Jump to content
Goran
crni labud

Lancia Nuova Delta - iskustva, saveti, mišljenja

Recommended Posts

51 minutes ago, rage_man said:

Uzgred, jedno blic pitanje, do kada se proizvodila Delta sa T-Jet motorom 150ks, koja je zadnja godina proizvodnje?

Euro 4 motori, gro su radjeni zakljucno sa 2009. i nesto pocetkom 2010.

Iza toga ih polovinom 2010. menjaju Euro 5 motori.

Konkretno T-Jet 150 zbog prevelike potrosnje i nezadovoljavanja eko normi menja MultiAir u 140 verziji.

Dok je slabiji T-Jet 120 "preziveo" i u Euro 5 verziji je ugradjivan u Deltu do kraja produkcije.

On 12/20/2023 at 7:56 PM, Rile_bg said:

Da li bi neko imao iz Novog Sada/Veternik imao zelju da mi pogleda jednu Deltu?

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/22856494/lancia-delta-14t-bose-ch

@silenci evo nadjoh, nesto mi lici na ovu (isti je prodavac u pitanju), al eto sto ivan prica da se ostavlja prtsc na oglasu pa bi mogli uporediti. 
vidim da sam komentarisao da maglenke nisu pozutele i da su tapaciri na mestu kao na ovoj sa oglasa

@Rile_bg mozda moze reci sta je bilo do kraja, ja sam ovako otisao, pogledao, nakacio na mes

Pozdrav drugari, hteo sam da pogledam ovu tt, prodavac kaže da je imao problem sa klapnama, i da su one rešene, ali i dalje sija žuti endžin. Sad, da li se to može nekako srediti ili da zaobiđem?

Baš mi se dopada, ali opet me malo muči ta problematika:

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/25027356/lancia-delta-19-twin-turbo

Untitled.thumb.png.911acb5bb335fe84dbaa2da0dd46cec3.png

Edited by Ivan
Prebaceno, dodat PrintScreen oglasa, sredjen format

@Tufegdzija

Kao prvo, pozdrav i dobrodosao na FLCS forum.

Pitanje je iz Predstavljanja vozila clanova, prebaceno u odgovarajuci podforum i temu za savete pri kupovini Delte (gde ce pored ostalog biti i vidljivije svima). Takodje na ovoj temi mozes da procitas gomilu stvari i detalja koje ce ti biti korisne pri razgledanju i kupovini modela, pitas vlasnike o necemu sto te konkretno zanima... Za neke stvari mozes da pogledas i daleko poseceniju temu o Nuova Bravu, jer su to u osnovi isti automobili.

Takodje molba (i pravilo je foruma) da se uz eksterni link doda i odgovarajuci PrintScreen. Sadrzaj foruma treba da bude samostalan i smislen i za buduce citanje, kada ti eksterni linkovi nestanu ili budu izmenjeni.

Apropo Check Engine lampice, svakako je savet zakaciti dijagnostiku i videti o cemu se tacno radi, a ne nagadjati. Pri cemu se dijagnostikom iscita i sve ostalo - stanje DPF i ucestalost regeneracija, kilometraza iz motornog ECU, obavezno i stanje aktuatora digitalne klime koje su boljka Magneti digitalne klime jos od Stila (a zbog nekih mora da se skida i cela instrument tabla), itd.

Ovo ostalo sasvim pristojno izgleda za deceniju i po star auto.

PS: Nevezano za sam auto - nikada se mi necemo kao narod mrdnuti odavde gde smo... Pored ovoliko asfalta, praznog i obelezenog parkinga, poprecis se i slikas na travnjaku. I to jos drzavnog Instituta za molekularnu genetiku Univerziteta u Beogradu :) .

Edited by Ivan

Pozdrav, i ja gledam Delte sa tim Twin Turbo dizelašem, da bežim od njih ili da ih ipak uzmem u obzir?

Svidja mi se Delta kao auto, enterijer masivan, spolja elegantna, plus sa tim motorom obično imaju jako moćnu opremu a i nije zgoreg imati ponekad snage da "puca" :)

To je stari provereni 1.9 dizel blok jos iz stila, osim ako mu nije vadjena dusa ne bi trebalp da bude problema. Ako moras sredjivati turbo, racunaj x2 (koliko se secam neko od kolega sa foruma je reparirao twin turbo i dobio twin racun :) ) cisto da imas u vidu.

Sedista generalno nemaju dobru bocnu potporu u bilo kojoj verziji u odnosu na Bravo Sport sedista (npr). 

Te Delte su starijeg godista pa obavezno dobar pregled pre nego da je uzmes...taj koji je uzeo istu nije je kupio da bi je gledao sa 180ks pod haubom.

Ako hoces iole nesto novije godiste a jako, ni 2.0 Mjet 165ks nije lose da se pogleda (Bravo, Delta). 

Dobar dan 

Da li je neko mozda isao da gleda neku od ove dve Delte? I ako moze neko vase misljenje na osnovu oglasa? ( posto mi nisu u blizini)  
+ ako imate neku preporuku za neku drugu

- Lancia Delta - kao auto,  mi je uvek nekako prolazila ispod radara i trenutno sam ozbiljno zagrejan da uzmem jednu. Pre svega benzinca u dobroj opremi ( mora da ima panoramu). Znam da je ponuda ocajna al od biraca nema j. :)
Iscito sam u 2-3 dana svih 108 stranica ovog posta, i dobio sam zaista potvrdu da je ovo auto koji zelim i koji pruza ono sto treba jednoj porodici sa dvoje dece

-Budzet za sam auto je do 4500e 

1. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/18966822/lancia-delta-14-panora-ma?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0

2. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/25660809/lancia-delta-14?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

laancia1.png

lancia2.png

Edited by AleksandarDelta

On 1/26/2025 at 11:51 PM, ISV_01 said:

To je stari provereni 1.9 dizel blok jos iz stila, osim ako mu nije vadjena dusa ne bi trebalp da bude problema. Ako moras sredjivati turbo, racunaj x2 (koliko se secam neko od kolega sa foruma je reparirao twin turbo i dobio twin racun :) ) cisto da imas u vidu.

Sedista generalno nemaju dobru bocnu potporu u bilo kojoj verziji u odnosu na Bravo Sport sedista (npr). 

Te Delte su starijeg godista pa obavezno dobar pregled pre nego da je uzmes...taj koji je uzeo istu nije je kupio da bi je gledao sa 180ks pod haubom.

Ako hoces iole nesto novije godiste a jako, ni 2.0 Mjet 165ks nije lose da se pogleda (Bravo, Delta). 

Hvala, jeste twin turbo.

Imaju lepu opremu, a verovatno joj ni ne manjka snage pa ću videti šta i kako...

@AleksandarDelta

Siva preko slika deluje ok, kao da je farban prednji branik, jedino što mi bode oči.

Zadnja sedišta kao nova.

Treba ići videti, sva auta su preko slika mnogo bolja nego uživo.

Proveri klimu i klapnice, vidim da je digitalna.

I ta famozna kilometraža od ~175k km koju svi stave je no comment... 

@Reacher Gilt moje nedavno iskustvo kupovine automobila je da je ta km spuštena dobrano. 

Verovatno ju je dobio đuture uz neki auto. 

Izračunaj koliko bi koštala carina I dovoz, dodaj na to pray bi ti očekivao kao zaradu I zapitaj se dal je mogao kupiti za 1700 eur preko. 

Ovo je pre cena za nekog dobrog gp sport

Nemoj džabe gubiti vreme

U to uopšte ne sumnjam. verovatno je pride i čukana, al' ako baš nije bila odvaljena od života i preko toga bih prešao, jer mi ne treba auto za izložbu, nego da me posluži neku godinu.

Da mogu da se prevezem jednom mesečno do BG i nazad bez stresa i da se pritom ne zgužvam ko trinaesti paragraf.

Pogledao bih je jer računam da je niže cene pored nabrojanog i zbog toga što je egzotika (Lancia/benzin/automatik) što je za ovdašnje adete no-no-no. :lol:

Nisam o delti razmišljao ozbiljno, već duže vreme gledam Giu, al' one koje mi se dopadaju za moj ukus su prekisele, a i žena mi skrcka jer je navatala stra' još od Brava.

Realno, ni Delta nije ništa preglednija ni zgodnija za parkiranje, al' se makar sedi malo višlje, a i ova je automatik.

Od opreme me zanima solo tempomat, a iskreno i potrošnja me ne tangira preterano, jer bi 90% vožnje provodila na auto-putu.

Edited by Reacher Gilt

To mu dodje kao jednorog.

Za parkiranje ne brini, verovatno pozadi ima parking senzore tako da u mnogome olaksava a i sa gabaritima se brzo svikne.

Ma nemam ja problema s parkiranjem, već lepša polovina. Ova doduše ima zadnje senzore, al' nema prednje, jbg. A Delta ima baš dugačak nos. Dobitna kombinacija. :thumbup:

Nego, vi biste mladiću @rage_man mogli da je dzirnete malo ako uhvatite vremena, vidim da ste iz KV. :)

Ne očekujem nikakvu ekspertizu, naravno, samo da baciš letimičan pogled i preneseš utiske ovde, raspitaš se malo. Da ne potežem čak odavde ako je neki leš.

Zauzvrat mogu da ponudim recipročnu uslugu ako te nekad zainteresuje neki auto ovde, neku kafu kad dovezeš taštu u banju i sl. :D

Isto važi i za ostale kolege s' foruma, naravno. :thumbup:

Mogu naravno to mi je blizu, iskreno do malopre nisam ni pogledao oglas pa nisam ni znao da je u mom gradu, ono sto sa slika mogu da zakljucim je da nije auto plac sigurno u pitanju jer vlasnike istih uglavnom sve znam.
Na prvu ovako gledajuci slike, malo mi neobicno da je ovoliko volan ojadjen a na satu ima 199k, moja je na 250k pa je tek po negde poceo da se ljusti.

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

Ma ko još gleda šta na satu piše! :D

Ako nekome ranije to i nije bilo jasno, naš Dule ovde je više puta apsolvirao tu tematiku ... :thumbup:

A što se ožuljanosti volana tiče, ne bih ja to uzimao kao neki reper pri proceni kilometraže i stanja auta.

Možda je vozilo neki domaćin koji voli da nosi prstenje, il' je imao gospođu koja je iz punta sa šeset konja ušla u Deltu od dvesta pa se čvrsto držala za volan da joj se ta ergela ne bi otrgla kontroli. :lol:

Edited by Reacher Gilt

Ok je to što tražiš ali... Ako ti treba pouzdan auto bolje gledaj i čekaj ovde po forumu ili po fb grupama da neko ko je ovde održavao auto prodaje. 

1.8 tbi nećeš moći održavati kod bilo kog majstora. Nije to 1.4 ili neki mjt. I znam da si svestan toga. 

Nemoj posle da ispadne loš auto/motor kad nije već si u startu zeznuo. 

Bila je jedna ovde kod ns sa visokom cenom I delovala je ok. Ali cena je bila skoro 2x veća

Sve jasno, nema žurbe. :takoje:

Nije situacija kao onomad sa Bravom, kad sam bio prelomio da baš samo njega hoću.

Bliži sam nekim drugim modelima, najverovatnije će pasti Fokus mkIiI u heč ili kombe aromi, samo mi opet dizel nije prvi izbor, a nikako mi se ne mili ekobust opcija, jer ne bih davao previše para na auto koji mi realno treba jednom u mesec-dva.

2 hours ago, darkman14 said:

1.8 tbi nećeš moći održavati kod bilo kog majstora. Nije to 1.4 ili neki mjt. I znam da si svestan toga. 

Zato i planiram da dotičnog povedem sa sobom ako preliminarni izveštaj bude pozitivan i odem lično do KV.

Da ne bude posle prevrtanje s' oči ' i 'el si lud b, šta si mi ovo u garažu doteraooo ?! :D

Edited by Reacher Gilt

Sve jasno, nema žurbe. default_0takoje.gif
Nije situacija kao onomad sa Bravom, kad sam bio prelomio da baš samo njega hoću.
Bliži sam nekim drugim modelima, najverovatnije će pasti Fokus mkIiI u heč ili kombe aromi, samo mi opet dizel nije prvi izbor, a nikako mi se ne mili ekobust opcija, jer ne bih davao previše para na auto koji mi realno treba jednom u mesec-dva.
Zato i planiram da dotičnog povedem sa sobom ako preliminarni izveštaj bude pozitivan i odem lično do KV.
Da ne bude posle prevrtanje s' oči ' i 'el si lud b, šta si mi ovo u garažu doteraooo ?!

Pogledaj PP, bio sam malopre da je pogledam.

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

3 hours ago, darkman14 said:

@rage_man podeli sa svima nama, možda još nekog interesuje

A, neee, nema deljenja! Nek' pogleda lično onaj koga interesuje ... :p

Čuo sam se s' kolegom, i koliko je on uspeo da pogleda onako na brzaka, auto na prvi pogled ne izgleda loše. Par za deltu standardnih boljki, preminule le diode u štopkama, popustili tapaciri na zadnjim vratima, problemi sa klapnama klime...

Zadnje gume pri kraju, limarija 'nako, tu i tamo rađena, ništa neočekivano za auto star preko petnaest godina.

Motor i menjač deluju ok, sve u svemu, začin C. :D

Prodavac je privatno lice, nema plac, doterao je iz JA.

Ukratko, kako reče već mudri kolega @MS PK, egzotika, Lancia, turbo benzina, automatik. Samo za odvažne. :thumbup:

Što se mene tiče, nakon jučerašnjeg razgovora sa majstorom-jaranom, sneško mi je ozbiljno urušen, ubio me u pojam sa sto nekih stručnih opservacija, tako da mi se izgleda smeši neki Fokus mkIII, ILI C-MAX, 2.0 Hdi, ofc. :lol: