lampa. Kafa sam dosao na odrediste ugasio sam auto i pokusao da upalim medjutim nije htjeo da upali ssamo vergla. Nako sahat i po ponovo pokusam upaliti pali ko mina. E sad bio sam kod majstora mijenjan je maf i uzeo je malo da ga provuca po gradu sa kompjuterom prikljucenim. Kada je dosao rekao je da je turbina se zaprljala i treba da se ocisti jer postoji odstupa je od zadane vrijednosti kolicine zraka i koliko dobiva u glavnom odstupanje je od tre utka kada treba fa da kolicinu zraka i dostupnosti istog mala, medjutim daje vecu kolicinu zraka nego sto treba. Da li je moguce da to bude uzrok gore navedenog problema?Nisam bas automehanicar pa lose rukujem terminologijom. U pitanju ke stilo 1.9 jtd. Edited April 27, 2019 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9692 Posted April 27, 2019 @Dedmen Nije turbina razlog što je auto samo verglao. Ne kažem da nema to odstupanje, ali ono nije od juče, a auto ti je normalno palio juče. Ne skidaj je, ne čisti sada, ne diraj ništa. Baci pogled na ovu temu: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/47520-fiat-stilo-19-jtd-neće-da-upali-dok-se-ne-ohladi-senzor-radilice/ ...pa posle toga pogledaj i ovo: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/65559-fiat-stilo-jtd-zamena-senzora-radilicerpm-senzora/ 1 alfini0507 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dedmen 1 Posted April 28, 2019 Hvala na odgovoru i linkovima. Sto se tice senzora bregaste i radilice njih sam mijenjao i nije bilo problema, zamijenim jednu diznu jer je bila zacepljena auto lijepo radi, primjetio sam da se ta greska javi kada je motor zagrijan e sad fazon je sto nekad nakon te greske ne ostane zapisano u komp sta je. U glavnom trenutno nemama kinte da mijenjam senzore, a zbog ovog problema dodje mi da ulozim kupim dijagnostiku i na putu kada se desi da ga spojim a greska nece da se pojavi kod majstora Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dedmen 1 Posted April 30, 2019 Novost, jutros opet nije htjeo da upali. Jutros kada sam htjeo da krenem na posao ključ u bravu dadoh kontakt, lijepi poznati zvuk i lampica engine fault nakon verglanja cetiri puta upali, te svaki put nakon toga pali do duše sinoc je kiša bila jaka jedino to ako je moglo kako utjecat... iskreno nisam pametan više ne znam šta da radim, izmjenio sam što je se moglo izmjeniti od senzora, mehanički auto ispravno ide, ne gubi snagu sve ok, zadovoljan sam ali ovaj gremlin me stvarno iscrpljuje ... gore iz linkova što sam mogao da zaključim i iz ostalih postova samo moze da zeza senzor bregaste i radilice ... Ako ko još ima slična iskustva i uspjeo je riješiti problem volio bih da čujem vaše misljenje... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dedmen 1 Posted May 23, 2019 Rijesen problem, naime problem su pravili senzori bregaste i radilice bili su od dva razlicita proizvodjaca... pa je nekako to pravilo problem... 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1811 Posted May 29, 2019 [mention=3633]underground79[/mention] Hvala na savetima. To je naredni korak svakako. Pa videcu sta i kako. Stavio na dijagnostiku i izbacilo log. Nadam se da je do nekog creva samoI nejavi se covek da nam kaze sta bi na kraju... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8104 Posted May 29, 2019 Javice se, on je stari drug clan Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1811 Posted May 29, 2019 @MS PKMa idi begaj... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
rocket 664 Posted September 14, 2019 Drugari vozim danas 120 kkh u 5 brzini, stisnem gas do patosa, ubrza do 140 i upali na sekundu engine fault uz zvucni signal. Lampica se ugasila i isao je normalno, probao sam malo da ga navucem i bez problema je otisao na 190 kmh. Sta da cackam , trazim, popravljam? Quote Share this post Link to post Share on other sites
underground79 19 Posted September 14, 2019 uuu .. ima svasta.. vakuum crevca, egr, overboost ventil , map, maf .. U svakom slucaju sve ovo moze da se ocisti kod bilo kog majstora koji radi Fiat-a i da se iskontrolise ako se pojavi opet .. Poz Quote Share this post Link to post Share on other sites
underground79 19 Posted September 14, 2019 prvo dijagnostika da se vidi sta je bilo u pitanju, ali svakako ovo sve mozes da sredis vrlo brzo i kratko .. u najgorem slucaju turbo prepunjava ali valjda nije to Quote Share this post Link to post Share on other sites
rocket 664 Posted September 14, 2019 a, sta ako turbo prepunjava? Quote Share this post Link to post Share on other sites
underground79 19 Posted September 14, 2019 ako je recimo sve ispravno, a turbo prepunjava onda mora da se cisti ili remontuje 1 rocket reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
rocket 664 Posted September 14, 2019 aha, ok. Hvala na brzom odgovoru Quote Share this post Link to post Share on other sites
alfini0507 1811 Posted September 14, 2019 Ili je el mag ventil turba u problemu a nije iskljucen ni mapSent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 1 rocket reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bit 950 Posted September 15, 2019 Ne bi ja to ništa čačkao ako se ne pojavi još koji put Послато уз помоћ Тапатока 1 rocket reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nellena 0 Posted October 26, 2019 (edited) Pozdrav društvo... Evo posle 8 godina druženja sa puntićem 1,2 8v...pređoh na Stila2003 godište 1,6 16v..... Kako sam vlasnik malo jače od mesec dana ovog automobila, mogu slobodno reći da se sad "J" sa STILOM...dva puta mi je "zvizvuo" ECU, prvi put na mrtvo, a drugi put je imobilajzer zezao...naime nije u 80% slučajeva prepoznavao kod ključa, pa sam usput i nabio kondiciju šetanjem kad me auto ostavi ispred radnje, škole, poslu..Srećom , majstor koji mi održava automobil mi je i kućni prijatelj-i on mi je preodaonaj drugi ECU, je uvažio reklamaciju i zamenio mi je opet, sad već treći ECU i automobil za promenu lepo radi !!! E, sad ... interesuje me...na sva tri računara koje je auto u ovih mesec dana imao na displeju mi se nije palila lampica"check engine" kada dam kontakt, pre verglanja...normalno - redovno pali lampicu za airbag i izbacuje mi na displeju da ne radi airbag, engine failure, stop engine...opet kažem ... ne pali onu lampicu motora u opšte - nikad. Na dijagnostici jedina greška koja se javlja je nešto sa povremenim variranjem napona, automobil radi sasvim normalno i normalno vuče, ne dimi i ostalo...???.....I da javlja mi ASR FAILURE...ali ja nemam taj ASR, kolega ima i ima dugmence sa ASR natpisom-kod mene nema, ali zato ima grešku... i to je nesto... Edited October 26, 2019 by nellena Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8394 Posted October 26, 2019 Što se ECU-a tiče obrati se @crnisale. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8104 Posted October 26, 2019 Nikad mi nece biti jasno, sta vas to vuce tom stilu 1.6? Ok volis benzinca ali bar kod stila ima izbor benzinskih agregata, 1.2, 1.4, 1.8cm3, koji su se odlicno pokazali. Ne mogu da verujem da je 1.4b sa 6brzina i 95ks toliko slabiji od tog 1.6b pa da ne odgovara ili da je 1.8b toliko skuplji po svakom pitanju pa da mora da se kupi 1.6 ECU stilo, zbog kojeg je model generalno na losem glasu. Aj da je ovo 2005,-8god. pa da se ne zna jos..Послато са SM-J330F помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1801 Posted October 27, 2019 Verovatno niza cena (zbog loseg glasa), bolje ide od ovih slabijih, nema varijator problem kao na 1.8 i manje trosi od njega. Sent from my SM-G950F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
kvazarija 24 Posted February 3, 2020 Pozdrav, bio na dijagnostici upravo, problem MAP ( nesto pise), centrala grejaca i prekidac papucice kocnice( tako nesto)Auto 2006 mjet 1.9 8vNe dimi, ne trza, vuce odlicno, potrosnja normala, na 90khm oko 4-4.2 Desavalo mi se da povremeno upali check glow grejac problem pa je nestalo a juce se upalio check engine zuta lampicaGde je centrala grejaca? Gde se nalazi ?Sent from my SM-N935F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8104 Posted February 3, 2020 Relej kod verzije sa 115ks je iza motora, na pozarnom zidu, mala crna kutija. Ako je los map trebalo bi da imas neki problem Послато са SM-J330F помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites