Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Predstavljam vam za sad u jednoj slici svoj Fiat Stilo 1.9 JTD 85kw 2004.god

Auto sam kupio u maju 2012 od meni poznatog lica tj znao sam i auto kako je sta odrzavano, radjeno i sl.

Po kupovini auta je uradjen

pregled trapa - ustanovljeno da je sve u redu

autodijagnostika - ustanovljeno da je sve u redu osim kilometraze za koju mi je i receno da nije prava tako da smo sada i to saznali, naime auto je uvezen 2007 god sa navodnih 75.000km a u stvari je imao oko 108.000km tako da u trenutku kupovine je na satu

pisalo 177000 a stvarno je bilo oko 210.000km sa cime sam i te kako zadovoljan

auto limar - kao sto mi je prodavac i rekao auto nije bio havarisan niti prevrtan ili farban, imao je jednu manu i to prednji branik. Prosle zime je vlasnik auta pokupio neko kuče i izlomio branik, normalno otisao i kupio polovan i to bordo metalik, ''majstor'' ofarbao u belo bez smirgle i prajma i u roku od 6 meseci ceo se branik oljuskao.

Enterijer u zavidnom stanju, nije radilo svetlo u gepeku, loše patosnice i diskovi, set kvacila kako mi je receno je zamenjen 2010god.

Cena je bila dobra, lako smo se dogovorili i ubrzo su zamenjeni 4xdiskovi sa plocicama, ofarban branik, mali servis, dobio je neke patosnice i pre neki dan sredio svetlo u gepeku. Pre oko mesec dana zamenjen termostat, proveren antifriz.

Od kupovine je presao oko 7.000km bez problema, podneo put na odmor u grcku, do bosne tj r.srpske, svakodnevna vozikanja po gradu i sl.

Mogu reći da sam za sad zadovoljan, na dalje videcemo.

Oprema bi trebalo da je dynamic posto je 2004.god a ima dig.dvozonsku klimu, 4x podizace, alu 16'', bocne v.jastuke....

Evo je i slika, naravno pored pretka fiat pande 1000 :)

IMG_20121122_085024.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnogo dobro izgleda beli Stilo na Dynamic felnama :) I super si prošao za auto, ja sam takođe uzeo kola od dobro poznatog lica koja su bila bez ulaganja i uložio sigurno 600 i više evra u kola da bi bila u savršenom stanju, a još su i dosta manje prešla od tvog.

Vidim po tvojim postovima da baš paziš na kola tako da verujem da će ti dugo trajati i lepo te služiti.Srećno :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

U planu je tamnjenje stakala ali pošto svemu temeljno pristupam tako sam se prvo dobro raspitao o folijama i ugradnji i prodje vreme, stize zima pa reko da sacekam prolece i zbog para i zbog temperature kako bi folija lepo ''legla''.

Takodje je u planu ali se jos uvek razmisljam da odradim crnu foliju na krovu, ali ne mat ili carbon nego sjajnu kako bih dobio efekat staklenog krova ali videcemo još...

Share this post


Link to post
Share on other sites

To bi izgledalo ludo skroz... Kolega sa foruma Nikola Rankovic, je radio te folije na par belih auta i vrhunski su ispale... A upravo imaju taj efekat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je ekstra ovaj restajling model peto(d)vratnog Stila... Sa crnim krovom i crnim staklima će biti pun pogodak, još i kad bi mu posle toga stavio distancere da izbaciš felne bar po 1cm ka rubu, baš bi izgledao onako ozbiljno i besno :thumbup:

Jel koristiš kuku ili ti samo stoji?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korisna je kuka prilično, posebno kad treba da te zaštiti od nepažljivih vozača koji ne koče na vreme pred semaforom :laughing: Drugara je lik udario sa Superbom po sred kuke, rasekao i ulubio svoj branik, drugaru rasklimao kuku od udarca i ofarbao je u metalik sivo, ail kola uopšte nije uspeo da mu ošteti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuku ne koristim, razmisljao sam da je skinem i prodam, ali tesko se prodaje i ne moze puno para da se uzme :)

posto je nesto kao euro kuka prvo sam je skinuo ali i dalje je ruzno jer ima onaj konektor za struju u jos svasta da se vidi, zato sam je vratio makar kao bumper za nepazljive vozace. Cak je i meni jednom posluzila prilikom opasnog prilazenja zidu u rikverc :)

A sta znam mozda i zatreba nekad, imamo prikolicu ali imamo i ladu nivu za te akcije tako da mi ne pada na pamet da umesam svog stila tu.

Sto se tice broja vrata morao je biti sa 5 jer nisam sam (zena, dete)

Iskreno volim clean look da mi je auto u fabrickom stanju uz sitna ulepsanja, zato se i mislim oko crnog krova jer bi za moj ukus to mozda bilo neozbiljno ali izgleda da ce ga ipak biti.

Felne bi radi izgleda mogle da lete ka spolja ali mislim da bih time narusio zdravlje trapa, a morao bih i da izjurim jako kvalitetne i distancere i srafove jer imam neka losa iskustva sa bezbednoscu u voznji sa distancerima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A gde je druga tu je i treca :)

untitled1.jpg

Brojevi iz navike i predostroznosti, pre par godina likovi odstampali ortakove tablice, imali isti auto, i otisli na pumpu sipali gorivo i zbrisali, kamere snimile, murija na vrata pa posle objasnjavanje do besvesti. Ne krijem auto, prepoznacete me lako makar po poruci pozadi :smoke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel ovo negde kod eps-a desno ... pametno ti je to sto radis, da neko napravi isti auto kao moj ne moze koliko god da je lud ... tako da ne mora da krijem broj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha, baš ja htedoh da je prokomentarišem, dobra je :thumbup: Što se tiče stajlinga, crni krov, blago crna stakla i već je to drugi auto i daleko drugačiji od ostalih belih Stila..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da dodam jos malo, prilikom kupovine sam dobio i dve vintere 16" tako da ce ove felne gaziti i zimu. Takodje sam imao 5 meseci registracije, sad je na moje ime onako kao i treba.

Felne necu menjati sigurno, sto zbog novca, sto zbog toga sto sam zadovoljan ovim felnama.

potrosnja je raznolika, navodio sam vec u drugoj temi, stavicu link ka postovima ali krece se od 4,4 do 7,5 ali najcesce, tj kada resetujem bord vec posle 200km se stabilise oko 5,5-6l i tu ostaje za stalno.

akumulator jos u garanciji ali sam zamenio obe sijalice kratkog svetla naravno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

svaka cASt za auto-boju odrzavanje.. sada lepo prezimis ovako kakav je posle na prolece ulepsavanje sa tim folijama...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mora na prolece-temperature su preniske da se lepo uhvati lepak, a i ne zelim da cim ih stavim da ih nagriza so i guli rizla ili mraz.

Tamne stopke verovatno ne-skroz su mi ok ove resajling full red :)

Maska bez znaka.....opet teško.....teško za pronaci , dodatan a za sad nepotreban trosak. nazalost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma polako....pratis oglase s vremena na vreme...posetis neki buvljak i ako naleti nesto zanimljivo sto da ne uzmes...nikad ne reci nikad ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas uradjena mala priprema pred zimu, sve gume, kederi i crne plastike oko vrata prešpricane silikon sprejem proizvođača cyclo.

Ovo sam sa istim proizvodom radio prosle godine na proslom autu i zadovoljan sam efektom. Ne nagriza gumu, podmazuje i sprecava smrzavanje.

Ujedno vraca crnu boju i gumi i plastikama a uz malo trljanja skida i fleke sa istih veoma uspesno.

Edited by kolega.jankovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

ociscen komplet usisni sistem od garezi i naslaga uz pomoc carb cleanera. U voznji se ne oseca neka razlika osim cini mi se malo tecnijeg rada tj voznje ali mozda se i varam.

sve je uradjeno preventivno iako nisu postojali neki eventualni problemi.

juce mi je sat otkucao 184444km :-)

jos jedno 3 meseca tj 3000km pa na mali servis opet...

u petak zakazana zamena lezaja kompresora klime i preventivno ciscenje dizni wynns-om.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...