Jump to content
Goran
crni labud

Lancia Nuova Delta - iskustva, saveti, mišljenja

Recommended Posts

Ona crna klot sto @rage_man pomenu je poskupela, ona siva klot iz SD (ranije na prosloj strani pomenuta) pojeftinila.

Edited by ostoja

Ubi visina praga gepeka, ispod prve grede ima jos jedno 30 cenata taman da ubaci par dzakova cementa :D

1 hour ago, ISV_01 said:

Ubi visina praga gepeka

Jos vise uzak otvor gepeka, a nije da nema mesta za jos par fosni.

Ako nekome zatreba - pronasli smo i postavili detaljni trening kurs za Lanciu Deltu.

Moze se pronaci u "Uradi sam" podforumu, sekcija sa uputstvima:

Da li neko kojim slucajem zna, ili koji je oe broj kilometar sata za fiat bravo 1.4 tjet 150 ili da zna da li pase sat od brava na deltu uz naravno izmenu sajbi da to bude original. Prakticno da se deltin prednji deo sata montira na zadnji od brava. Svidja mi se  sto bravo ima veci ekran od borda, bile su i delte s tim ekranom ali prilicno retke, mozda je restajl imao te satove, nisam siguran. Vidim kod drugara na otpadu na satu od brava stoji fiat\alfa\lancia pozadi urezano na plastici pa kontam da su iste saove koristili na vise auta, a menjali prednji deo u zavisnosti koji je model auta u pitanju.

37 minutes ago, ChobbyNS said:

ili koji je oe broj kilometar sata za fiat bravo 1.4 tjet 150

Imas vise verzija, lako se vidi preko konkretnog VIN - zavisno od opreme, da li je Sport verzija (cajgeri zarotirani u levo), ako je opet Sport da li je crna ili bela pozadina, da li je konfigurabilni Matrix ili ne...

37 minutes ago, ChobbyNS said:

Svidja mi se  sto bravo ima veci ekran od borda

Isli su ekrani iste velicine na oba modela, samo je pitanje da li je obican monohromatski (kao ranije na Stilu npr.) ili konfigurabilni Matrix (sa pixelima i izdeljenim konfigurabilnim poljima).

Cak je taj Matrix mnogo cesci kod Delti. Imaj u vidu da Bravo ima narandzasto, a Delta belo pozadinsko osvetljenje, iskreno nisam jos cuo da je neko uopste i pokusavao da pakuje tako nesto.

Verujem da je daleko lakse naci Deltin Matrix.

Edited by Ivan

Ako je matrix onaj mali bord sa izdeljenim poljima taj već imam i mali je, nekako mi jadno izgleda. Mnogo mi lepši taj veći ekran, pregledniji je mnogo. Valjda će da naleti deltin nekad na oglasu pa da zamenim.

@ChobbyNS a koji je veci?
Ima taj matrix i onaj sto se vuce od stila na kome su sva slova/znakovi vec unapred postavljena
Ova je kod svih

image.thumb.png.6821f9ac7de14d1b2eb486bb803d7e6a.png

a da imaju ovako kao na bravo/croma/stilo... nisam video

image.thumb.png.8b3524457da5cc624cca4eb01f19ded0.png

a matrix kod bravo
1273831-yk9p9bwhpx-xlarge.jpg

a identican je kao na delti samo je narandzasto osvetljenje

Pa taj prvi je valjda matrix, a vidiš okolo ekrana plastiku koja je visak, taman za taj veći ekran kao na satu od brava koju si okačio

To sam i ja prvo primetio, ali mozda mislim da je do plastike okolo i dizajna, kao i do slika koje sam kropovao sa neta.

Ajd znam premeri tamo u Rumenci 2 sata bravo vs delta pa javi. 
A sto se osvetljenja tice, to se lako zameni.

1 hour ago, darkman14 said:

To sam i ja prvo primetio, ali mozda mislim da je do plastike okolo i dizajna, kao i do slika koje sam kropovao sa neta.

Ajd znam premeri tamo u Rumenci 2 sata bravo vs delta pa javi. 
A sto se osvetljenja tice, to se lako zameni.

prva i treca slika imaju isti matrix ekran samo je razlika u boji osvetljenja, deluje veci na 3. slici zbog same slike i velicine,  a na drugoj slici obican displej je i najveci zato na prvoj slici postoji ono oko displeja polje koje verovatno moze da se skine i da se stavi ovaj veci displej ali cemu to kad je obican nije matrix ko bi to menjao

Edited by OMP

Zar mislite da bi se Zabari cimali da za tehnicki (a pogotovo elektronikom) maltene dva ista modela rade razlicite stvari :) .

Matrix ekrani su isti u pixel, imate cak i tacnu rezoluciju u eLearn za oba modela. Samo je razlicito osvetljenje i taj "kroj" plastike okolo koji vas mozda vara.

2 hours ago, darkman14 said:

a da imaju ovako kao na bravo/croma/stilo... nisam video

image.thumb.png.8b3524457da5cc624cca4eb01f19ded0.png

Vidjao sam ih gomilu sa monohromatskim:

sz4zqu8qfjaqkxozwjxmb2becfheysfb.thumb.jpg.a2daa34dcab2d78d51bae601ca56e1f1.jpg

Cak i one opremljenije, sa Piano Black enterijerom:

2be0f057-c203-4934-87d4-a37974f18d9b_lancia-delta-2008-2015-2014.thumb.jpg.f2d4074b2308a2026aa96e9e56c65483.jpg

A cak si i u Delta S (Momo) verzijama za Zenevu 2013., imao opciju sa obicnim monohromatskim ekrancicem ;) :

b7a08b2d-16fc-410f-8c97-477b02215529_lancia-delta-2008-2015-2013.thumb.jpg.5ae7bce0be74c0ce91df6202a647fb44.jpg

Edited by Ivan

Imao sam oba , na dizlu taj veći ekran, nije mi se svidelo što mu je da kažem loša rezolucija. Veći karakteri i veći pixeli, deluje kao naslagane kockice i nekako mi haotično, pogotovo kad ima više informacija. Mogli su bal ako su već razvukli ekran da stave više pixela .
Evo i poređenja oba

d395b54217f761e1f2843b64074d658b.jpgae4bb5ae73fe0b3e499c195fd111d7a6.jpg

Послато са 2203129G помоћу Тапатока

Monohromatski ekrancic nema pixele, vec segmente ;) (STN ekran) .

Prikazuje 3 linije, prva linija ima 14 polja od 7x5 tacaka.

Rekonfigurabilni Matrix je sa rezolucijom od 172 x 90 piksela. Dimenzije su 67 x 35 mm, izdeljen na zone, ima jednu konfigurabilnu zonu (pritisak turba/muzika/datum...) i jednu dvobojnu zonu (crveno/zuto) za prikaz obavestenja i upozorenja.

Eto, info iz prve ruke, pa merite i uporedjujte :P .

Bože me sačuvaj i sakloni...      :wacko:

Ja na Delti imao turbo boost i bilo mi dosta. Puno čak, malo-malo pa zveram u taj ekran da l' je došlo do kraja ili nije. Brojim crtice k'o kreten. SVE mi to smeta... ja bi ništa da nema.