shuxx 18198 Posted August 8 5 hours ago, moron said: Šta non-stop? Pa, evo već peti dan da nisam bio Sutra ćeš da ispružiš noge. 15 km laganeze.... E da ti je @MS PK, da ti drži tempo.... ;-) 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23637 Posted September 13 Koja razlika u odnosu na pocetak jula i spic sezone, a za istu deonicu. Du*e i glava . Za razliku od jula - milina na putu, nema guzve. I kad naidjes na nekog sporaca, bukvalno odmah ga "resavas", jer nema kolona ljudi u susret, koji se vracaju sa odmora. Pogotovo vazi za Hercegovinu i saobracajem preopterecenu dolinu Neretve. Na naplatnim rampama i granicama maltene da nema nikog ispred tebe. Takodje sam koristio sve sto moze od autoputa. Nikad brze nisam stigao, Beograd-Sarajevo za nepuna 3.5h, Sarajevo-Makarska/Tucepi za oko 3h i 10 min. Maltene za 6.5 h (ciste voznje, naravno) vec smo bili na moru. Iskoristio sam po prvi put AP Dalmatina odmah vec od Pocitelja (iza Mostara). Domacini mi prosli put rekose da navodno tolerisu do 150 km/h, deonica Dalmatine oko Vrgorca: Ovaj put sam se iskljucio ranije, u Ravci - posto su u saobracaj pustili saobracajnicu Ravca-Makarska. Koja je zbog odrona u Stupici bila zatvorena pre 2 meseca. Znaci i tu sam iskoristio precicu i izbegao obilazak do Zagvozda, kroz tunel Sveti Ilija pa nazad rivom kroz guzvu pored Promajne, kroz Makarsku, itd. Put jeste uzak i krivudav, ogranicenje cesto i 40 km/h, ali primetno skrati vreme putovanja, a i sa prelepim je pogledom na Peljesac, Hvar, Brac i makarsku rivijeru: PS: Da ne buda bas samo cista voznja - i na moru isti utisak. Dosta manja guzva, milina na plazi, nema guzve i galame skolske dece (mada tu smo mi sa predskolcima ). Nema vrucina, nocna temperatura oko 17-18C, lepse se spava, more cisto i toplo, cene svuda nize nego u piku sezone... Bas opustencija, tu smo dok vremenske prilike i posao dozvoljavaju. 3 ivica su, moron and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 18198 Posted September 13 Opšte mišljenje je da su Jul i Avgust za letovanje, oni iskusniji, i bez dece koja su pošla u školu, cepaju Septembra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 23637 Posted September 13 (edited) Zavisi i gde ides. Za dobar deo jadranskog primorja, jul i avgust jesu idealni. Samo more je malo svezije u odnosu na juznije mediteranske zemlje. U septembru se vec ulazi u rizik sa vremenskim prilikama, u smislu da ranije tokom godine planiras iole duzi odmor tada. Sigurica je jedino da pratis (opet upitnu) kratkorocnu prognozu, pa ako si u mogucnosti da sedas u kola i kreces. Mi smo i tako imali jedan dan kise prosle nedelje. Max temperature su 28-29 C, nocne 17-18 C, dan je kraci... Sunce trenutno zalazi nesto iza 19h, ali vec posle 18h je svezije, znaci izlazak iz vode u to vreme i pozeljno je susenje peskirima odmah (za razliku od jula i avgusta). S druge strane, sunce je nize, ne pece, nisu vrucine, pa mozes dosta duze preko dana da boravis na plazi. Od blizih destinacija, sigurica za septembar, cak i oktobar je npr. Turska. Prosle godine u ovo doba smo bili u Beleku, vruce napolju, more kao bara... Njima je i to pik sezone, pa su i cene smestaja i svega bukvalno iste kao u julu i avgustu. Ovde je smestaj i do 50% jeftiniji, spustene su i pratece cene, bas zbog stvari navedenih na pocetku. Ali ako ubodes lepo vreme, nema greske. Edited September 13 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5203 Posted September 13 Ja sam trenutno u Herceg Novom. More je oko 26 stepeni. Dnevna temperatura vazduha oko 30. Mislim da je jutros bilo 18-19 stepeni. Gužve nigde. Čak i kola mogu da se normalno voze i relativno lako se nađe slobodno parking mesto. Vrlo je prijatno za boravak i odmor. Osim ako čovek baš traži gužvu. 3 shuxx, Ivan and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 308 Posted September 17 Zato smo mi sa školarcima osuđeni na jul i avgust, gužve, noćne temperature od 28 i dnevne od 37-38... prženje, nespavanje, gužvanje BTW, dok nam ćerka još nije krenula u školu, jedne godine smo išli u Makarsku od 05-15.09. Bukvalno savršenstvo u svakom smislu, ali smo i jedne išli u Istru u sličnom periodu, svaki drugi dan smo imali kišu, a već predveče temperature ispod 20 stepeni i oblačenje gugačke odeće. A onda opet južnije, domaćini na Hvaru nam pričaju da se tamo kupaju i u oktobru tako da stvarno zavisi gde na Jadranu. Ako se ne varam, prošle godine, kada smo u septembru imali onaj ciklon i naglo zahlađenje, to je pogodilo i dobar deo južne Evrope, pa i Grčke i Turske, dnevne temperature su jedva prelazile 17-18 stepeni. Treba malo imati i sreće. 2 moron and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5203 Posted September 17 Treba imati puno sreće. Uvek. Pa i sa meteo prilikama na moru. Ali, ne samo u septembru 1 1 italiano and ivica su reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 18198 Posted September 17 Ja sam bio u Albaniji, Ksamil, i dva dana nam "propadoše". Sept 2024. Jedan je kišica ceo dan drobila. Mada, nije nam loše palo. Provozasmo se do Plavog oka, izvor, i do tvrđave Đirokostre. Tako da je dan bio extra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 308 Posted September 17 (edited) 10 minutes ago, moron said: Treba imati puno sreće. Uvek. Pa i sa meteo prilikama na moru. Ali, ne samo u septembru Sad ću opet da hvalim Hvar, šta ću kad sam se zaljubio u ostrvo , ali tamo vladaju neke sasvim druge vremenske prilike, ima svoju mikroklimu. Možda se i sećate, u julu pre dve godine, imali smo one ekstremne oluje i pljuskove širom Evrope, kada je vetar skidao krovove i čupao drveće, celo primorje je bilo pogođeno, ali ne i Hvar. Sa terase smo gledali kako su obala, pa i susedni Peljašač i Korčula pod oblacima, a kod nas sunce . U CG dve nedelje nisu videli sunce, a voda je postala ekstremno hladna za jul. Domaćini se samo slatko nasmejali sa onim "pa zato je Hvar, Hvar". Čudo prirode. Edited September 17 by ivica su Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 834 Posted September 17 (edited) Pozdrav za ekipu sa dalekog Krita i prelepih 31c! @Ivan Stanje na putevima redovno, usput nije bilo krivina kao u BiH... Edited September 17 by italiano 1 2 Woodoo, moron and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 308 Posted September 18 @italiano Autom si išao do Krita? Daj neku reportažicu. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 834 Posted September 18 Ma kakvi, avio 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7681 Posted September 21 Subota, poslednji tunel na Milosu velikom. Saobracaj se odvija dvosmerno, a signalizacija pokazuje suprotno. Uzas! Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5203 Posted September 22 @Dale Da li je trenutno išta brže tuda ići ( dok su radovi u tim tunelima ) nego preko Pakovraća? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 28230 Posted September 22 Pitanje je da li je bezbednije... Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5203 Posted September 22 Ja do sada zato nisam ni prošao, zbog te dileme. Pa i dalje koristim Pakovraće. Ali sam u petak "stradao" od gužve kroz Ovčarsko-Kablarsku klisuru. A treba i noćas da prodam. Pa se pitam ... Mada, čuo sam da zna biti jeziva gužva i na tom poslednjem izlazu, Požega, da je to navodno baš loše rešeno i da se tu stvaraju kolone Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7681 Posted September 22 8 hours ago, moron said: @Dale Da li je trenutno išta brže tuda ići ( dok su radovi u tim tunelima ) nego preko Pakovraća? Ja sam za sada 2 puta isao i vracao se tim putem za Uzice. Mislim da jeste malo brze. Za bezbednost ne znam, a verujem da ne znaju ni nadlezni... 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites