Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Maserati Ghibli

Recommended Posts

On 7/16/2020 at 6:42 PM, N.N. said:

@neshaoct

 

Odakle su informacije? Dosta je toga krivo.

Tek sad vidim ovo pitanje.

Klikni na FLCS potpis ispod teksta...kad god naletiš negde na tekst koji ima ispod natpis Foruma, samo klikneš na njega i vodi na originalni strani tekst.

Konkretno ovaj je sa:

Motor1.com

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

 

Ne mogu vjerovati. No ima ih još koji su pisali gluposti. Čini mi se da je britanski AutoJag pisao kako je ovo isti motor kao u Giuliji/Stelviu samo drugi ECU. 

 

Zanimljivo kako je talijanski Motor1 odlično odradio članak o novom motoru:
https://it.motor1.com/news/433783/maserati-ghibli-my-2021-mild-hybrid-restyling/

No treba imati na umu da je autor Giuliano Daniele inženjer strojarstva, a ne obično novinsko piskaralo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Ghibli Sportivo

 

maserati sportivo 03.jpg

 

Maserati je na britanskom tržištu za modelsku godinu 2021 pripremio Sportivo i Sportivo X specijalna izdanja modela Ghibli i Levante. U ponudi su tri boje za eksterijer (Nero Ribelle, Grigio Maratea i Blu Emozione), a treba reći da je u pitanju Ghibli Hybrid sa 330KS. Ghibli Hybrid Sportivo dolazi sa Nerissimo stajling paketom, gloss black Urano točkovima od 20 inča, kožnim enterijerom, aluminijumskim detaljima, prednjim sportskim sedištima sa el. podešavanjem i grejanjem, black piano drvom i zadnjom kamerom.

 

maserati sportivo 02.jpg

 

Skuplja Sportivo X verzija dodaje još Skyhook aktivno oslanjanje, Driver Assistance Pack Plus, full-LED adaptivna Matrix prednja svetla, gloss black Titano alu točkove od 21 inča, prednja sedišta sa grejanjem i ventilacijom, kožnim sportski volan sa grejanjem, crvene kontrastne šavove, bežično punjenje, pedale od nerđajućeg čelika...

 

maserati sportivo 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Ghibli F Tributo

 

maserati ghiblis q4 f tributo.jpg

 

Osnivač kompanije Alfieri Maserati je 25. aprila 1923. godine pobedio na trci Targa Florio u klasi 1500cc vozeći Tipo 26, prvi trkački automobil koji je nosio Maseratijev logotip. Ta pobeda je napravila put ka Maseratijevoj bogatoj motosport istoriji koja će uskoro biti nastavljena nakon nekoliko godina pauze i to zahvaljujući superautomobilu MC20.

Kako bi proslavio 95 godina u motorsportu, Maserati je predstavio Ghibli sa F Tributo paketom opreme u Azzurro Tributo plavoj boji. Žuta kočiona klešta i žuti detalj na felnama odaju počast trkačkom automobilu 250F koji je Juan Manuel Fangio vozio na Maseratijevom debiju u Formuli 1 1954. godine, a slična šema boja je iskorišćena i u unutrašnjosti.

Ghibli je dobio 21-inčne Titano felne. Crne oznake su na lukovima točkova, a na C stubovima je Maseratijev logotip. Cene još uvek nisu poznate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Ghibli Hybrid Love Audacious

 

214486-Maserati Ghibli 03.jpg

 

Maserati i kineski modni brend CanotWait_ su pripremili specijalni Ghibli Hybrid Love Audacious koji će biti ponuđen u ograničenoj seriji od samo osam primeraka. Automobil je kreacija Maseratijevog Fuoriserie programa za personalizaciju, a između ostalog ima specijalnu Digital Aurora boju. Boja se primenjuje u tri sloja i sadrži ''eksperimentalne ružičaste staklene pahuljice'' koje stvaraju ''digitalni efekat u skladu sa trenutnim Phigital trendom''.

 

214485-Maserati Ghibli 02.jpg

 

Tu su takođe i CanotWait_ oznake i 20-inčni točkovi u Dark Miron izdanju.

 

214487-Maserati Ghibli 01.jpg

 

Ghibli Hybrid kombinuje 2.0 četvorocilindrični turbo benzinac sa 48V alternatorom i dodatnim električnim kompresorom (e-Booster), kao i baterijama smeštenim u zadnjem delu vozila. Ukupna snaga je 330 konja i 450 Nm, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 5.7 sekundi, dok je najveća brzina 255 km/h. Fabrika navodi i da potrošnja goriva iznosi 8.5-9.6 l/100 km (po WLTP normama). Na kraju, u unutrašnjosti se ističu digitalna instrument tabla, Maserati Intelligent Assistant multimedia sistem sa 10.1-inčnim ekranom i plavi kontrastni šavovi na sedištima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Ghibli Operanera & Operabianca

 

215622-maserati g 04.jpg

 

Maserati i japanski umetnik Hiroshi Fujiwara su kreirali specijalna izdanja Maseratijevog sedana Ghibli.

 

215623-maserati g 03.jpg

 

To su Ghibli Operanera (u crnoj boji) i Ghibli Operabianca (u beloj boji), sa mat crnim Urano točkovima od 20 inča, hromiranim grilom sa šemom dijamanta i natpisom ''Fragment'' (ime Fujiwarinog modnog brenda), kao i ''Fragment'' logom na C stubovima.

 

215624-maserati g 023.jpg

 

U unutrašnjosti su koža, alkantara, ''Ghibli Fragment'' natpis na prednjim sedištima i plavi sigurnosni pojasevi.

 

maserati g 01.jpg

 

Maserati će napraviti 175 primeraka modela Ghibli Operanera i Operabianca, ali njihova cena za sada nije saopštena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2021. Maserati Ghibli Trofeo

 

572KS/730Nm iz 3.8 twinturbo V8 motora koji je napravio Ferrari:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

yesautouklogoyoutube.jpg YesAutoUK: 2021. Maserati Ghibli Trofeo

 

Za razliku od M5 Competition ili AMG-a E63S, Ghibli Trofeo deluje kao miks karakteristika. Sa jedne strane pokreće ga motor superautomobila (Ferrari) sa 580KS/730 Nm obrtnog momenta koji se, za razliku od M i AMG automobila, šalju isključivo na zadnje točkove putem sedmostepenog automatskog menjača. Zvuči sportski, zar ne?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Ghibli odaje počast legendarnom Juan Manuel Fangio

 

ghibli f01.jpg

 

Maserati je predstavio novu verziju sedana Ghibli pod nazivom F Tributo Special Edition.

Radi se o verziji ekskluzivno namenjenoj američkom i kanadskom tržištu, koja je proizvedena u čast Maseratijeve istorije u motosportu, kao i u čast legendarnog vozača Juana Manuela Fangio, koji je vozio Maserati 250F u Formuli 1. Fangio je ostvario niz pobeda sa Maseratijem i sa njim postao svetski šampion 1957. godine.

 

ghibli f02.jpg ghibli f04.jpg ghibli f03.jpg ghibli f05.jpg

 

Ghibli F Tributo Special Edition je dostupan u ekskluzivnoj plavoj boji pod nazivom Azzurro Tributo. Maserati je pripremio žuta kočiona kliješta za Ghibli, kao i žute detalje za felne, što se povezuje sa bojama Fangiovog bolida Maserati 250F. Ghibli F Tributo Special Edition je dobio 21-inčne Titano felge u sjajnoj crnoj boji. Maseratijevi logotipi na zadnjim panelima su u boji karoserije. Unikatne ''Fangio boje'' prisutne su i u unutrašnjosti presvučenoj Pieno Fiore kožom, dok kontrast prave crveni i žuti konac. Ghibli F Tributo košta 101.390 dolara (87.400 evra).

 

ghibli f06.jpg ghibli f07.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Ghibli - kraj u 2023.

 

Maserati-Ghibli_Trofeo-2021 01.jpg

 

Još jedna limuzina će u penziju: Maserati Ghibli. Prema nedavnom pisanju Automotive News, luksuzna limuzina koja predstavlja ulaz u Maserati svet, će prestati sa proizvodnjom nakon 2022. godine, ostavljajući 2023. godinu kao poslednju u kojoj će se Ghibli prodavati.

 

Maserati-Ghibli_Trofeo-2021-1600 08.jpg Maserati-Ghibli_Trofeo-2021-1280 03.jpg Maserati-Ghibli_Trofeo-2021-1280 02.jpg

 

Maserati nije zvanično dodatno komentarisao kraj Ghiblija, ali je potvrdio da će ''trenutni Ghibli biti u proizvodnji do 2023. godine''. Za period posle toga Maserati ne kaže ništa.

Sa druge strane, Maserati se bliži predstavljanju novog malog SUV-a, Grecale, koji bi mogao postati bolje vozilo za ulaz u Maserati svet, na tržištu automobila ionako zaluđenog SUV-ovima. U međuvremenu, Ghibli ostaje pomalo anoniman u moru luksuznih limuzina koji se takmiče jedna protiv druge. U izveštaju se navodi da kompanija nema planove za zamenu Ghiblija, što daje dodatne dokaze da Grecale može biti indirektna zamena.

 

Maserati-Ghibli_Trofeo-2021-1600 05.jpg

 

Ali, Maserati ne napušta putničke automobile, odnosno neće u budućnosti praviti samo SUV modele. Sledeće godine nas očekuje novi GranTurismo, kao i sportski automobil MC20. Prema izveštaju, novi Quattroporte bi takođe trebalo da dođe kasnije ove decenije. Novi GranTurismo će doći u nekoliko verzija, uključujući i potpuno električnu.

 

Maserati-Ghibli_Trofeo-2021-1280 10.jpg

 

preuzeto sa - Autocafe.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: 2022. Maserati Ghibli Trofeo

 

Uz 3.8 V8 BiTurbo sa 580KS/730Nm, Ghibli uhvati stotku za 4.3 sekunde i ide sve do 326 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Maserati Ghibli Trofeo na Autobanu

 

3.8 V8 BiTurbo sa 580KS/730Nm - 4.3 do stotke i maksimalna brzina 326 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: 2021. Maserati Ghibli Trofeo

 

''Trofeo'' je jedina varijanta koja daje V8 pod haubom (3.8 BiTurbo sa 580KS/730Nm) ovog auta, zahvaljujući kojem takav Ghibli može sve do 326 km/h. Ako Vam se dopada boja, čisto da znate da je doplata za nju 18.000 evra :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Ghibli će biti ukinut 2024. godine

 

maserati-ghibli-hybrid 06.jpg

 

Već neko vreme se priča da će Maseratijeva limuzina Ghibli biti ukinuta, a najnovije vesti to i potvrđuju.

 

Generalni direktor kompanije za Australiju Grant Barling je izjavio da će Ghibli ''preći u fazu isteka 2024. godine''. On je takođe detaljno opisao šta budućnost nosi za Quattroporte. Već je potvrđeno da će dobiti čisto električnu verziju, ali uz napomenu da će novi Quattroporte ustvari biti manji od današnjeg modela. To se retko dešava u automobilskoj industriji jer automobili postaju sve veći i veći sa sledećom generacijom. Barling je objasnio da će Quattroporte biti otprilike iste veličine kao i odlazeći Ghibli. ''Dugoročni plan je da će Ghibli biti zamenjen Quattroporteom. Plan je da Ghibli i Quattroporte postanu jedno. Dakle, Quattroporte će postati [model] sa kratkim međuosovinskim rastojanjem - veličine kao Ghibli, ali će se zvati Quattroporte. Da budem iskren, segment u kome se takmiči Ghibli je prilično pao.''

Jedan od najstarijih automobila u premium segmentu, Ghibli treće generacije postoji od 2013. godine. Sa proliferacijom krosovera i SUV-ova, Maseratijeva početna limuzina će biti još jedna žrtva kupaca koji prelaze na SUV ponudu. Takođe, potvrđena je sledeća generacija Levantea koja će dobiti EV verziju. Barling je najavio da će twin-turbo 3.8 V8 motor koji se koristi u Trofeo verziji Ghiblija, Quattroporteu i Levanteu takođe biti ukinut. Maserati sada ima sopstveni twin-turbo 3.0 V6 nazvan Nettuno. Motor manje zapremine neće biti dostupan više od sedam godina, pošto je Maserati već signalizirao nestanak SUS motora prelaskom na čisto električni pogon 2030. Pre nego što se to dogodi, MC20 superautomobil će dobiti EV verziju, slično kao i svi drugi budući proizvodi kompanije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Ghibli FTributo

 

228821-maserati ghibli 03.jpg

 

Maserati je najavio FTributo izdanje Ghibli-ja. FTributo Special Edition odaju počast Mariji Terezi De Filipis, prvoj ženi koja se kvalifikovala za Veliku nagradu Formule 1, a to je učinila u Maseratiju 250F.

 

228822-maserati ghibli 02.jpg

 

Maserati će ponuditi ograničenu seriju FTributo Ghibli u Arancio Devil narandžastoj ili Grigio Lamiera sivoj boji. Kompanija će upariti narandžastu sa Cobalt Blue bojom, koju Maserati ima na detaljima točkova, FTributo oznaci na blatobranu i trozupcu na C-stubu. Ti detalji su ofarbani narandžasto na automobilima sa sivom spoljašnjošću.

 

228823-maserati ghibli 01.jpg

 

Ghibli će dobiti 21-inčne Titano točkove. Narandžasti automobili dobijaju felne u novoj boji Grigio Opaco, dok sivi modeli dobijaju sjajne crne felne. U unutrašnjosti Maserati kotisti Cobalt Blue detalje i narandžaste šavove. Kompanija to kombinuje sa crnom ili narandžastom PienoFiore kožom. Maserati ne pominje nikakve izmene za pogonski sklop, što znači da je Ghibli dostupan sa V8 motorom od 572KS u Trofeu, ili sa V6 koji proizvodi 424KS ili 345KS u slabijim verzijama. Maserati modele FTributo Special Edition naziva ograničenom serijom, ali nije precizirano koliko primeraka će biti proizvedeno. Kompanija nije otkrila ni kada će Ghibli FTributo biti dostupnan, a nije saopštila ni cenu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...