Jump to content
FAS Goran
simon39300

Fiat Stilo 1.9 JTD / MJet - vibracije prilikom kretanja

Recommended Posts

14 hours ago, neshaoct said:

@DehanVP

 

Pogledaj i ovu temu:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/41997-fiat-stilo-19-mjet-jtd-trese-vibracije/

 

Generalno, ne može biti da je sve provereno, sve je urađeno i opet problem. Ili nešto nije provereno, ili nije provereno kako treba.

Koliko sam razumeo nisu ti nigde gledali krst poluosovine...ako si već pročitao sve postove u temi na kojoj smo, baci pogled i na onu čiji link sam ti gore ostavio. :thumbup: 

Kad je zamenjena lamela zbog druk lagera, naravno prilikom zamene druka logično zameniti i lamelu. Sve funkcionisalo nekih 5.000 km i jednog jutra od jednom počeo da trese. Sve prekontrolisano spolja na luftove poluosovina, krsta, nosača... Jedino da se rasturi ali pet majstora pet problema nađu pa čak i ono što nije. Teško naći poštenog i dobrog. Evo primera od jutros mnogo manje drhti. Ali čudi me zašto samo prvom kad polazim drugom ništa sasvim normalno kao da ništa ne fali. Što se tiče majstora pola njih kažu skidanje menjača korpa e sad me nešto kopka da li postoji mogućnost da je druk lager  problem da kad popusta da on secka i tako prenosi preko korpe na lamelu jer imam osećaj da mnogo brzo lamela zalepi za zamajac pa tako secne zapravo brzo uhvati. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druk tesko da moze da pravi problem. Njegova uloga je da spoji - odvoji lamelu od korpe. Peraja korpe mogu biti problem, imao sam svojevremeno, slican problem na GTI -u.
Obrati paznju na donji nosac motora, zna da pravi vibracije pri kretanju.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je menjano ulje u menjaču?
Slično je bilo kod mene pa je zakovao ležaj glavnog snopa i razbucao deklu.
Može to da se proveri i bez skidanja menjača pa da se ta opcija eliminiše.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste menjano kad i lamela stavljeno po katalogu ali sam posumnjao i na to  što kažeš jer kad ga ostavim napolju van garaže po mrazu prošlih dana nije pravio problem na prvo kretanje verovatno dok je ulje gusto ali sa druge strane primera radi išao sam do Kragujevca i nazad 100 nak km normalno je polazio bez cimanja kad se i menjač ugreje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stilo 1.9 jtd poskakuje pri kretanju u prvoj i u rikverc. Kad krenem poskoči nekoliko puta i tako dok se ne zagreje prvih nekoliko minuta vožnje. Od zamene kompletnog seta kvačila prošlo je oko god ipo i oko 15000-20000 km. Obično skače ujutru kad je hladno. Počelo je prošlog marta, ali nisam mogao kod majstora jer je bio policijski čas, a ja sam radio. Nisam stizao da odem odmah. Kada sam otišao i ostavio auto da ga majstor sutra ujutru provoza hladnog ništa se nije desilo. Pokupio sam auto i stvarno više nije poskakivao pri kretanju. Međutim kako su temperature opet pale, počeo je opet da poskakuje, ali ne baš svaki put. Možda svaki drugi i to opet prvih 5,6min dok se ne zagreje. Pošto mi treba auto ne mogu da ga ostavim kod majstora više dana dok se poskakivanje ne pojavi. Inače imam garanciju na sve što je menjano, a menjano je sve, korpa, ležaj, lamela, zamajac. Pomagajte šta mi je najbolje da uradim i na šta sumnjate? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preko tastature na kvacilo, sad sta je konkretno videce. Da je neki drugi auto ponadao bih se i da su nosaci motora al kod stila nema sanse :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dva puta sam ga vozio kod Gorana u Zemun. Svaki put kada sam ga odvezao on je radio normalno, a Goran tvrdi da je sve u redu sa kvacilom. Tokom leta ne cima, kada je hladnije cima. I dalje nisam uspeo da provalim sta je jbg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...