Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

VN Brazila

Recommended Posts

vettel%20afp.jpg

Sve je spremno za poslednju trku u 2012. godini. Interlagos u brazilskom Sao Paulu je poslednja stanica u borbi za titulu.

McLarenovi vozači Lewis Hamilton i Jenson Button krenuće sa prve dve pozicije u poslednjoj trci Svetskog šampionata Formule 1, koja se u nedelju od 17 sati po našem vremenu vozi na stazi Interlagos u Brazilu. Iako su Hamilton i Button osvojili prve dve pozicije na zvaničnom treningu, mnogo je bitnije šta su na istom napravila dvojica pilota koji će se sutra ''raskusurati'' oko titule svetskog šampiona. Nemac Sebastian Vettel osvojio je četvrto, a Španac Fernando Alonso osmo vreme treninga.

Lice Red Bullovog vozača Vettela, koji u nedelju ima priliku da postane najmlađi trostruki svetski šampion (25 godina), nakon kvalifikacija, govorilo je hiljadu reči. Iako je završio četiri mesta bolje od Alonsa, Vettel je bio ozbiljan i zabrinut. Razlog je Alonsov bolid koji je uoči vikenda ''podešen'' maksimalno na kišne uslove, iako još uvek nije sigurno da će kiše i biti!

Drugim rečima, tim Ferrarija je sve bacio na kišu i verovatno će noćas moliti za istu da padne. Ukoliko se to dogodi, Alonso će biti u najboljoj poziciji, jer neće morati da radi nikakve korekcije za vreme poslednje trke Svetskog šampionata, za razliku od Vettela. Nemac Michael Schumacher, koji će u nedelju po poslednji put sedeti za volanom bolida u Formuli 1, krenuće u trku sa 14. pozicije.

VN Brazila, rezultati zvaničnog treninga:

1. L. Hamilton (McLaren) 1:12.458

2. J. Button (McLaren) 1:12.513

3. M. Webber (Red Bull) 1:12.581

4. S. Vettel (Red Bull) 1:12.760

5. F. Massa (Ferrari) 1:12.987

6. P. Maldonado (Williams) 1:13.174

7. N. Hülkenberg (Force India) 1:13.206

8. F. Alonso (Ferrari) 1:13.253

9. K. Räikkönen (Lotus) 1:13.298

10. N. Rosberg (Mercedes) 1:13.489

preuzeto sa - Auto Blog

Maldonado kažnjen

90407-Pastor%20Maldonado.jpg

Pastor Maldonado je dobio kaznu koja će ga vratiti deset mesta unazad na startu, što znači da se svi koji su se nalazili iza njega pomeraju svoju poziciju za po jedno mesto, a među njima je i Fernando Alonso koji će voditi ljutu borbu sa Fetelom za titulu. Alonso, koji se nada kišovitom vremenu će sada imati situaciju sličnu onoj u Ostinu. Maldonadova kazna dolazi kao posledica trećeg ukora ove sezone, ovog puta zato što se nije pojavio na merenju težine bolida tokom kvalifikacija na Interlagosu.

''Bilo koji vozač koji dobije tri ukora tokom sezone, će posle trećeg biti kažnjen sa deset pozicija na startu na toj trci'' kaže član 18.2 FIA regulatornog tela. Maldonadove dva prethodna ukora su bila kada je zadržavao Kovalainena tokom Q1 u Kini i njegovog sudara sa Serhiom Perezom na stazi u Silverstonu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vettel je postao šampion za ovu godinu, završivši na 7. mestu.

Treći put za redom. Ovo je pošlo za rukom još samo dvojici ( Fangio, Shumaher ).

Iako su okolnosti tokom trke bile takve da je i Alonso imao šansu, ali jednostavno nije bio dovoljno brz.

Uspeo je da skine 10 bodova razlike, potrebno je bilo 13.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne volim Fetela ali jednostavno šta god da se desi on jednostavno uzme gomilu bodova. U finišu sezone je dominirao i pokupio sve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U toku trke svi su vise doprinosili i pomagali da Alonso postane prvak osim njega samog! Ja navijam za Ferrari i navijao sam za Alonsa da uzme titulu ali jednostavno nista na trci nije uradio da bi je osvoio. Svaka cast Fetelu na tituli ali i Alonsu jer Ferrari je ove sezone imao ocajan bolid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaboravih da stavim, trka je bila fenomenalna. Toliko okršaja , kontakta, obrta poodavno nisam video. Definitivno treba ugraditi prskalice za vodu na stazi. :laughing:

Share this post


Link to post
Share on other sites

stvarno je bila extra trka.... toliko uzbudjenja,toliko raznih desavanja,okretanja Fetela... sezona za pamcenje...Shtata za Hamiltona koji je kao i uvek imao tempo za pobedu ali kao i uvek mora neko da ga izbaci cukne ili sta vec... Sl sezone ocekujem minimum 5 vozaca u borbi za titulu.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još vrhunac godine, trka koja je do zadnjeg kruga odlučivala šampiona. Puno je bilo kalkulacija do zastave. Alonso treći, Fetel deseti, Alonso drugi, Fetel osmi i tako unedogled. Bilo je jasno da će Alonso biti prvak samo ako ostali kiksiraju. E sad da Grožan u Spa doj je Ferari bio jak u sezoni nije uradio šta je uradio. Ali sve je to ali....

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam gledao trku,ali sam cuo da je trka bila bas zanimljiva do samoga kraja,prvo cestitke vetelu koji je osvojio trecu sampionsku titulu za redo,.i koji je podigao 3 prsta,kao pravi srbin

a sve zasluge alonsu koji je dao sve od sebe da uzme titulu,al ipak nije uspeo,jer je bolid redbula dosta brzi ove godine od ferarrija

obojica su ove godine imali kikseva i odustajanja i do kraja se nije znalo ko ce biti najbolji

da je masa od pocetka vozio kako treba sigurno bi ferarri uzeo sampionat u konsktruktorima,al ovako je zauzeo drugo mesto

valjda ce sledece sezone malo stvari da se poboljsaju i da ferarri bude brz kao redbul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imaš na torentu uvek par sati nakon trke HD snimak sa Sky. Topla preporuka ko prati ovaj sport. Uključuje i sat vremena specijalnu emisiju pre kvalifikacija i pre trke.

Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kimi je malo zalutao... :D :D

Kimi on Sky F1 website: "Where I went off you can get back on the track by going through the support race pit lane, but you have to go through a gate. I know this as I did the same thing in 2001 and the gate was open that year. Somebody closed it this time. Next year I'll make sure it's open again."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...