Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

F1: Hamilton pobedio na VN SAD

Recommended Posts

hamilton%20austin.jpg

Pobednik Velike nagrade Sjedinjenih Američkih Država na stazi u Ostinu je Lewis Hamilton. Drugo mesto je osvojio Sebastian Vettel, a treće Fernando Alonso.

Uoči poslednje trke sezone, koja će se u nedjelu voziti na legendarnom Interlagosu, u borbi za titulu šampiona Vettel ima 13 bodova prednosti pred Alonsom, što znači da mu je u slučaju Fernandove pobede za titulu dovoljno i četvrto mesto (bodovno bi bili izjednačeni, ali šampion bi u tom slučaju bio Vettel zbog većeg broja pobeda). Da je kojim slučajem Vettel danas uspeo da slavi u svom poznatom stilu (from pole-to-win), šampionat bi i dalje bilo otvoren (imao bi 20 bodova viška u odnosu na Alonsa), ali šanse Ferrarijevog Španca bi bile svedene na teoriju (morao bi da pobedi u Brazilu i da nada da će Vettel biti osmi ili slabiji).

Vettel je startovao sa vrha i vodeću poziciju je dugo sigurno držao, dok je Hamiltona, koji je krenuo sa drugog mesta, odmah na startu pretekao Mark Webber. Hamilton je kasnije na stazi prestigao Webbera, koji je zbog kvara bolida odustao u 17. krugu, a isto mu je uspelo i sa Vettelom u 42. krugu. Hamiltona dvostruki svetski šampion više nije ugrozio, iako zaostatak nije prelazio dve sekunde, pa je tako Britanac došao do svoje 4. ovosezonske i 21. pobede ukupno u karijeri, prve nakon Velike nagrade Italije u Monci. Hamilton je slavio na poslednjem izdanju VN SAD-a koja je 2007. godine održana u Indianapolisu, a sada je pobedio i na povratničkoj trci na američkom tlu.

Četvrto mesto je osvojio Felipe Massa u Ferrariju, a peto drugi McLarenov vozač Jenson Button koji je ostvario tek 12. vreme na zvaničnom kvalifikacionom treningu.

Na kraju treba napomenuti da je Vettelovim drugim mestom Red Bull i teoretski osigurao titulu konstruktorskog šampiona.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso se nikad više nije radovao Hamiltonovoj pobedi :laughing:

Interlagos za nedelju dana bi trebalo da bude drugačija priča. Verujem da je Red Bull dosta unapredio bolid, ali sasvim je moguće da će na toj stazi sa dugim pravcima biti 4 bolida brža od Vettela.

Opet ne znači da će od tih 4 Alonso biti najbrži.

Eh da kiša je ovde ko dobar dan.

NIje prvi put da se šampionat odlučuje na toj stazi.

2007 Kimi je fantastičnom vožnjom postao šampion :unworthy: iz gotovo nemoguće situacije (zahvaljujući gluposti Hamitona u prvom krugu)

http://www.youtube.com/watch?v=F4L_tgTiEW0

Zamalo da isti uspeh postigne i masa 2008 (odvezavši trku života). Ustavri kroz cilj je prošao kao šampion,ali 30 sekundi posle on to nije bio. Hamiton umeđuvremenu obišao jednu Toyotu što je bilo dovoljno.

http://www.youtube.com/watch?v=8tAMKTe0eWs

U istoriji F1 ovo je bila najneizvesnija završnica do sada.

Edited by kole

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel krivi Kartikejana za izgubljenu pobedu

f1%20kanada%20vettel.jpg

I Sebastijan Fetel i vlasnik Red Bul tima Kristijan Horner okrivili su Kartikejana zbog izgubljene pobede u Ostinu. Vozač HRT je bio poslednji automobil koji je Fetel obišao za krug pre nego što ga je Luis Hamilton uhvatio i obišao u DRS zoni i na kraju pobedio.

''Izgledalo je da imam sve pod kontrolom, ali saobraćaj ovde nije definitivno radio u moju korist'' rekao je Fetel koji je završio kao drugi i ipak povećao bodovnu razliku u šampionatu za tri poena na trinaest, samo trku pred kraj. ''Praktično sam poslao pozivnicu Hamiltonu da me obiđe kada sam obišao Kartikejana.''

Nedugo posle obilaženja, oni koji su pratili uživo prenos, mogli su da čuju razgovor izuzetno iziritiranog Fetela sa svojim timom… ''Luis je bio dovoljno blizu i bilo je svejedno koju sam stranu odabrao da branim. Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći, i sramota je što sam dozvolio da me obiđe.'' Ako se naredne nedelje domogne titule u Brazilu, Fetel će postati deveti čovek koji je pobedio na tri uzastopna šampionata od 1950. godine.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

sjajna trka na stazi amerika u teksasu,zasluzeno pobedio hamilton koji je upornoscu i borbenoscu pretekao vetela i kroz cilj prosao prvi,al najvise se radovao alonso koji je zavrsio kao 3ci,iako je stratovao kao 7mi,ipak se videlo i na ovoj trci da ferari nema taj tempo koji diktiraju redbul i mclaren,ali ipak zadnja trka odlucuje sampiona jer samo 13 poena je razlika izmedju vetela i alonsa,a staza u brazilu je dosta brza sa brzim krivinama,gde ipak to vise pogoduje ferariju negoli redbulu

pa jedva cekam nedelju da gledam trku i da navijam za alonsa i Fererri

Share this post


Link to post
Share on other sites

I Sebastijan Fetel i vlasnik Red Bul tima Kristijan Horner okrivili su Kartikejana zbog izgubljene pobede u Ostinu.

Dečački.

Šta da kaže Alonso dva puta su ga bukvalno odneli sa staze na startu trke (Grosjean i Kimi). Da nije bilo toga sad bi imao 20-30 bodovaviše.

To su trke .

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma mogu samo da pricaju,i da ga nije kartikajinen,navodno sjebao i zbog njega izgubio trku,hamilton bi ga obisao i vec na sledecoj krivini bi ga obisao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...