Jump to content
FAS Goran
crni labud

Lancia Nuova Delta - iskustva, saveti, mišljenja

Recommended Posts

I kod Delte i kod Brava su, standardno zabarski, malo brljali sa komponentama na prelomu verzija (Delta MY11, Bravo MY10). Recimo kod Brava vec krajem 2009. krecu restyle alu pedale (identicne iza toga dobijaju i Giulietta i Bravo Sport MY10), restyle volan sa uzim airbagom i crvenim (a ne ljubicastim :)) znakom, kod dizela se mogu naci i C530 i novi C635 menjaci...

Tako da je na tim "prelomima" (a i inace) najsigurnije proveriti mesec/godinu proizvodnje, a jos bitnije vazne komponente (menjac i sl.) kao i bilo koji zeljeni deo po VIN u ePer. Tipa te maske kod Delte...

I meni je lepsa i diskretnija verzija bez natpisa modela na tabli. Ne znam koji su *** to u pocetku uopste i kacili. Kao kada klinci nalepe neku "gedoru" ispred suvozaca, falilo im je samo jos "16v" sa sve onom izduzenom crtom.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ljudi, gledam Delte nekih desetak dana ali sa ove 2 sam zbunjen pa mi treba mišljenje vas koji se bolje razumete.
Kao da su međusobno razmenili volane
Da li je moguća fabrička kombinacija multimedije, klime i volana u dve boje?

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/19010413/lancia-delta
http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/19009128/lancia-delta-delta-20-mjet

err01.jpg err02.jpg

err03.jpg err04.jpg

 

 

Edited by neshaoct
prebacio slike na FLCS server

Share this post


Link to post
Share on other sites

Licno sam i uzivo vidjao verzije sa koznom tablom, piano black konzolom i sivim krakom volana. Jedna (dve) slike, 1000 reci:

 

lancia_delta_executive.thumb.jpg.f376beb645ae39020ff850fe90b6bd43.jpg DSC05854.jpg.1080x600_q85.thumb.jpg.b5657658641eb6156ae56d143a01a378.jpg

 

A ovaj drugi mozda moze da bude i farban, previse mi je nesto glossy. Pogledaj i uzivo, isto je kao na Bravu - ako je nesto prckano oko volana, obicno ima probusene 2 rupice sa obe strane volana (crvene strelice), gde se provlaci alat za skidanje airbag-a sa kopci (plave strelice). Kod starijih airbag moze da se otkaci i sa zadnje strane, ali treba da se kupusa.

Ako su te tackice spolja punktovane, znaci da verovatno nista nije dirano:

 

e0fc61cb-1f39-4888-8f27-608b630492cf.thumb.jpg.ea5ba81c08780c5f6809f125018fb2c8.jpg

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledam jednu Deltu iz 2011. god. Diesel 1.6 od 77kw. Kuplung mu prima izrazito nisko. Gotovo čim se papučica malo odvoji od poda auto se pokreće. Pri tome je i nešto tvrđe nego što je uobičajeno kod automobila. 

Da li je to normalno? Inače ne trese prilikom pokretanja i sve brzine se normalno mijenjaju. Paket opreme je osnovni tj. samo manualna klima, ali bitnije mi je manje km nego li panoramski krov. Ima i problema sa suncobranima, ali koliko vidim to je biljka modela, a sam suncobran je skup ko vrag kao da ga od zlata rade. Pa molim savjet prije svega oko kuplunga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam skoro menjao set i isto je nisko. Moguće da je set kvačila menjan i stavljen Luk koje je malo tvrđi.

Otkud delta od 77kw? To ispade onaj 1.6 mjet 105 konja koji je išao u brava ili 90ks koji je išao za belgijsko tržište. Mislim da je ređe naći takvu deltu nego Momo S. A opet od 2011. su svašta trpali. 

 

Za suncobran imaš na yt kako je to na puntićima rešavano. Izvadiš osovinu, namotaš najlona za pecanje i zaliješ lepkom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Set kvacila za zamenu a moze biti i cilindar kvacila (gornji u kabini). Ako dugo nije vozena, mozda treba malo da se 'razradi' ali svakako vise sam pri ovom prvom

 

Doduse LUK ume da bude meksi. 

Edited by ISV_01

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, andreja.micovic said:

Otkud delta od 77kw? To ispade onaj 1.6 mjet 105 konja koji je išao u brava ili 90ks koji je išao za belgijsko tržište. 

To je taj motor. Auto je kupljen nov u Hrvatskoj. Hvala svima na brzim odgovorima.

 

Edited by Ivan
Skinut nepotreban citat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupio bih i ja Deltu. Da li je neko gledao neku skorije, da zna da je dobra, a da je nije kupio ?  I da li mozda ima forumasa koji su voljni da se rastanu sa svojim autom ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, andreja.micovic said:

Otkud delta od 77kw? To ispade onaj 1.6 mjet 105 konja koji je išao u brava ili 90ks koji je išao za belgijsko tržište. Mislim da je ređe naći takvu deltu nego Momo S.

:lol:

Nije bas retka kao Momo S, ali si blizu... Bude i kod nas poneka na oglasima, nije da ih nema. Inace je to verzija koju su ubacili od restyle, sa 300 Njutna.

Menjac je takodje C635, jedino sto ima jos kracu prvu brzinu za 105 verziju. Kacio sam davno, 105 je oznacen sa 3 zvezdice:

 

Untitled5.png.ace0412cf8fe6e47224e01c938715566.thumb.png.ce088fef099b466b8e19615b22f82784.png

 

Gurali su indijanci isto to i na Giuliettu :blink: (jos kao sportskiji i vozacki orijentisan model). Tih Alfica sa 105 verzijom 1.6, ima bas prilicno na oglasima.

Na tezinu Giuliette, tj. klasicnog Compacta, 120 turbo konjica (benzin/dizel nebitno) je bar meni neki minimum za iole pristojan dozivljaj voznje. A kako izgleda sa 15 KS i 20 Njutna manje, na primetno tezem autu - nesto ne bih iskreno ni imao zelju da testiram...

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shakalkv

Da li planiraš da zadržiš Deltu ili bi se možda rastajao sa njom?
Ja upravo planiram da pazarim neku i najbliži sam odluci da to bude 1.4 T-Jet (mada sam ugavnom Turbo-dizele vozio do sada).

 

Edited by Ivan
Spojeno, skinut nepotreban citat, dodat tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krenuh u nabavku Delte za moju kucu i u nedelju pogledah jednu koja na satu ima 155000 km a iz 2009. godine je 1.6 Mjtd. I na racunaru je kilometraza u granici od 3%. Broja zamena ulja je 8. Gledano sa MES . Gde jos, tj kod kojih modula, ima upisana kilometraza ? Privatan je prodavac, Delta dosla iz Austrije.  Ima zabelezeno da je nesto upisivano  na ECU na 36000 km.  Molim za informacije i analizu .

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, hvala. Jedno pitanje, da li bi neko mogao da mi pojasni par nekih najbitnijih razlika između 1.4 T-Jet i 1.8 Di T-Jet motora koji su se u Deltu ugrađivali?
Da li je primetna razlika u potrošnji i da li je ovaj 1.8 sa direktnim ubrizgavanjam možda skuplji za održavanje i problematičniji po pitanju delova isl.. 

Koje primetne razlike (osim lepšeg zvuka motora :flower: ) mogu da očekujem u odnosu na turbo-dizele i po pitanju vožnje i održavanja? 

Edited by Misha Strasni

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.4 tjet sa 150ks pocinje da se budi od 2000rpm i ostvaruje 206nm pri 2250 obrtaja koliko se secam, dok 1.8Tjet odtvaruje 320nm pri 1400rpm to ti jasno daje do znanja kako taj motor vuce, vise trosi sigurno i ugradnja plina u njega je skuplja i manje isplativija od 1.4 tjet. Skuplji je za odrzavanje 1.8 i dosta je redak ali je brutalan. Koji god da uzmes zabava je zagarantovana a sa plinom i poprilicno jeftina voznja. Ocekuj jeftinije odrzavanje od bilo kakvog turbo dizela posebno na 1.4 jer ima delova. 1.8 ide bolje nego bilo koji turbo dizel od 150ks do duse ni 1.4 nije za bacanje. Obratiti paznju na stanje turba kod oba motora prilikom kupovine pre svega (i cista napomena da 1.4 sa plinom hoce da ima probleme sa prvim paljenjem ako je mapa lose ustelovana) Sta znam ja bi svakako uzeo jedan od ta dva pre bilo kakvog turbo dizela jer nema dpf nema eger nema nista skupo posebno ne na 1.4. Btw 1.4 mozes pola stvari sam da namestis oko motora jako je pristupacan i jednostavan 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da to je zanimljivo, sa druge strane 1.4 je dolazio sa famoznim m32 Opelovim menjacem i posle 2010 godine sa Fiatovim menjacem ali zab sam oznaku istog, zna @Ivan koji je u pitanju dal c635 bese...

 

Mada ne znam ni sam zar je moguce da je 1.8 tjet dolazio bez manuelnog menjaca?

Edited by Branislav

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.8 trosi kao....ozbiljan auto, da ne pisem sad cifre posto ga nisam posedovao ali eto, znam :D Napisace kolege, ima - lo je par komada na forumu.

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa kontam da trosi min 12l lagane voznje, gazenja prebacuje 15 lako kao i 1.4 sto moze 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...