Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Aprilia MotoGP

Recommended Posts

Aprilija u Moto GP do 2026. godine

 

aprilia-2020.jpg

 

Aprilia Racing potpisala je ugovor o učešću u Moto GP šampionatu do 2026. godine, saopštila je Dorna. U narednih pet godina Aprilija će biti jedan od timova učesnika. Od 2022. godine, takmičiće se kao fabrički tim, prenosi Sport Klub.

 

''Srećan sam zbog ovog ugovora. Od naredne sezone učestvovaćemo u šampionatu kao fabrički tim. To nam otvara nova vrata. Ovo je logičan sled događaja. Ovom prilikom želim da zahvalim Gresini Rejsingu, koji nas je pratio svih ovih godina'', poručio je prvi čovek Aprilije Masimo Rivola. Podsećamo, Aprilija se u kraljevsku klasu vratila 2014. godine uz saradnju sa Gresini Rejsingom. To partnerstvo biće prekinuto na kraju ove sezone. Pre Aprilije, ugovore su potpisali Suzuki, KTM, Dukati, Yamaha i Honda.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maverik Vinjales od naredne sezone u Apriliji

 

vinjales 12.jpg

 

Maverik Vinjales će naredne sezone voziti za ekipu Aprilije u MotoGP šampionatu. Vinjales, trenutno član Yamahe, sa italijanskim timom dogovorio je jednogodišnju saradnju, uz mogućnost produžetka. Društvo će mu praviti još jedan Španac Aleš Espargaro. Aprilija je tako nastavila svoj napredak i razvoj u farbrički tim.

 

Dovođenjem Vinjalesa, ova ekipa će dobiti vozača koji ima devet pobeda u Kraljevskoj klasi, uz to i 13 pol-pozicija i 28 podijuma. Dva puta je sezonu završavao kao treći u generalnom plasmanu. ''Izuzetno smo srećni što možemo da objavimo dovođenje Vinjalesa, jednog od najvećih talenata u premijernoj kategoriji. Naš projekat je obogaćen vrednostima koje Maverik donosi, i to u vreme velikih pomena i naše tranzicije u status fabričkog tima, kako bismo Apriliji doneli nove uspehe'', rekao je prvi čovek tima Masimo Rivola. Vinjales je prethodnog vikenda bio u centru pažnje zbog suspenzije koju je zaradio nakon kršenja pravila i nedozvoljenih promena na motociklu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nešto ga nisam video u Apriliji ipak nemaju motor za pobede.Ali svi mediji koji se bave motociklizmom najavljivali su ovo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predstavljena Aprilia 2022 RS-GP

 

aprilia moto gp.jpg

 

Aprilija će na četvrtini trka u predstojećoj Moto GP sezoni u gridu imati po tri motora, test vozač Lorenco Savadori učestvovaće u gotovo svim od šest vajldkard nastupa na koliko Aprilija ima pravo. Tim je objavio ovu vest tokom virtuelnog predstavljanja motora za 2022. godinu.

 

Aprilija 2022 RS-GP uglavnom je crne boje, dizajnom podseća na RSV 1000 na kojoj je Nori Haga zauzeo četvrto mesto u Superbajk šampionatu 2002. godine. Savadori se na pola prošle sezone našao u ulozi vozača uz Bredlija Smita nakon što je Andrea Janone suspendovan. Taj eksperiment je nastavljen do sredine 2021. godine kada se timu pridružio Maverik Vinjales. Ideja je bila da se razvije vozač za superbajk, kome će sjajno poslužiti iskustvo iz Moto GP. ''Veoma je teško obaviti dobre testove sa vozačima koji voze trke. Lorenco je obavljao odličan posao'', rekao je Masimo Rivola. Savadori će voziti na pet trka tokom 2022. godine. Aprilija za sada nije potvrdila na kojim trkama će to biti.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aprilia će prvi put u moto GP imati satelicki tim i 4 motora. Potpisan je ugovor na 2+2 godine sa RNF (sadašnji satelicki tim Yamahe)

Produžen je ugovor sa Alex Espargarom i Maverik Vinjalesom na još 2 godine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...