Jump to content
FAS Goran
crni labud

Lancia Nuova Delta - iskustva, saveti, mišljenja

Recommended Posts

Odes, vidis, upalis. Ako ti se svidja i odgovara cena, vozis kod Gorana. Ako on kaze da vredi takva ili uz neko normalno ulaganje, kupujes. Ako ne da odobrenje ides dalje, izgubio si neki euro za slep sluzbu ali sacuvao hiljade :D
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I budes bogatiji za jedno iskustvo :) .

Ako nisi upoznat sa nekim modelom (da mozes iz prve da procenis sta valja) - sto ih vise probas i uporedis bar na placu, znaces kada natrci dobra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pocetku gledas sve, ne mozes da znas da je nesto stvarno musavo dok be odgledas i ispipkas desetak automobila i vidis kako nesto musavo na slici ispadne senka u stvarnosti i obrnuto.... Ja zato na pocetku kupovine gledam i automobile koji mi se ne svidjaju, da kalibrisem oko..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, clover said:

Presvucen volan i gril se tri godine starijeg modela. Ili gresim?

sa 3 godine mlađeg modela :) 

Sad ili je bio udaran ili je slomljen gril pa je zamenjen. Eno i moj je polomljen jer je neko šutnuo u gril i nikako da ga zamenim (sa takvim grilom je kupljen). Nov je 250 eur, polovan oko 100-120 eur.

Čak i ako je auto bio udaren malo a u dobrom stanju jel to razlog za odustajanje od kupovine?!
Idi prvo sam pa vidi kako ti se uživo sviđa auto. Najbolje bi bilo kada bi mogao da poneseš dijagnostiku sa sobom čisto nešto osnovno da iščitaš tipa predjena km na ECU, broj regeneracija, koliko ih je odradio do sada, na koliko km radi regeneracije, kakve su dizne kad se upali, datum programiranja ECU. Uzmeš i broj šasije pa isproveravaš na car vertical ili autodna. 

 

A svakako, pošto planiraš da uzmeš deltu, nije zgoreg kupiti i obd2 kabl za dijagnostiku. Mislim da sam ga platio tipa 25 eur kod Vlade ovde sa foruma. Kad ti ne bude više trebao, oglasiš ovde i uvek će neko kupiti. Čak i da ti zatreba da resetuješ servisni interval pa isplati se. Ne moraš do majstora da bi resetovao. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/17/2021 at 10:19 PM, andreja.micovic said:
sa 3 godine mlađeg modela

Znam da zvuci smesno, ali hbg ne razumem se.
Koliko vidim ta maska je za modele od 2011-te pa sam zato rekao 3god mladji.

 

 

 

On 1/17/2021 at 10:19 PM, andreja.micovic said:
Najbolje bi bilo kada bi mogao da poneseš dijagnostiku sa sobom čisto nešto osnovno da iščitaš

 

Ja ne znam ni kako izgleda uredjaj za dijagnostiku, a kamoli da upalim i nesto iscitam.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolje onda da poteras auto koji ti se dopadne u neki servis, manje ce te boleti glava posle :) 

 

Ili vidi po forumu sta se nudi, ima uvek ocuvanih vozila iz FLA grupacije na prodaju, kudikamo u boljem stanju od onih na oglasima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

brt clover kupi auto već jednom, prestani više da gledaš oglase i čitaš internet... Nema smisla više, sve smo ti rekli i sad se samo ponavljamo, ti pitaš isto - mi ti pišemo isto. Sve što možeš je da iz trenutne ponude izdvojiš 3 koje ti se sviđaju, pogledaš ih prvo sam, onu koja je tebi najbolja odvezeš na pregled i moliš Boga da ti majstor (Goran ili ko god) da amin. 

Druga opcija je što Igor kaže, da pogledaš ponudu na forumu. Kad nam toliko veruješ, onda kupi auto od nekog forumaša. 

Ili, treća opcijaje da angažuješ duleta021 da ti nađe auto za raspoloživ novac. Time se bavi, od toga živi, daj mu da zaradi i naći će ti dobar primerak. 

 

 

edit: P.S. Boldovano je "trenutne" zato što će uvek biti novih oglasa. Svaki ti se čini da je bolji od onog prethodnog. I ne kontam zašto tebe interesuje da li je Nebojša gledao Deltu u jagodini. To je benzinjara sa 200 konja...

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na preporuci. :cheers:

Dopisujemo se clover i ja preko vibera i nudim mu neka kola al na nista nije odreagovao. 
Clover me je sam kontaktirao nedavno na pp ali koliko sam ja shvatio boji se popravki na automobilu. Navodno mu ne smetaju kilometri jer ova kola sto sam mu nudio imaju nesto preko 200k km ali sam mu takodje ponudio jedan 308 sa 128k km sa kojim bi se uklopio u cenu ali opet nije bilo reakcije. 
Valjda ce naleteti nesto gde ce odragovati dok ne dodje prolece. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opravki ce uvek biti kod polovnog automobila ma koliko ga gledao i "bezao" od njih. (izmislio sam toplu vodu) 

Zato i treba da uzme nesto sto ce moci da popravi i odrzava. 

Uzmi brt Clio Rs 197. Atmosferac, lep i mladalacki. 200 konja, lezi kao pegla, odrzavanje pristojno. Potrosnja preko 10 ali to je ok za taj auto. :D(Nemojte da me ubijete) 

Edited by werp690

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta ima toliko da ga brine kvar na delti?Drugar za ovu 1.6 sto prodaje,koji god auto da pogleda sledeci racuna na skuplje odrzavanje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, PremieRacing said:

...

Druga opcija je što Igor kaže, da pogledaš ponudu na forumu. Kad nam toliko veruješ, onda kupi auto od nekog forumaša. 

...

 

Pogledaj kakve opcije imaš trenutno na forumu... pa nećeš se zajebati ni sa jednim od ovih, kupiš i bezbrižan si:

 

 

 

 

edit: a imaš i moju za 4.850,00  :P  Skupi kohones, jednom se živi  :lol:

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako hoces da se ne kvari ni jedan jedini polovnjak neces kupiti. A i ni ta kilometraza na koju se przis ti nista ne govori. Ja sam uzeo auto sa 147k predjenih i za 6 meseci je odradjeno :
1. Svi servisi i ulja u menjacu, kocnicama, antifriz itd
2. Kvacilo + plivajuci
3. Brava
4. EGR
Kad to sve saberes izadje vise od 1500e a auto je kao bio bez ulaganja i slicne gluposti.
Ili kupi nov ili se pomiri da ce polovnjak da ti uzima pare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemoj pogresno shvatati!

Pokusavamo ti ukazati da pravila nema i da 80% odlucuje sreca kakav ces primerak uzeti. Jednostavno polovno je polovno i cim izadje iz garancije placas sam popravke koje mogu biti veoma skupe.

Moze ti nekoliko majstora detaljno pregledati auto  i reci da je sve OK a za kratko vreme da ti se desi skup kvar. Takodjer mozes uzeti nesto sto lici da je na izdisaju i da osim redovnih servisa i kozmetike nemas nikakvih ulaganja.

Pogledaj ovu temu 

 

Sam naslov ti kaze a ispostavilo se je da je auto odlican.

Da se razumemo Delta kao nova je kostala 3x vise nego Punto dakle delovi i odrzavanje je skuplje nego recimo na Puntu.

Ja sam kupio auto star 3 godine i placen kao 3 Delte. Ocekuje me vrlo brzo zamena kvacila (600e) i veliki servis. jbg polovan auto! iako izgleda i vozi se kao nov.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na svakom forumu ima neki neodlucan kupac koji mnogo bira, ali od probiraca nema j..... :)  vazda bilo.... šala mala :)

Drugar svojevremeno tako birao auto mesecima, kod svakog nasao neku manu, te ovde mu smeta km, ovde godiste, ovde cena, ovde ono ovde ovo itd. obidjosmo silne placeve i prodavce, meseci prolazili ja vec digao ruke da mu pomazem oko kola jer nema svrhe, na kraju je presekao i kupio auto njegovih snova (daleko od toga nego kao nasao ono sto je trazilo, sve se uklopilo) terao kod 2 majstora, oba dala zeleno svetlo, bla, bla...vozio se par meseci i onda krenulo jedno po jedno da zeza dok se na auto putu nije razletela turbina a auto uopste nije jeftino placen, kupljen je nov u srbiji, tad je digo ruke i prodao ga.... tako da nema pravila uopste....

 

Sa druge strane u blizem okruzenju imam par ljudi koji kola kupuju u 10min gledanja, svesni su da je auto plovan, ostave nesto para sa strane i uzmu pa kako bude, suludo je zadnje pare dati na auto bez da ti ostane neki stek za nedaj boze ako treba nesto da se sredi, retko ko se kad zeznuo a i ja spadam u tu pricu, uvek sam kod kupovine auta verovao svom instinktu tj proceni, znanju onoga sto znam i vidim tako da retko kad sam nesto bitno pogresio a i kad se ispostavilo da sam se negde zeznuo nisam zalio, jbg niko od nas ne zna sta je u motoru i koliko moze da tera, ostale stvari manje vise mogu da se procene kakve su.

 

Imam ovde lika u kraju koji od februara prosle godine kupuje kola, za nekoliko kola me je cimao, dolazio, gledao, zvao, slao poruke ispitovao me kao da kupuje spejs satl a ne auto od 2500e i jos nije kupio auto, ja mu napravim lepu cenu i opet nesto ne odgovara :)  jel moram odmah da radim servis a dal nece nesto da crkne, jao ako crkne ja mogu da se ubijem nemam vise para ovo sam samo odvojio... mislim sa jedne strane mogu da razumem ali sa druge i ne mogu, ako si spremio toliko para, onda ne gledas kola od bas toliko para nego nesto jeftinije, kad mu to kazem onda krene prica da ali ja bih da kupim od tebe jer znam kakva kola imas, ako odem na plac zeznuce me nesto, uvalice mi krs, reko druze ja da ti nesto garantujem niti mogu ni hocu, ono sto ja znam o autu tebi prenosim za sve ostalo jbg kako te sreca posluzi kao i svuda da kupis....

 

Zadnje je gledao citroena ovog c4 pre 10ak dana, svideo mu se auto, pa mu dolazila zena da vidi i njoj se svideo, poslao mi poruku "to je to ovaj definitivno uzima" dolazim sutra, na tome je ostalo :) i verovatno ce cekati jos par meseci da kupi auto ako ga ikad i kupi a verovatno ce me i zvati za prvi sledeci koji mi stigne a njemu bude odgovarao :) ali jbg sta ces ima nas raznih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam dosta nekih takvih prica ali kad pomenuste ogrebotinu setih se jedne....dolazio mi neki lik ne secam se odakle bese ali nekih 100tinak km je presao sigurno do mene da gleda jedan auto, znam da je stigao nesto rano ujutro tipa oko 8h. Auto je stvarno bio tip top u svakom pogledu osim jedne ogrebotine na vratima cca 15ak cm onako kljucem zagrebano, ja sam to presao bojom i cetkicom, nije to vise bilo nista mnogo upadljivo ali vidi se kad pridjes, ko da farba cela vrata zbog toga, necu time da se bavim i zamaram, kome se ne svidja neka zaobidje ili neka farba sam.  On gleda proba, svidja mu se auto i sam kaze nema zamerke ali ta ogrebotina mu bode oci, kaze ja to moram da farbam ne mogu ovako da vozim bode mi oci, ok reko nema problema, skinucu ti jos 50e na konto toga pa farbaj, kaze on ali ima jos jedan takav auto u KG cini mi se, znaci opet mora da predje jos nekih 80km od mene do tamo, kaze moram njega da pogledam malo je skuplji ali covek mi rekao da nema ogrebotine :) pa da onda odlucim, ok reko nema problema.

 

Samo sto je on otisao posle nekih pola sata sat zove neki drugi kupac tu je u KŠ hoce da pogleda auto, dodje covek, pogleda, bez mnogo price dogovorismo se i on kupi auto. Prodje par sati zove me ovaj prvi, kaze brate ovaj ovde auto je los, jeste limarisjki bez ogrebotine ali sve ostalo je jako lose i jos me izadje 100e skuplje od tvog, jel ostajes na onoj ceni da se ja vratim i kupim tvoj auto, reko druze auto je prodat, on pocne da se smeje, kao haha dobra fora, reko auto je prodat cim si ti otisao, on i dalje ne veruje kao ne zezaj jel da dolazim,  aman zasto bih se zezao prodao sam auto, covek zavrsava razgovor idalje u neverici misli da ga zezam i tako zavrsimo. Posle nekih pola sata salje poruku tipa "druze jel me stvarno ne zezas " :) 

Ma bilo je jos takvih prica kad se namesti, namesti se, ima stvarno ljudi koji traze dlaku u jajetu na auto starom 15 godina ali ima i onih koji gledaju par minuta i kupe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...