Jump to content
FAS Goran
crni labud

Lancia Nuova Delta - iskustva, saveti, mišljenja

Recommended Posts

Pozdrav. Trba mi vasa pomoc ili neki savet.

Bez auta sam 5 godina i sakupio sam neku ustedjevinu za kupovinu novog tj polovnog i naravno to ce biti Delta. Auto mi treba za svaki dan. Prelazio bih vise od 15.000km godisnje.

E sad..gledam oglase sigurno vec blizu dva meseca i kod nas je dosta slab izbor.

Trazim dizela 1.6MJT, da bude u belo/crnoj ili ona boja slonovace/crna mada ako su retke moze i bela pa cu presvuci krov u crnu foliju i eventualno siva. Ne mora da bude full oprema. Ne mora navigacija jer vidim da rade samo mape za Italiju. Barem automatska klima. Isklucivo crn enterijer. I oko menjaca nisam siguran. Ja bih manuelca jer mi je to uzivancija, ali vidim da su vecina sa selectronic menjacem.

Gde mogu da nadjem ovak primerak? Znam da mnogo izvoljevam, ali dugo sam bez auta i hteo bih da kupim nesto za sto se kaze svoju dusu.

Da li ici na varijantu uvoza i platiti dosta vise jer su potrebne sve pratece dazbine i rizikovati sa stanjem jer ne moze da si vidi na slikama kao uzivo. Za ovu varijantu ce mo mozda trebati neka pozajmica banke..sve zavisi koliko izadje auto pa na to sve ostatak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da sam na tvom mestu posle odabira motorizacije isao bih na to da nadjes sto bolji primerak, posto tu stvarno svasta ima. E sad, da li ce biti crna koza, bez, da l' je boja bela ili je ovakva onakva to je vec teze sve uklopiti. Fokusiraj se na stanje auta ili cekaj nekoliko meseci da se poklopi sve za sta ce ti trebati mnogo srece..

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

@clover pisali smo i više puta, taj 1.6mjet je malo slabiji za tu deltinu karoseriju, 2.0mjet je bolji izbor. Čak sam primetio da je dosta više 2.0mjet u višim paketima opreme u ponudi nego 1.6mjet. Čak mislim da ćeš lakše naći ono što tražiš sa 2.0mjet motorom. 

 

Po pitanju navigacije, mape rade u celoj Evropi, samo što je poslednji update od 2017. godine tako da bolje uzmi nešto bez navigacije pa naknadno ugradi android sa parking kamerom i za nekih 250 eur. 

 

A na PA je šarenoliko, cene se kreću od 3500-6000 eur, treba zaređeti i probrati i koliko pratim, neke stoje prilično dugo na oglasima, više od 6 meseci. 

 

Što se uvoza tiče, možeš ispratiti i fb grupu https://www.facebook.com/groups/505766500160546 znaju Italijani da okače svoje delte na prodaju koje su fino sređene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za motor znam..citao sam ovde i na drugim mestima. Medjutim kako nisam ljubitelj brzine mislim da ce mi 1.6 biti ok, a i manja je potrosnja. Mada ako mislite da je bolje ici na 2.0 onda ok.

Brat ima crni Golf 4 sa krem enterijerom i ajde nekako crnu boju bih mogao da podnesem iako se vidi maltene svaka trunka prasine dok ovo drugo nikako.

Ovo za navigaciju sam bzv spomenuo.

Gledao sam oglase u Sloveniji, na mobile.de i autoscout gde su dosta vece cene pa mi nije jasno kako ovi nasi uvoze ovako jeftine primerke.

Samo da je kupim pa da igram od srece.

E reci mi samo sta da radim na ovoj FB grupi? Primili su me, ali nista ne razumem..sve na Italijanskom

Edited by clover

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj drugar prodaje deltu u ekstra stanju.Crna boja i crn enterije,1.6mjet manuelac.Jedino sto je manuelna klima.Ako si zainteresovan javi se.

Dva seta tockova r17 felne i letnje gume,r16 felne i zimske gume.Oba seta alu i gumu su odlicne.Turbina remontovana,dizne dobre, kvacilo i zamajac odlicni.Ne trosi ulje motor,nivo ,zapusenosti dpf nesto oko 20%.Reg je do 9.21.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@clover imaš opciju prevedi komentare na fb. Mislio sam da prelistaš prethodne postove i da pratiš zato što znaju da izbace da neko od članova prodaje Deltu.

 

A ovo za cene je tako jbg. ne kupuju naši preprodavci od privatnog lica pa da prodaju ovde već to bude blago havarisano, prešlo ko zna koliko... Ima i izuzetaka, naravno.

 

Moja prporuka, gledaj i što bolju opremu. Za par stotina evra više uzmeš i panoramu, park assist, xenone, bose... Onako, drugačiji je osećaj :) 

 

Što se potrošnje tiče, razlika je litra po gradu po papirima

image.thumb.png.60d601f58c910c9b41a3f0e40c107260.pngimage.thumb.png.c19d5c47764fe629a515d8be23b819c3.png

 

realnost, meni je na 2.0 mjet neka gradska vožnja oko 21 km/h bliže 8l po čepu, po boardu na 7.4l vožnje okd oko 2km po ovom vremenu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manji motor troši manje samo ako ga penzionerski voziš, inače troši jednako ili više ako je opterećen masom karoserije.

 

Što se toga tiče, možeš ti i 2.0 voziti pod švaler-gasom pa da ne troši mnogo, a imaćeš na raspolaganju rezervu snage za udobnije preticanje :)

 

Na auto-putu takođe neće biti neke razlike jer potrošnja je tu najvećim delom uslovljena brzinom kretanja, pošto najveći deo utroška energije ide na savlađivanje otpora vazduha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ne kupujes nov auto pa da mozes prstom iz kataloga da biras. Kupovina polovnjaka je kompromis, tipa, kupis auto u boljem stanju ali ima manje opreme, boju koju nisi zeleo , godiste itd..

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi auto sam vozio 6god bio je crne boje. Brat  takodje ima koji ponekad uzmem kad mi zatreba tako da bih izbegao tu boju. Uzecu jedino ako bas duze vreme ne nadjem ono sto hocu. A i nisam rekao da mora da bude kao iz salona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova iz SLO deluje zanimljivo

 

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15903108&display=Lancia Delta 1.6 Multijet 16V Gold Seletronic
image.thumb.png.c8125e676cdf5ec168fff2f2dc11aa2a.png

 

ova ITA je onako, standardna, malo mi štrči ovaj prednji branik kao da nije lepo upasovan
https://www.autoscout24.it/annunci/lancia-delta-1-6-mjt-dpf-platino-diesel-bianco-11cd43b5-e8e3-9841-e053-0100007f035d?cldtidx=16&cldtsrc=listPage

image.thumb.png.8df4c7b24b070c1d78753700841efb3f.png

 

Ova SLO je skoro klot ali je restyle model

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15903108&display=Lancia Delta 1.6 Multijet 16V Gold Seletronic
image.thumb.png.b2b204572cf0a63f247b845f36eead39.png

 

ovu ITA je upropastio sa multimedijom

https://www.autoscout24.it/annunci/lancia-delta-1-9mjt-twinturbo-pelle-navi-tetto-led-garanzia-ful-diesel-nero-c01baa12-5533-427f-8548-11c4cd1dc7d4?cldtidx=16&cldtsrc=listPage

image.thumb.png.6d241ae2613c4443b04cf66a769c5cb3.png

 

 

 

Ako te crna boja odbija zbog održavanja, sa belom je slično. Sive, braon, bordo, ona kameleon šampanj boja ne zahtevaju toliko održavanje i ne vidi se kad se isprljaju malo.

 

Ovako nešto je skroz zanimljivo (meni makar). Spustiš za servis te vođice, u BG u Mirijevu Era glass to radi, taman ti podmažu ceo šiber i top auto. Naravno ako je tako kao što je napisao u opisu oglasa.

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17086770/lancia-delta-19-twinturbo?ref=search-normal&position_ref=8

image.thumb.png.503d767ac7686627bfc77bc8abf997c6.png image.thumb.png.aeb9d144a7d42d948d31c5135e877564.png

 

 

 

U kupovinu auta moraš uzeti u kalkulaciju i servise koje treba odraditi po kupovini (veliki/mali), zamenu ulja u menjaču, kočnicama, zamenu antifriza, eventualno kočnice (sačekaće te pločice u nekom doglednom vremenu sigurno ukoliko ne i komplet sa diskovima). Poznati kvarovi su i remenica radilice, remenica alternatora, gumica uljne pumpe u karteru, motorići i set za reparaciju klapnica digitalne dvozonske klime.

 

U mom slučaju, kupio sam auto sa zamenjenim remenicama i eto, posle 15000 km remenica radilice opet za zamenu. Majstor koji je menjao stavio Corteco koji je biiip. Dok je remenica alternatora Dayco stavljena. 

 

I dodao bih, idi probaj neki auto koji ti je blizu, probaj i 1.6mjet i 2.0mjet pa sam prelomi šta ti više paše. Neće tu biti neke bitnije razlike u potrošnji, a opet kako budeš vozio jedan, vozićeš i drugi. Ili ćeš ih maziti ili gaziti. Hoću reći nećeš 1.6 voziti penzionerski samo zato što je 1.6 ili 2.0 voziti manijački jer ima više konja, sve je to do tvog stila vožnje. Onaj ko divlja, divlja i sa malo konja. A opet zaliha snage nekad treba, pogotovo na magistralama. Samo dodaš gas i on ide

Edited by andreja.micovic

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, danijel55 said:

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17276018/lancia-delta

 

Ovo je od drugara. 4000 mu je poslednja cena, ili 3800 bez jednog seta.

 

Clover, pazari i ne zakeraj.

 

Sve ostalo ti je mnogo veći rizik, više para, veća glavobolja, briga, obaveza... Ovo kupiš, prevedeš na svoje ime i uživaš od prvog dana. 

Sa ovom cenom ako ti je crna boja baš toliko strašna, na proleće je isfolijaš u boju koju želiš a krov ostane crn. San snova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova bez boje iz NS, nesto mi je prilicno poznata jos iz vremena moje kupovine, posto su me interesovale napucanije. Ako je tako, imala je tada jednu lepu slicicu amortizera na tabli :) . Imamo temu za Deltin RSS, vrlo interesantna i ne bas jeftina igranka. Tako da cisto obratite i na to paznju. Posto se tesko prodaju, sklone oglase pa ih vrate posle nekog vremena, a indikativno mi je i to da nema bukvalno ni jedne jedine slicice cajgera na oglasu. Dokumentacija remontovanih turbina, uzrok - pojava "finog spona" u ulju (ko je pazljivo citao oglas)? Posledica jeste otklonjena...

Sto se boje tice, apsolutno se slazem sa ostalima, kod polovnjaka ima mnogo bitnijih stvari od toga. Pa ako ubodes onu koja ti se svidja, odlicno. Licno na zadnja dva auta hocu malo da promenim, pa pazarih oba tamna :D (BluNavy i Nero Provocatore) jer su bili lepo sacuvani. Naravno da su te boje zahtevnije za odrzavanje, ali ko nije teska pi*ajzla, nista sa cim ne moze normalno da se zivi. A s druge strane, slazem se da nekim modelima odredjene boje odlicno stoje, recimo gledam malo slicnu DS5 koncepciju, stvarno mu bela boja vrhunski cuci, istice neobican dizajn, kontraste panorame i tamnih stakala, hroma, felni... Dok ga crna boja jednostavno pojede. Za moj ukus mi na Delti vise boja stvarno dobro stoji, cak su mi i crne Delte odlicne i elegantne (steta samo sto onda ne isticu onaj lep i neobican kontrast zadnjeg stakla).

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadam se da neko ne zamera sto se ubacujem i nudim svoj auto..

@cloverDrug, pogledaj ovu moju:

 

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17355102/lancia-delta-19-twinturbo

 

Untitledz.thumb.png.cf269f84379250660a3406a73f0cd30d.png


Brembo prednji diskovi i plocice i zadnje Brembo plocice, veliki servis pre oko 2.000km (Continental, Dayco, Inna..), mali servis pre 0km (Bosch, Continental..), ChipTunning, 8 inca Android multimedija, set zimskih novih guma i set letnih polovnih, registrovan, sve racune ima, prava kilometraza, servisna knjiga itd. itd.

 

Sve u svemu sve pise u oglasu, ali sam misljenja da kad vidis da je crne boje i 1.9 TT mozda neces ni citati oglas :D 

A plus je i DPF izvadjen, pa nemas problem sa gradskom guzvom i dimom :D

Bila je jos "crnja" i lepsa dok je imala crnu foliju napred na masci, medjutim lose je odradjena, pa je skinuta :D 

 

Edited by Ivan
Dodat PrintScreen oglasa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel ima neko ko je raspolozen (ne dzabe naravno), a da se razume u auta i pregovaranje da pogledamo jednu Deltu? Crne boje.

 

Ova gore navedena me ne privlaci. Crna maska, felne ,manuelna klima, nema navigaciju(koja nije neophodna, ali drugi primerci imaju).

 

Drustvo morate me malo razumeti. Toliko sam bezauta i sad bkad sam nesto pristedeo hteo bih da kupim ono sto mi se dopada i da je u solidnom stanju. Kazem solidnom jer nema savrsenog polovnjaka.

 

@Nuova Delta Tvoja je lepa samo vise nego sto imam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@clover Garant si se zalepio za ovu moju :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Nuova Delta said:

Nadam se da neko ne zamera sto se ubacujem i nudim svoj auto..

Naravno da ne zamera, samo molba (i za ubuduce) da uz bilo koji eksterni link dodas i PrintScreen oglasa. To nam je i pravilo foruma, kako nam sadrzaj ne bi zavisio od tudjeg, koji ce ubrzo nestati. A na taj nacin cela prica ovde kasnije postaje beskorisna, mozda se neko bude interesovao bas za taj auto o kome se vec pricalo...

Takodje (ako vec nisi) - slobodno postavi besplatan oglas u odgovarajucem podforumu:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/forum/26-automobili/

Posto je model specifican i retko trazen, vrlo verovatno da ces ovde prvo naci kupca ili dobiti preporuku od ljudi koji pogledaju oglas ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ivan htedoh da reagujem i sa hvala i sa "haha" kako uvek nesto "zeznem" ovde.. Prvi put sam uvek odgovarao nekome uporno iduci na "Quote", sad nisam stavio printscreen oglasa... Valjda nece biti vise propusta :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da si ti samo video cega je sve bilo ovde, za jace od deceniju postojanja foruma :D ...

Sve OK, uzivaj, tu smo da pripomognemo dok se ne uhodas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...