Jump to content
FAS Goran
Woodoo

Dosadan dan na otpadu automobila :) ili...šta je potrebno da bi se uništio Volvo 850?

Recommended Posts

Ako malo bolje pogledate snimak sa Volvoom videcete na 2.24 da ima ugradjen roll-bar i to ohoooho. To je trening kaskadera a ne dosadan dan na otpadu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uništeno 20 luksuznih automobila zaplenjenih na Filipinima

 

filipini 1.jpg

 

Buldožeri i ostale teške mašine uništili su više od 20 luksuznih automobila marki Mercedes, Jaguar i Porsche, kao i sportski model Chevrolet Corvette u akciji filipinskih vlasti protiv kriminala i korupcije. Predsednik Rodrigo Duterte posmatrao je uništavanje vozila od kojih neka vrede oko 115.000 dolara. ''Dajte to prodavcima čelika. Ne mogu dobiti automobile, ali mogu dobiti nešto. Neka naprave igračke od toga'', rekao je Duterte.

 

filipini 11.jpg

 

Carinska služba zaplenila je prošle godine krijumčarena polovna vozila vredna 2.93 miliona dolara. Ukupna vrednost zaplenjene robe bila je 866 miliona dolara, navodi se u zvaničnim podacima. ''U Filipinima se ne isplati utaja poreza, pa će možda prestati da pokušavaju, jer nikada neće uspeti'', izjavio je novinarima ministar finansija Karlos Domingez tokom uništavanja automobila u luci u Manili. Još deset automobila uništeno je istvoremeno u lukama u južnim gradovima Davao i Sebu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Borba protiv kriminala na Filipinima: Buldožerom preko Maseratija, Porschea i BMW-a

 

177683-filipini 11.jpg

 

Filipinci se odlučno bore protiv kriminala, a predsednik Rodrigo Duerte kao veliki problem vidi korupciju u lukama preko kojih se ilegalno uvoze skupoceni automobili. Kao ''oružje'' za borbu je izabrao buldožer. Duerteova administracija je prošlog meseca naredila uništavanje 30 ilegalno uvezenih automobila, a sve su snimale kamere državne televizije. Zatim je usledila ''druga runda'' i uništavanje još 14 automobila. Među automobilima je bilo Mercedesovih modela, kao i BMW Z1. ''Žrtva'' je postao i Porsche 911 GT3, kao i BMW Alpina B12 i Maserati Quattroporte. Buldožerom je uništena i Mercedesova G Klasa, koja je ''pružala otpor''. Na internetu se vodila rasprava da li je uništavanje automobila izvršenje pravde ili je bilo bolje da ih država proda i da uloži novac u sprovođenje zakona.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na Filipinima i dalje uništavaju zaplenjene automobile, među njima i Ferrari 360 Spider

 

filipini.jpg.78e3b820482cfa07a2f5df10118af967.jpg

 

Filipinska vlada nema milosti kada je reč o kriminalu, a to uključuje ilegalni uvoz automobila u zemlju, prenosi Klix.ba. Porezi i takse su veoma visoki, a neki vlasnici određenim malverzacijama pokušavaju da uštede. Međutim, kada budu otkriveni, vozila im se plene a onda i uništavaju. Ferrari 360 Spider je navodno uvezen u zemlju tako što je prijavljeno da se radi samo o delovima, a ne o celom automobilu u voznom stanju. Zbog toga je skupoceni četvorotočkaš završio pod gusenicama buldožera. Ovakvi potezi filipinske vlade su uobičajeni te smo ih videli i ranije. Brojni Mercedesovi modeli i najmanje jedan Porsche 911 GT3 su doživeli istu sudbinu. Mnogi smatraju da postoji bolji način za rešenje ovog problema i iskorišćavanje automobila umesto uništavanja, ali Filipinci očigledno imaju drugačiji stav.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vlasti u Njujorku buldožerom uništile 92 motocikla

 

226046-new york.jpg

 

Vlasti Njujorka su objavile spektakularan video u kojem buldožer gazi preko velikog broja motocikala i kvadova. Konkretno, buldožer je uništio 92 vozila: offroad motocikala i kvadova. Na početku videa gradonačelnik Njujorka Erik Adams daje znak crno-belom kariranom zastavom te nakon toga ogroman buldožer kreće u svoj nemilosrdni pohod. Nakon što je pregazio sva vozila, buldožer se kreće unazad i još jednom ih gazi, da ne bi bilo zabune. Ovim neobičnim i ekstremnim činom vlasti Njujorka žele da pokažu da su spremne da idu do kraja u borbi protiv off road motocikala i kvadova koji su u tom gradu zabranjeni.

 

Naime, od prošle godine grad Njujork je zabranio vožnju za offroad motocikle i kvadove jer su njihovi vozači često radili nered po putevima na koji su se stanovnici sve više žalili. Vozači su uznemiravali stanare turirajući glasne motocikle, prebrzom vožnjom, vožnjom na jednom točku i vožnjom po trotoarima. ''Danas se rešavamo ovih destruktivnih vozila koja su preplavila naše ulice. Danas ćemo ih uništiti kako nikad više ne bi terorizirali naš grad. Pretvorićemo ih u metalni otpad i nakon toga reciklirati'', rekao je Adams na press konferenciji. Iako je zabrana na snazi od prošle godine, neki vozači je nisu shvatili ozbiljno i namerno prkose zakonu. Od početka ove godine policija u Njujorku je zaplenila više od 2.000 ilegalnih vozila. Adams je napomenuo da nisu želeli da prodaju ili doniraju zaplenjena vozila kako se ona ne bi opet vratila na puteve grada. Dodao je da mnogi zaplenjena vozila nisu bila registrovana.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...