Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Macvanin

Stilo - vozačevo sedište

Recommended Posts

Nakon nekoliko meseci traganja za dobrim Stilom, naleteo sam na jedan model koji mi se opasno svidja.

U pitanju je 1.9jtd,2003g,3v. Auto je spolja i iznutra apoteka.Ali,jedinu zamerku koju sam nasao je vozacevo sediste. Stavicu sliku sa neta,i oznacicu gde je pocelo malo da puca,posto nisam slikao :wallbash:

cxca504.jpg

Nije vozacevo na slici,ali na tom mestu je pocelo malo da puca,odnosno vidi se kao da su se koncici malo razdvojili.To je dugacko oko 1,1.5cm.

Zanima me sta to moze da znaci? Da je auto mnogoo presao i da je bas koriscen ili je normalno zbog godista da se to desi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moj Stilo je 2004 i blizu 180.000km. Vozačevo sedište ima malih tragova trošenja sa spoljne strane, od ulaženja i izlaženja. Nije strašno, mada verovatno zavisi da li je neko nosio neki gadan kaiš i uopšte od odeće.

Ukazuje donekle na kilometražu. Kada je kupljen sa sitno preko 100k i 3g starosti, sedište je bilo perfektno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne treba kupiti prvi auto na koji naiđeš, ali mislim da ni ne treba ići toliko daleko sa gledanjem pokazatelja kao što ti radiš. Može da se desi da je jedanput nešto "rasteglo" sedište i da je napuklo, a može da bude i zbog dotrajalosti celog vozila. Lepo ga odvezi kod majstora na pregled, ako sve valja uzmi ga, presvlake su posle najmanji problem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok,znaci ne treba bas toliko da zagledam :D Auto je maksimalno odrzavan,svi racuni,servisna,ali covek je uporan sa cenom,a ona je ipak velika za mene.Nadam se da ce spustiti.

Edited by Macvanin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Treba zagledati, ali fokusiraj se na motor i sklopove, to što je sedište napuklo na jednom mestu ne može mnogo da kaže o vozilu. Možemo mi sad da nagađamo šta je sve tu moglo da se desi, ali ja bih to zanemario ako je auto u ok stanju što se ostalog tiče i odvezao ga na proveru da se lepo vidi šta valja ili ne.

Ja sam morao da progutam dva potpisa ekserom, jedan preko haube i jedan preko celih trećih vrata na Stilu jer boljeg nisam mogao da nađem. Ali sam čoveku zbog toga dupe pomerio da spusti cenu :laughing:

Edited by igor0511

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve gledaj, sve ti govori o autu. Sedišta, tapacirunzi na vratima, volan, prekidači, šalt hebla, kvake, auspuh pa onda dižeš haubu i ideš u kanal, dijagnostika, probna vožnja i na kraju opština.

Zapamti ko ima pare diktira cenu.

Edited by ivan.ik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemoj sediste da te brine puno. Ako je auto tip top, nema veze... POgledaj druge detalje, volan, menjac, tapacire, rukohvate, da li su oni izlizani ili ne. Meni je stilo bi sa pravih 136.000km kad sam ga uzeo a sediste je bilo na sedanom delu malo izlizano, tj pocelo da se cepa. I ja sam vozio 60.000km nije se prosirilo ni koncic jedan. To u mnogome zavisi od onoga ko vozi, neko ga pocepa i za 60.000km, a nekome bude novo posle 600.000km. I nije isto dal se vozio neko od 70 ili od 120 kila. Recimo, moj cale, on covek kad seda u kola, sam sto ne iscupa sediste sa sina, nekako sedne, pa onda ceo cimne, uvuce se dok se ne nameste, kod njega je na puntu pocelo da se vidi habanje sedista posle 20.000km, a kupljen nov ;) Tkd, dobro pogldaj auto, vidi u kakvom je stanju, a za sediste se opusti ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem je u tome,sto je covek stavio cenu 3500e,pa je onda spustio na 3200e,zato sto istice registracija.A,moj cale kada je cuo cenu,samo sto nije pao na dupe,samo me pogledao.Evo nekh slika.

2uj2xwh.jpg

2wbuumc.jpg

2lc33ib.jpg

2znswtc.jpg

1192edx.jpg

Edited by Macvanin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Godište? Kilometraža? Istorija?

Ovo realno uopšte nije jeftino. Ja sam Stila 2004god pre 6 meseci. sa pravih 178 000km, urađenim velikim servisom na 155 000, novim letnjim gumama, prilično retkim felnama i malo boljom opremom od ovog platio nešto više nego što ovaj traži, a i još je registrovan mesec dana..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo izgleda na slikama... Mada cena... :/ Ja sam mog stila, koji je bio 2002 godiste pravih 190.000km, sa servisnom knjigom, svim mogucim garancijama i podatcima dao za 3.000 evra. A imao sam u servisnoj tacno i koliko ima do velikog servisa, koliko do malog, akumulator, xenoni, i 4 gume su imale garanciju. Bez ikakvog ulaganja, bez ijedne greske na dijagnostici. U odlicnom stanju i motor i trap i unjutrasnjost, kazem ti bez ulaganja i plus sam dao set 4 letnje i 4 zimske gume. Sve za tri hijade. I to sam dobio skroz dobru cenu.

Ne sumnjam da je auto dobar, ali ipak proveri to malo bolje i vidi, mislim da je cena malo pojaka!

Edited by Terza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto je kupljen 2009 godine i na satu je imao 96 000km.Sada ima 147 000.

Sve cetiri gume su dobre i ima jednu rezervnu,potpuno novu.Od kada je kupljen,redovno je odrzavan,svi racuni su tu,i odrzavan je kod ovde jednog dobro poznatog majstora.Uz pomoc clana Maki,evo sta kaze eper>

24cfm1c.jpg

Nema sanse da vredi 3200,a kamoli 3500 kolika je bila prvobitna cena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Macvanin, sadrzaj ove teme verovatno po ko zna koji put opet ode u "Saveti pri kupovini Fiat Stilo" ;) ...

Cena jeste jaca, ali moj ti je savet i da ti reper ne budu iskljucivo cene krseva (a i kes je u tvojim rukama). Kao i da ih sto vise (komada) provozas, odmah se onda oseti kad sednes u utegnut. Nakaci ga negde na diag, pa vidi ima li grescica i sta kaze kilometraza u ECU, pusti to na tabli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Više me brine pedala kvačila i patosnica, nego onaj dživdžan da ne izgrize pojas i nebo. :harhar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...