Jump to content
FAS Goran
drandigo

Bravo 1.6 16v / 1.2 16v - problem sa snagom na plinu

Recommended Posts

Pozz dobri ljudi,

Naime, imam Fiat Brava 1.6 16v (103ks) 1997 god vec dve godine, odlicno me sluzi i sve u svemu sam bas zadovoljan autom. Plin sam ugradio odmah kad sam ga kupio, dakle pre dve godine, u pitanju je neki jeftiniji sekvent (320e) u prevodu Poljski komp, valjda lovato dizne, ostalo ne znam sta je. Pokusacu da sto blize opisem problem pa ako neko zna sta je nek napise!!.

Dakle dok vozim na benzin normalno radi , ide kao lud, ima snage, ne trza ma milina, ali na plin kad prebaci secka trza gubi gas. Medjutim to se ne desava uvek, ima momenata kad normalno radi a ima i kad jednostavno nema dusu. U pocetku je vise isao dobro a manje lose a sada vise lose a manje dobro... hehe.... Evo danas recimo, idem auto putem 120km u petu i jedva drzim gas sve normalno, i onda odjedanput izgubi "dusu" i da bih se na dalje kretao 120km moram da drzim i preko pola gasa i sve nekako na sitno trza kao da pokusava da probije ali nista, na dalje se tako krecem nekih 20 min i onda probije pa krene normalno par minuta pa opet izgubi snagu. Primetio sam da se to vise desava kada je motor zagrejan ali ne mora da znaci, kao da ima svoju pamet neku i nista ne mogu da ucinim. Opet kazem, na bezin radi normalno sve.

Zamenjeni su kablovi, svecice, filter vazduha itd pre godinu dana. Plin je ugradjen na 150 000 km a sad ima 185 000 km, do sada nisam isao da cistim plinske dizne niti sam radio bilo kakav plinski servis. Mada se taj problem javljao jos kada sam ugradio plin samo retko, bas ponekad, pa nisam isao kod majstora do sada. Isto se desava kada je napolju +40 i kada je -20. Ne bitno gde sipam plin, ili koliko imam plina u boci uvek isto.

Nikada do sada nije pravio problem da nece da prebaci ili da prebacuje sam na benzin. Uvek pali na benzin, radi oko 2min (zimi od 3-4 pa do 10min) pa prebaci na plin i bukvalno i ne osetis kad prebaci. Za ove dve godine ne znam dal sam dva puta pretisnuo ono dugme za prebacivanje, sve sam "zavrsi" i moje je samo da vozim.

Inace sto se potrosnje tice, u gradu oko 15l na otvorenom oko 9l ako ne predjem preko 120km, pa ne znam ni da li je to normalno. Benzin u gradu oko 12l a na otvorenom oko 7l.

Jel zna neko sta bi moglo da bude?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad to pocne da se desava zakacis ga na diagnostiku plina moze da bude svasta mada meni lici na neki slab kontakt... Proveri sve kontakte a u medjuvremenu svrati do nekog plinadzije ima ih ovde dosta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

poz ne znam kako da uopste definisemo ovo, bio mi se isprraznio aku pa sam morao da skidam filter komplet sa crevima da bi izvadio aku, vratio se na mestu i folter lepo ali od tad kad krenem u prvoj ne znam kako da nazovem, kao da se gusi kao da brzo dajes gas i pustas, tako dok ne prebacim u drugu sta moze biti na plin, nisam probao da l i na benzin radi to

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

ponovio sam radnju, nije za sada uradio tako, javljam kasnije kad ga malo duze provozam za sada je na benzinu

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne trokira ili kako vec nazvati vise Mislim ne za sad pa cu videti za dalje. a kako se uopste to naziva Mislim to sto je radio, i dal uvlacio fals vazduh ili

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...