Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Filmska potera, pa katastrofalan sudar

 

Policija Južne Karoline objavila je snimak na kojem se vidi potera za 22-godišnjom devojkom koja je nakon saobraćajnog prekršaja pokušala da pobegne policiji.

 

17570190485b5c14becae8e512517401_v4_big.png

 

Na snimku je zabeležen i katastrofalan sudar u kojem je ona učestvovala. Kako je saopštila policija, 22-godišnja Britni Nikol Džefords načinila je saobraćajni prekršaj u Efingamu u Južnoj Karolini. Nakon što je odbila da zaustavi vozilo, devojka je na kratko popustila policijskim zahtevima na obližnjem parkiralištu, gde su policajci uspeli da uhapse njenog saputnika.  Upravo u tom trenutku, devojka je ''udarila po gasu'' i krenula u bekstvo. Međutim, nakon što ju je policijski automobil ''potkačio'', SUV se isprevrtao nekoliko puta. Džefrods je posle neseće prebačena u bolnicu, a nedavno se i pojavila na sudu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Smartu protiv policijskih presretača

 

smart policija.jpg

 

Bežanje policiji je uglavnom osuđeno na propast, a činiti to u Americi je još besmislenije na velikim i širokim avenijama i autoputevima. Kontrolišu vas sa zemlje i iz vazduha, a neki ljudi to i dalje čine, verujući da mogu pobeći.

 

Najnoviji u nizu je vozač koji je to pokušao da učini sa ''idealnim'' autom za beg - Smartom! Scena je više smešana nego žalosna. Sve je počelo na parkingu trgovine u Gillbertu u američkoj saveznoj državi Arizona, kad se  čovek posvađao sa policajcima u rutinskoj kontroli, zalupio vrata svog Smarta i krenuo u beg. Policajci su krenuli za njim, a kada je počeo da juri kroz raskrsnice na kojima je bilo crveno svetlo na semaforu, predstavnici zakona su pozvali vazdušnu podršku i odmaknuli su se, ne želeći da naprave veću štetu. Kada je izašao iz Gillberta, opet su počeli da mu se približavaju, a na kraju su ga i stigli. Nije poznato kakve sve optužbe čekaju vozača Smarta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada loš vozač beži od policije

 

Kamere u Sjedinjenim Američkim Državama uhvatile su vozača koji autoputem beži od policije. Kada policija pokušava da uhvati begunca je scena koja je u filmovima izuzetno popularna. Sada dobijamo nešto nalik tome, samo što glavni akter baš i nije dobar vozač, što čitavu priču čini još interesantnijom. Osoba je vozila ovaj Chrysler 300 u Los Anđelesu, a šta je tačno skrivila ne znamo, iako su informacije rekle da je naoružana, a navedena osoba nije želela da stane ni po koju cenu. Za vreme vožnje je nekoliko puta Chrysler bio udaren, da bi ga vozač kasnije zakucao u kamionet i onda automobil više i nije bio u voznom stanju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Američki policijski manevar: Malo je nedostajalo da dođe do katastrofe

 

police pick-up.jpg

 

Američka policija ima standardizovani postupak u poterama, odnosno tačno se zna kako zaustaviti vozilo. U skladu sa PIT (Pursuit Intervention Technique) propisano je da se policijsko vozilo zaleti u bočni zadnji kraj automobila i tako ga destabilizuje. U tome nema milosti, i o tome svedoči slučaj iz Oklahome. Policijsko vozilo je pratilo pick-up Chevrolet Silverado u kojem je bio osumnjičeni (navodno se radi o zloupotrebi droga) i njegova suvozačica. U jednom trenutku policijski službenik ga je sa svojim vozilom pogodio i izbacio iz putanje. Vozač pick-upa Floyd Grass (43) je izgubio kontrolu nad vozilom i skoro prešao u suprotan smer na autoputu, što je moglo da ima katastrofalne posledice. Uprkos okretanju, vratio se i nastavio da beži, ali nije daleko odmakao:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novija potera iz Švedske, nije neka dosadna na autoputu već sve po magistralnim, plus na kraju ima i par minuta relija. :) 

Auto koji beži je M5 (F10), a neobeleženi policijski auto koji juri je najverovatnije takođe BMW, 535d:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bežao policiji zbog prekršaja pa umalo poginuo

 

212710-prelaz.jpg

 

Šta god napravili, nikad nije pametno bežati policiji. Vozač ove Mazde je to saznao na teži način.

Saobraćajna nesreća se desila u mestu Wola Radziszowska u Poljskoj kada je vozač Mazde odlučio da pobegne policiji. Naime, on je ranije prošao kroz raskrsnicu a da se prethodno nije zaustavio kod saobraćajnoi znaka ''stop''. Policajci su to videli i krenuli za njim, ali vozač Mazde se odlučio na beg. Ispred njega je bio pružni prelaz, a umesto da se zaustavi i odustane od bega, on je dao gas, mimoišao kolonu vozila i probio rampu koja se bukvalno zabila kroz vetrobran. Malo je nedostajalo da ga čelična cev probode i usmrti na mestu, a da ne govorimo da je koji trenutak kasnije prošao i voz.

Budući da je prolazak voza sprečio policijsku Kiju da nastavi poteru, prestupnik je na kraju uspeo da pobegne. Pitanje je samo koliko ga je taj beg stajao i koliko će ga u budućnosti još koštati. Osim štete na vozilu ovim begom je na sebe natovario i niz prekršaja. Kasnije je zaista uhvaćen i optužen, između ostalog za bezobzirnu vožnju, uništavanje imovine, beg policiji...

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šleper okončao policijsku poteru

 

213052-sleper.jpg

 

Stanovnici Pomone i nekoliko drugih zajednica u južnoj Kaliforniji, bili su svedoci  dugačke policijske potere koja je ubrzo postala viralna, delimično zbog neobičnog epiloga. Na sreću, nije bilo ozbiljno povređenih u čitavoj zavrzlami, a vozač kamioneta, koji je osumnjičen za ubistvo je priveden. Na kraju, sve je ispalo dobro, ali pitanje je šta bi bilo da se u priču nije umešao vozač šlepera. Naravno, ovo ni u kom slučaju nije za preporuku, jer je kada su policijska posla u pitanju najbolje ostati po strani.

 

U ovom slučaju, potera je započela oko 17h po lokalnom vremenu, da bi se odigrala kroz četiri okruga, pre nego što je okončana dva sata kasnije u Pomoni, uz pomoć policijskih snaga i osamnaestotočkaša. Na kraju teksta je video prilog koji započinje neposredno pre finalnog sudara. Vidimo Toyotu Tacomu  u opasnoj vožnji kroz parking šoping centra, a zatim kako prolazi pored benzinske stanice i nakratko se zaustavlja. Šleper je zaustavljen na obližnjoj raskrsnici, i neko bi rekao da je reč o nedužnom učesniku u saobraćaju u kojeg je udario kamionet. Međutim, kako je Toyota pokušala da skrene ulevo, tako ju je ''teškaš'' u tome sprečio.

 

Vozač kamiona je naknadno izjavio za medije da je njegov potez bio nameran, kao i da je ''čekao na nevaljalca'' da bi ga zaustavio. Ispostavilo se da je vozač Toyote identifikovan kao Majkl Kejleb Rid, osumnjičeni za ubistvo koje se desilo u martu, tako da se sve završilo na najbolji mogući način. Žena koja je bila na suvozačkom mestu u kamionetu je privedena a zatim puštena, izjavivši da nije imala saznanja da je Rid optužen za ubistvo. Što se sudara tiče, Tacoma nije udarila u bilo kakav šleper već Volvoov šleper, tako da će teškašu možda biti potrebna samo popravka fara i malo poliranja, dok je kamionet izbačen iz stroja.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bežao policiji: Ovako izgleda Maserati Levante nakon što se sa 160 km/h zabio ispod nadvožnjaka

 

maserati n 02.jpg

 

Kratka policijska potera se završila zastrašujućim sudarom ispod mosta. Kancelarija policije Oaklanda za autoputeve u Kaliforniji je objavila fotografije belog SUV-a Levantea smrskanog ispod mosta autoputa, ali vozač Maseratija je imao puno sreće i preživeo. Nakon što je policajac pokušao da ga zaustavi na autoputu, 32-godišnji vozač je odbio i pokušao je da izađe sa autoputa pri čak 160 km/h. Sudeći prema fotografijama to mu nije uspelo. Policijski službenik David Arias je za SF Gate izjavio: ''Bila je to kratka potera. Nije stigao daleko. Nakon što je izašao, umesto da ide pravo, skrenuo je ulevo, sišao sa asfalta i zaglavio u nosivoj konstrukciji.''

 

maserati n 01.jpg

 

Iz policije navode da je vozač odmah prebačen u lokalnu bolnicu nakon što se požalio na bolove. Pred njim su optužbe za nesmotreni beg, potvrdile su vlasti. ''Neverovatno je da nije poginuo'', dodao je policajac Arias. Očigledno je da će, s obzirom na vidljivu štetu, Maserati završiti pravo na otpadu. To znači da materijalna šteta iznosi do 100.000 dolara, u zavisnosti od opreme automobila. Međutim, ako vozač i izbegne optužbe, moraće da se suoči sa besom njegove devojke koja je vlasnik automobila...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najsporija potera: Šetajući autoputem ''bežala'' policiji

 

bezala policiji.jpg

 

Vozači autoputa u Majamiju su mogli da vide ono što bi moglo da bude najsporija policijska potera ikada snimljena kamerom. Video prikazuje ženu koja bosonoga šetajući ''pokušava da pobegne'' policijskim Chargerima. Bizarni incident je počeo 11. oktobra tokom dana, nakon što je žena na autoputu viđena da pešači bosa. Policijski Dodge Charger se polako približavao, a saznajemo da je policajac za volanom pokušavao da odvede ženu do sigurnijeg mesta.

Vidimo da žena nema nameru da stane i objasni policijskim službenicima kako je završila na autoputu. Ubrzo se u celoj priči pojavljuje još jedan policijski Charger koji zaustavlja saobraćaj. Nemajući strpljenja da nastavi vožnju uz ženu koja pešači po sredini autoputa, policajac izlazi iz automobila i počinje da trči za njom, na kraju je uhvativši. Drugi policajac ih prati automobilom. Nismo sigurni zašto je gospođa odlučila da hoda autoputem, dovodeći sebe i druge u veliku opasnost, ali na sreću niko nije povređen tokom incidenta.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neverovatno bekstvo s mesta incidenta na dva točka preko policijskog auta

 

beg preko auta.jpg

 

Na internetu je postao viralan video iz Bruklina (Njujork) u kojem policajac električnim ''šokerom'' pogađa i paralizuje vozača Hyundai Sonate. Naime, kako izveštavaju lokalni mediji, policajci su uočili belu Sonatu parkiranu u zoni gde je zabranjen parking sa tri osobe u kabini. Prišli su automobilu i osetili miris marihuane te naredili vozaču da izađe iz auta.

 

Vozač (29) je izašao iz Hyundaija, ali zatim je suvozač skočio na vozačevo sedište i uhvatio se za volan. Policajac je odmah delovao, ali mladića to nije smirilo i nastavio je da pritiska gas Hyundaija, udarivši u zadnji deo parkiranog automobila i u bok parkiranog policijskog vozila. Ono što je usledilo ne viđa se svaki dan - uz puno sile Hyundai se ''popeo'' na policijski automobil i sa dva točka u vazduhu i dva na asfaltu prešao preko prednjeg kraja i izvukao se iz blokade.

 

Kad se ponovo našao na asfaltu jednostavno se odvezao sa mesta incidenta. ''Osoba u bekstvu je udarila u dva parkirana vozila i prešla preko policijskog vozila'', rekla je predstavnica njujorške policijske Jessica McRorie u saopštenju. Policija je ubrzo pronašla Sonatu tri bloka dalje, ali je vozač pobegao. Utvrđeno je da 29-godišnjak kojeg je policija prvobitno zaustavila poseduje lažne kreditne kartice i uređaj za skeniranje istih. Priveden je i zatim pušten, a muškarac koji je pobegao pešice uhapšen je u četvrtak i biće mu suđeno po nekoliko optužbi.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte kako je američka policija uhvatila auto naoružanog begunca

 

us police 01.jpg

 

Prošle nedelje je u Finiksu policija krenula u lov na 30-godišnjeg kradljivca automobila. Nakon bezuspešne duge potere, policija je pronašla bezbolan način kako da ga zaustavi. Policijsko vozilo se približilo automobilu begunca i ispalilo ''hvataljke'' koje su uspešno blokirale zadnji točak.

Iako nakon toga video završava, policija je potvrdila da se osumnjičeni opirao hapšenju i udarao nogom policajce koji su pokušavali da ga privedu. Osumnjičeni je kasnije identifikovan kao Brandon Smith (30), a nakon hapšenja, u njegovom vozilu su pronađeni droga i oružje. Smith je optužen za više stvari, uključujući posedovanje i vožnju pod uticajem droge, pretnju oružjem i beg od policije.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte šta je policija uradila vozaču BMW-a

 

bmw potera.jpg

 

Ako ste se ikada pitali da li prestupnik može pobeći policiji u sportskom BMW-u, video daje odgovor.

 

Potere u Americi nisu retkost, ali se retko dogodi da se hvata vozač u skupocenom sportskom automobilu kakav je BMW M4. Kancelarija šerifa okruga Forsyth je objavila snimak potere koja se dogodila još 17. decembra prošle godine. A sve je počelo tako što je policajac pokušao da zaustavi BMW jer je imao upaljena duga svetla. BMW ubrzo beži, sa 22-godišnjim Islamom Aslanovim za upravljačem. Snimak počinje upravo u trenutku početka potere. Iako se BMW retko vidi, prema podacima policije Aslanov je vozio 113 km/h na deonici gde je dozvoljeno 56 km/h, a u jednom trenutku je vozio 161 km/h. Na autoputu je vozio 232 km/h. BMW su uspeli da uspore postavljanjem zamki za gume. Prelazom preko šiljaka probušila se guma, a ubrzo je vozač demoralizovan odlučio da kapitulira i da se preda. Optužen je za prebrzu i nesavesnu vožnju, vožnju s dugim svetlima i pokušaj bekstva. Upitan zašto je bežao Aslanov je odgovorio da se ''uplašio kada sam video policiju iza sebe''.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...