Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
mladenovic

Lybra - brzina brisača

Recommended Posts

Mislim da u pitanju nije nijedno ni drugo već da je u pitanju elektronski prekidač koji očito ne šalje signale ili centrala ne prepoznaje signale. Probaj to rastaviti ako ide pa malo vidi šta se dešava ili kod električara?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, logicno bi bilo skidati ovim redom:

veliki taster sirene sa volana, volan, obloga volana, el.instalacije rucica, sam prsten sa rucicama, pa onda dalje demontirati same rucice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam se dugo mučio sa brisačima, pa ti možda moje iskustvo pomogne. Meni je "crkla" spora brzina. To znači ne samo da mi nije radila (plus tajmeri), nego mi se ni brisači nisu sami sklapali. Najgora stvar je ta što u Požarevcu nisam mogao da nađem majstora koji bi bio voljan da zaradi malo para na popravci mog kvara. Tako, daunloud pdf-ova sa šemama, šrafciger u ruke i .... epilog:

Elektromotor koji pokreće brisače ima 3 (slovima: tri) četkice 4x4 milimetara. Jedna je bila potrošena (ona za sporu brzinu). Zamenim je, i ... ne radi!!!!. Šta je problem. Ona plastična ploča koja nosi četkice na sebi ima i nekoliko pasivnih elemenata za filtriranje smetnji (da se ne čuje rad motora brisača na radiju recimo), nekoliko kondenzatora i nekoliko zavojnica. Električni vodovi su utopljeni u tu plastiku, pa reverzibilni inženjering ne može da prođe bez uništavanja iste. Tako, ja sam prosto običnom žicom premostio sa četkice na kabal van motora (pre konektora) i sada sve radi besprekorno.

Što se tiče ručice, čisto sumnjam da se pokvarila. To možeš lako da testiraš. Kompjuter (da, libra ima kompjuter kojim upravlja brisačima) se nalazi ispod plastike u sredini blizu osovine desnog brisača. Stavi tamo nekog sa dobrim sluhom i ako se čuje jedno "cak" kada pustiš brisače, onda su ti i ručica i kompjuter ispravni, i imaš kvar kakav sam ja imao.

Meni sve radi, evo prošo sam ovaj sneg bez problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da ti je otišla plastična osovina u samoj kapici na kraju ručke. Ne isplati se popravljati. Kod mene ima senzor za kišu pa radi na automatici. Jedno 80% precizno. Ako nemaš taj senzor i ESP, može se naći povoljno komplet za brisače i žmigavce, ali nije baš jednostavno za zamijeniti. Čuvaj se Airbag-a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...