Jump to content
FAS Goran
crni labud

Lancia Nuova Delta - iskustva, saveti, mišljenja

Recommended Posts

11 hours ago, dekirs said:

Sta ima da se radi na zadnjem trapu na Delti :D

Ima silen blokovi koje sam još ja zamenio...

 

11 hours ago, dekirs said:

Zamenio diskove i plocice, sigurno nije Galfera stavljao. 

Zadnje pločice još ja promenio... ATE ceramic samo 6000 i kusur dinara... Ceo sistem je Brembo, tako da mogu samo da pretpostavim pošto su pločice i prednji diskovi.

 

11 hours ago, dekirs said:

... pa se razocarao kad je video da guta 15 litara :D:D :D Sto se kaze ko ga *ebe. :D:D

Ovde moram da te demantujem... Knjiga za čist grad kaže 11 i nešto litara koji meni nikad nisu prešli 13.6 litara. Prosek mi je bio oko 10.5 litara. Za godinu dana vožnje ispatio potrošnju lepo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbt, ja do sada nisam cuo da je neko menjao silene na Bravu/Delti.. Prvi put.

Pa sta je to cudno za plocice i ja sam placao neke drljave Valeo pozadi oko 4000 za obicnog Brava. To je okej cena onda. 

 

Ovo je vise bila fora, stvarno ne znam tacne brojke ali u Beogradu pa cak i NS tesko da ce 13.6 litara biti ostvarivo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/1/2020 at 2:16 PM, yoxa said:
Dogovorio se sa prodavcem u Svajcarskoj, dogovorio se sa Kopernikus cars oko uvoza, uplatio im 5000CHF da mi kupe auto i dovezu, a prodavac u Svajcarskoj u medjuvremenu prodao auto...
Blagoreceno - bio sam iziritiran.
 
Kopernikus treba da mi vrati novac u ponedeljak. To cu tek da napisem kako ce proci... nadam se da ce sve biti ok.
 
Sto se auta tice - nije bilo sudjeno.
 
Cini mi se da mi je sudjena moja 1.9TT Delta, iako je ne volim, jer je dizel.

Mi smo 3 meseca preko njih pokusavali dok nismo kupili. Za dan se proda sve sto valja na oglasima.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, dekirs said:

Ovo je vise bila fora, stvarno ne znam tacne brojke ali u Beogradu pa cak i NS tesko da ce 13.6 litara biti ostvarivo :)

Zavisi od stila vožnje... Ja malo-malo pa sam išo u kickdown zbog osmeha na licu. Inače je to moglo i manje da troši.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo jedne interesantne sa zviznutim motorom... Isplati se srediti je ako je kilometraža prava. Ako ima interesenata može se doterati za sledeću nedelju.

 

Imam čoveka u Lucernu sa šlepom, a ovo je tu blizu. Damo mu kaparu i on ode, pokupi auto ocarini i dostavi na adresu.

 

https://www.autoscout24.ch/de/d/lancia-delta-limousine-2009-occasion?vehid=7455439&backurl=%2Fautos%2Flancia--delta%3Fyearfrom%3D2008%26make%3D44%26model%3D261%26sort%3Dprice_asc%26vehtyp%3D10&yearfrom=2008&make=44&model=261&sort=price_asc&vehtyp=10

Edited by Quadrifoglio Verde

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/3/2020 at 10:50 AM, Ticma said:

Mi smo 3 meseca preko njih pokusavali dok nismo kupili. Za dan se proda sve sto valja na oglasima.

Ne znam.

Nisam zadovoljan.

Auto je bio na oglasima 11 dana.

 

Prvo, dogovorio sam se sve sa prodavcem i spustio cenu, pa prepustio njima. U petak (28.02.2020.) mi javili da je "debil francuz prodao auto, iako smo uplatili novac na racun". Nazvao sam tog prodavca i pitao ga sta se desilo. Rekao mi je da je cekao kaparu koju su mu obecali i nije je dobio, iako sam ja platio 557.500,00 dinara na njihov racun 3 dana pre toga. Znaci, kostali me auta koji je bio jedinstven. Bukvalno pun paket opreme sa sve elektricnim sedistima. Takva se ne pojavljuje cesto na trzistu.

 

Drugo, evo 7 dana je proslo i ja jos nisam dobio novac nazad. Za pocetak, kada su mi u petak javili da je auto prodat, rekli mi da ne brinem, da moj novac i dalje stoji kod njih na racunu u dinarima, a da su oni uplatili devize iz svog fonda u svajcarskoj. Ovo je vazno kasnije u tekstu.

Zatim su mi rekli da sacekam ponedeljak (02.03.2020.) - ponedeljak dosao i prosao - nista. Nazvao da pitam sta se desilo - tada su mi 100% potvrdili da auto nisam kupio (kao fol do tada nisu znali, pa su poslali kamion da proveri - da, 100% - zovite me veverica).

 

Onda su mi rekli da biram da li ce da mi vrate novac u francima ili dinarima, jer su oni razmenili novac kada su placali auto. :huh:?Sta?

Dogovorili smo se da mi vrate novac u dinarima da ne bih izgubio 70 evra u kursnoj razlici, ali da ce mi danas (03.03.2020) uplatiti samo 250.000,00 dinara, a ostatak da sacekam jos par dana kada budu imali jos neku uplatu. Pristanem ja i cekam uplatu. Evo prosla ponoc, para nigde.

 

Sacekacu do cetvrtka da vidim sta ce da urade, pa cu opet da ih smaram. Ne znam, mozda je ovo nekome normalno, ali meni nije...

Zaboravih da napisem da su probali da me nagovore da kupim neki drugi auto, slali mi oglase itd.

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svakako neposlovnost i vrlo losa reklama. To ima samo u ovakvim zemljama. Normalne auto kuce daju bolji auto ili vrate novac uz neki znak paznje kao izvinjenje jer zaista mozda nije do njih. Mada, kasnili su sa kaparom, to je otprilike problem bio. 
Moj savet - neka ih pozove tvoj advokat. Ako nemas neke “drugare”.

Edited by Evolution

Share this post


Link to post
Share on other sites

@yoxa evo kako je drugi momak prosao.
 

Quote
Probaću što kraće da opišem situaciju.
 
U početku je komunikacija bila dobra. Pošaljem im upit za cenu carine i poreza za konkretno ovaj auto i nakon nekog vremena jave mi da je 1000€. Kada je stigao auto i došlo na naplatu bilo je 1200€. Nije drama, nisam pravio nikakav problem. Pitam koliko će koštati pregled i kupovina auta koji je od njih udaljen 56km kažu 220€ i plus dovoz za Srbiju 550€. Prilikom kupovine javlja mi taj njihov momak zadužen za porudzbine u Srbiji da su njemu javilu da je auto u odličnom stanju i pita da li da kupuju auto.
 
Ja mu kažem ako je u odličnom stanju i ako su ga detaljno proverili neka kupe i uplatim mu 1000 Švajcarskih franaka depozit na njegov privatan račun jer kao ne smeju više preko firminog računa jer imaju neki limit. Meni je to bilo sumnjivo ali sam pristao i na to. Bilo je reči da ostatak novca za auto kao i sve troškove platim prilikom preuzimanja auta, međutim posle par dana su mi tražili da im uplatim ceo iznos za auto. Nisam pravio nikakav problem uplatio sam mu ostatak para takođe na privatan račun. Izašli su mi u susret da ne pošalju odma auto u prvoj turi nego u drugoj. Inače u međuvremenu mi je javio da su pogrešili da pregled auta i dovoz do Ciriha nije 220€ nego 250€ što takođe nisam pravio nikakav problem.
 
Dan kada treba da stigne auto javljaju mi da će stići oko 21h ali da će se javiti kada budu blizu Beograda. Zovem ja njih u pola deset i besni što ja njih zovem pukla im guma na prijolici i još nisu stigli ni do Novog Sada. Pitan ih okvirno da mi kažu vreme dolaska jer je radni dan, da li da čekam celu noć ilu će doći sutra, kažu ne znaju, verovatno oko 2h ujutru. Zovem u pola tri, opet besni što ih zovem i kažu da su već stigli a niko mi nije javio. Sedam na taxi i pravac Kvantaš gde je istovar. Stigla su dva kamiona i prilična je gužva.
 
Jedan od njihovih radnika mi govori da nema ko od njih da istovari moj auto da moram ja da će me on navoditi. Istovarim auto i jedan momak koji je čekao svoj auto sve vreme gledao dok sam istovara i primetio polomljen branik. Ja ih pitam šta je sa branikom oni kažu da je to bilo. Ja im pogažem slike kada je kupljen auto da nije bilo i odma menja priču da sam ga ja polomio kada sam spuštao auto što nije istina. Kaže nema problema dogovorićemo se. Nisam im dao ceo iznos baš zbog branika jer moram da čekam 7 dana papire iz AMSSa pa ću im tada dati kada se dogovorimo oko branika jer su rekli da će platiti popravku. Kreće autom ka kući a ležaj krlja ne može da se vozi preko 40kmh nije zujanje nego krlja i lupa. Odma me je dočekala greška na tabli da se uradi servis zadnje osovine i diferencijala. Takođe check engine svetli i vozim ujutru auto u ovlašćeni servis. Izbacilo je 30 grešaka jedna od njih je senzor bregaste pokazuje zubčenje.

Prošlo 7 dana zivkam ih jer mi je hitan papir da mogu da registrujem auto, jer nemam u centru gde da ga parkiram bez tablica, moram da plaćam garažu na dnevnom nivou. Kažu stigao je papir i da će mi doneti sutra u Beograd. Zovem sutra ceo dan on me opet pomera za sutra. Sutradan opet zovem odjebava me non stop i uveče kreće da odbija pozive i ne javlja se tri dana. Ja nađem broj od direktora on kaže da ne brinem da će se javiti da je u gužvi. Naravno ne javlja se i direktor kaže da će mi on doneti za dva dana ali da spremim sve pare da neće da plate branik. Ok samo mi dajte papire da mogu da registrujem auto. Donosi papire ja mu objašnjavam da nisu dobro pregledali auto da nije u odličnom stanju on me ubeđuje da nemaju pojma ti u ovlašćenom servisu da su te greške zbog slabog akumulatora.
 
Na kraju prilikom preuzimanja papira sam im umanjio 150€ za branik ali sam izgubio živce sa njima. Mislio sam da što pre zaboravim ali mi je iskočio na fejsu njihov post na kom su napisali da u cent procenjuju carinu i porez na šta sam im odgovorio da nije istina i onda je tu krenulo prepucavanje i moja negativna ocena njima. Najcrnje što oni mene okrivljuju za sve i neće da priznaju grešku da ne bi izgubili mušterije. Takođe prilikom preuzimanja auta su polomili još jedan branik na audiu i jednom mini morisu izgreban gepek jer je ceo put bio naslonjen na drugi auto, žao mi je što se i oni nisu oglasili.
 
Ovo je bilo najkraće moguće da vam opišem.

 

 

Edited by neshaoct
popravio tag / formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uplatili su mi jutros 220.000 dinara.

Zatvorila se ekspozitura juce u 16h, pa nisu uspeli.

Ne sumnjam da jeste, ali to se javi...

Pritom je to manje od dogovorenog, ali sta sad. S obzirom na komplet situaciju, ovo je prihvatljivo.

 

Cekam drugu polovinu novca, pa da zavrsavam ovu sagu.

U svakom slucaju, vise ne krecem u ovakav vid kupovine, osim ako nije po cvrstoj preporuci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I na kraju dolazimo do toga da je najbolje kupiti auto na nasim tablama, vozen i odrzavan, po realnoj ceni. Pa da se da i koja stotka gore, nije steta. Jer zivci su nesto sto se trosi vremenom i dodje (ne daj Boze) na naplatu kroz zdravstvene probleme posle 40-e...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve stoji, ali nasima zameram to sto su uvek presli 120.000 do 172.000 kilometara.

 

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se. Moja delta je 2013 i presla je prave 173000. Kod mene je tri godine. Ja presao jedva dvadesetak. Znaci gazila skoro 40 hiljada godisnje. Zato enterijer i jos neki detalji ne mogu da slazu kao km sat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogu da slazu i te kako, imam u firmi 320gt presao 40k urnisan unutra, a vidjao sam kola sa 300+ ganc nova unutra.

Druga stvar, sad se sve gumira presvlaci, polira itd tako da auto moze da se "refreshuje" unutra jako dobro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/16014422/lancia-delta-20-mjtd-platinum

Zadatak za ljubitelje i poznavaoce Delte (a i sve ostale, naravno).

PronaDZi razliku :) , na raspolaganju 10 sekundi. Vreme krece - SAD:

 

5a1fcc757a7b-1920x1080.thumb.jpg.ce6ad67d11093eddab12f60e60353b10.jpg 4babb175e5a2-1920x1080.thumb.jpg.690b4eb43c6c0b1bb936cc5a879f31fd.jpg de003214986f-1920x1080.thumb.jpg.dfa533e2f247eb8aca79dbd4b2762d5a.jpg d2921ec34031-1920x1080.thumb.jpg.5878dca4f72716e9e5616ea03235f8e5.jpg c48cd1329294-1920x1080.thumb.jpg.4cb0ca0c84168f72aac9acd9f22dd286.jpg

 

a354ab17632d-1920x1080.thumb.jpg.48707228fe6816bf30bf50cbab791e66.jpg 35ddc3f4048f-1920x1080.thumb.jpg.df9ba7b7d787ab0668dcc683c278571f.jpg 86a78faab95a-1920x1080.thumb.jpg.511bc25f043b6589de43c7c1e35960d8.jpg 2e9cb1130320-1920x1080.thumb.jpg.b4c0f826b3174c761ec055b7c8444479.jpg 09c9cce05567-1920x1080.thumb.jpg.5cd9ac297c1b89597789c702e5606cf7.jpg 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaci neko progutao :D . Zato je i pravilo foruma da se ostavi PrintScreen ili fotke oglasa.

Dakle, nista ne menja - pitanje ostaje, vreme tece - 8,7,6 :lol: ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@andreja.micovic

Ja videh nesto sto mi je mnogo vise upalo u oko ;) . Sacni jos malo fotke, pa da cujem jos neko zapazanje - ne iskljucujem, mada sumnjam da gresim.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plastika na srednjoj konzoli  - oko displeja crna a volan sa sivim finišom.

Kožica na srednjem tunelu.

Gornji deo instrument table sa finišom iz Fiat Broavo-a, bez kožice.

Nema natpis Delta (Jelta) ispred suvozača.

 

Ima ovde mnogo nelogičnosti - običan i često sretan Frankenštajn auto.

Edited by BaneJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je cudno to sto ima zlatnu Deltu na vratima, a cini mi se da je Platino oprema.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, BaneJ said:

Plastika na srednjoj konzoli  - oko displeja crna a volan sa sivim finišom.

Gornji deo instrument table sa finišom iz Fiat Broavo-a, bez kožice.

Toeto :thumbup: .

Carbon dezen table, bez natpisa - sa Bravo restyle. Menjana originalna kozna tabla.

Moglo je da bude i esteski (posto koza na njima obicno krene da se guzva). Ali u kombinaciji sa volanom pre ce biti da su bag-ovi izleteli.

Sve je sareno unutra, a postavio sam jedino zbog teksta oglasa "Enterijer kompletno fabricki, kao nov, maksimalno sacuvan, uredan i cist." Treba proveriti i u ePer tacan datum proizvodnje, ne bi me cudilo da je originalno bila stara maska (pre restyle).

Da vidis kada uskoro bude predstavljena na forumu, pa iznenadjeni ili u detalje neupuceni vlasnik krene da cita (desavalo se vec vise puta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...