Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Brabham se vraća u Formulu 1?

Recommended Posts

brabham%20f1.jpg

Slavno ime Brabham moglo bi da se vrati u Formulu 1. Bivši trostruki svetski šampion Sir Jack Brabham, sada 86-godišnjak, osnovao je svoj legendarni tim davne 1960. godine, a taj tim je kasnije vodio i sam Bernie Ecclestone. 2009. godine, nemački dobavljač auto delova, Formtech, tvrdio je da polaže prava na ime Brabham pa je i zvanično prijavio tim pod tim nazivom za sezonu 2010. Međutim, porodica Brabham je uzvratila i podigla tužbu kako bi se ''zaštitilo porodično ime''.

Jackov sin, David Brabham, specijalista za trke koji je u 90-im godinama prošlog veka osvojio čak 30 grand prix-eva, izjavio je da se stvar sada nalazi u delikatnoj fazi. ''Da, postoji mogućnost da se tim Brabham ponovo takmiči u Formuli 1'' izjavio je u nedavnom intervjuu. Tim Brabham je osvojio dve konstruktorske i 4 vozačke titule u 60-im i 80-im godinama prošlog veka, a u poslednjoj trci učestvovali su 1992. kada je za upravljačem njihovog bolida bio Damon Hill.

''Pravna bitka oko imena završena je 98 posto, a kada bude gotova 100 posto, videćemo šta se može učiniti u F1'' dodao je David.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...