Jump to content
FAS Goran
crni labud

Lancia Nuova Delta - iskustva, saveti, mišljenja

Recommended Posts

Ako je banka vlansnik spustiće cenu sigurno. Njima je neki standard u spuštanju cene ~500e a ako imate dobre argumente može i više

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije banka, ovo je preprodavac, gledao sam pre par godina klia 3 2009 kod njega i bio je super ali se nismo dogovorili oko cene. Uglavnom sva auta su mu jako ocuvana, pristaje na provere kod majstora, cak je hteo i da ga odvezemo do mirijeva u reno servis, kao ne mora slep, nije daleko :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I sad ako dugo stoji, mora da ne valja ... nema narod pare, u danasnje vreme i Punto od 2000 evra je premija, a ne auto od 8000 ...

A opet oni koji imaju redje se odlucuju za ovako nesto, radije kupuju nemacko vozilo

Edited by beli_Punto

Share this post


Link to post
Share on other sites

I sad ako dugo stoji, mora da ne valja ... nema narod pare, u danasnje vreme i Punto od 2000 evra je premija, a ne auto od 8000 ...

A opet oni koji imaju redje se odlucuju za ovako nesto, radije kupuju nemacko vozilo

Ma ne kazem da ne valja, samo pitam dal neko mozda zna kakvo je stanje, sto sa autom, sto sa prodavcem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa napisao je covek gore kako stoje stvari sa prodavcem
 

...ovo je preprodavac, gledao sam pre par godina klia 3 2009 kod njega i bio je super ali se nismo dogovorili oko cene. Uglavnom sva auta su mu jako ocuvana, pristaje na provere kod majstora, cak je hteo i da ga odvezemo do mirijeva u reno servis, kao ne mora slep, nije daleko :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaa nee..

Kako si zadovoljan sa deltom? Planiram da je kupim,trenutno vozim novi bravo,pa bi ga menjao za deltu. Kako si zadovoljan potrosnjom naravno po gradu,odrzavanjem,ponudom prostora u kabini...? Nadam se da nisam dosadan. Unapred hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elem evo neka mala recenzija o opštem utisku o autu za ove dve godine koliko je kod mene!

Za ovih 30000km koliko smo (namerno "smo" jer žena tera 70% vremena) prešli rađeno je samo redovno održavanje. Mali servis i komplet pločice čim je kupljena, veliki servis posle par hiljada km i još dva mala do sada. Pošto sipam isključivo Seleniju WR PE a uz nju je predviđen interval zamene na 35kkm ili jednom godišnje ako se uglavnom vozi grad. Ja radim po ovom drugom servis jer je 70 ~ 80% naše vožnje baš u BG-u.

Trap nije mrdnuo za ovo vreme a i lenji i zimski set mi je 225/45/17. Naravno da sa ovim točkovima ima više truckanja u vožnji po neravnom nego što je to slučaj sa recimo Lybrom sa 15" ali nikako ne narušava ozbiljno udobnost ili osećaj u vožnji.

Auto u kabini je ogroman, kako napred tako i nazad, ja imam skoro 2m i sedište recimo nije do kraja gurnuto...Kad sad iz Lybre pređem u Deltu ostajem zatečen koliko je ova kabina veća!

Servisiranje ništa skuplje od ostalih italijana zbog ogromnog broja delova koji deli sa Bravom, Cromom, čak i Puntom (pričam o redovnom održavanju - limariski se nadam da neću nikad ni gledati)

Boja-lak osetljiv kao i kod svih žabara i to je po meni najveća zamerka. Pošto je moj auto tamniji svaka se tačka vidi a mnogo lakše se ogrebe u odnosu na nemce recimo.

Najviše što sam je terao je 220 (tamo negde vani) uz osećaj da može još...

Povlači lepo iz nižih obrtaja ali tek negde oko 2500o/min dobija pravu snagu. To je inače karakteristika Mjet motora koliko sam upućen. Kod Jtd-a je linearniji cug ali zato na 3000 ostaje bez daha dok ovde počinje da leti.

165KS po meni prava mera jer ovaj auto sa punim rezervoarom i osrednjim vozačem ima 1650~1700kg.

U kabini zvučno izolovan u klasi Lybre (za moj ukus je moglo i malo bolje) ali ne treba zaboraviti razliku u dimenzijama točkova što najviše utiče na buku rekao bih uz naravno odabir gume koja se tera. Od 100 do 200 se maltene ne povećava buka u kabini.

Sa DPF-om nemam i nisam nikada imao problem (nadam se da će tako i ostati), Ako do toga i dođe u nekom trenutku mislim da će mi prva opcija biti demontaža i prosleđivanje nekoj od firmi koje se bave profesionalnim čišćenjem istih te ponovna montaža na auto! Da li je to pravi potez ne znam ali kada dođe do toga onda ću o tome razmišljati...

Jedini vanredan kvar koji sam imao je onaj sa prijavljivajem "insufficient oil pressure" koji je nestao zamenom ulja i čišćenjem senzora pritiska.

Čeka me zamena prednjih diskova kada se ovaj komplet pločica potroši i ako se odvoje pare kupovina kompleta letnih guma. Kleber Hidraxer se više ne proizvodi a hteo sam da kupim još dve i uparim sa dve koje sam kupio pri kupovini auta pa se sad ozbiljno razmišljam da prodam ove parove što imam i uzmem komplet novih, no otom potom.

Eto, pitao me jedan kolega za opšti utisak pre neki dan pošto se razmišlja o kupovini iste pa reko da prekopiram kad sam već i napisao..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Računaj da je ako se vozi isključivo BG potrošnja do 8l (zavisi od gužve i od vozača naravno) a ako imaš i neki procenat otvorenog puta onda se drži na oko 7,3~7,6.

Na otvorenom u zavisnosti od brzine potrošnja ti je otprilike ovako negde:

Magistrala 70~80km/h oko 5l (to je održivo samo ako si u ovim uslovima vožnje)

Autoput 120km/h oko 6l

Preko 140~150km/h ode na 7+ pa koliko natežeš toliko raste

Iz ovog poslednjeg ja teško uspevam da primetno obalim ukupnu potrošnju jer mi se ono otvorenog puta što imam svodi na AP a tamo nema ispod 140~150 za mene

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.6 105ks mjt..moja zimi od 7(retko kad)do 7,5(češce) naravno nekada i vise,zavisi od uslova...ali realni zimski prosek 7,5. Dok leti se drzi do sedam. Merim po rezervoaru naravno. Sipam na molu sa aditivima. Za sad sam zadovoljan kolima(godinu dana),samo je mali unutra,barem za mene koji sam visok skoro 1,9m. Iza mene tesko ko moze da se smesti,pa sam stavio auto sediste,a opet dete me gura nogicama..pa bi menjao,a delta mi deluje dosta komfornija pa mi je ona sad na meti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delta koliko ja znam jeste veca pozadi, a i generalno komfornija :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...