Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Tvrđave na točkovima

Recommended Posts

shmee.jpg Shmee150 video: 2020. Rezvani Tank

 

Otporan na metke (lim, gume, stakla) - nešto najpribližnije vojnom vozilu, ali koje se može registrovati širom Evrope i voziti kao svaki drugi auto:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blindirani Mercedes G 500 4x4² Enok P1

 

enok gklasa 003.jpg

 

Enok P1 je naziv ove blindirane G klase koja je rezultat saradnje kompanija Gruma i Armored Car Systems, a između ostalog pruža zaštitu i od protivtenkovskih mina. Za pogon se brine 4.0 litarski twin-turbo V8 sa 416KS (kao kod standardnog modela).

 

enok gklasa 002.jpg

 

U unutrašnjosti se nalaze crna koža, alkantara i elementi od ugljeničnih vlakana.

 

enok gklasa 001.jpg

 

Cena nije saopštena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unikatna carska Toyota

 

toyota cabrio.jpg

 

Nova službena limuzina sa otvorenim krovom, nazvana ''carski paradni automobil'', bazirana je na Toyotinom luksuznom modelu Century. Kako prenosi B92, ovaj kabriolet zameniće Rolls-Royce Corniche koji je bio paradni automobil japanske carske porodice u proteklih 30-ak godina. Predviđeno je da se car Naruhito u ovom automobilu vozi na raznim svečanim događajima, uključujući i Olimpijske igre u Tokiju 2020, a javnost ga je prvi put videla tokom ceremonije krunisanja:

 

 

Inače, kada se ne bude koristio, carski Century biće parkiran u jednoj od palata - u Kjotu ili Tokiju. U odnosu na standardnu limuzinu, Century kabrio ima sklopivi krov (koji je uglavnom spušten tokom vožnje) i nešto drugačiji dizajn zadnjeg dela. Zadnja sedišta, u kojima je Naruhito sa svojom suprugom, izdignuta su za 40 mm u odnosu na prednja, kako bi car bio vidljiviji tokom vožnje. Tehnički detalji nisu saopšteni, ali pretpostavlja se da se ispod haube nalazi isti pogonski sistem kao u stadardnoj limuzini. To bi značilo da carski Century ima hibridni pogon koji se sastoji od 5.0 V8 benzinca od 381ks i 510 Nm, elektromotora i nikl-metal hidrid baterije. Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi 431ks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karlmann King - najskuplji SUV na svetu

 

karlmann 03.jpg

 

Neverovatan eksponat u SUV kategoriji stiže iz Evrope.

 

karlmann 02.jpg

 

Novi Karlmann King ima početnu cenu od preko 2 miliona dolara, sve je ručni rad, a u izradi se koriste najfiniji materijali. Šeici su već prepoznali kvalitet... Golemi SUV težak 5.8-tona pokreće 6.8 litarski V10 koji isporučuje 420 KS.

 

karlmann 01.jpg

 

Kako otkrivaju iz Karlmanna svaki primerak Kinga je jedinstven na svetu. Karlmann ima preko 1.800 zaposlenih u proizvodnji Kinga, pitamo se samo šta bi bilo da je manje ljudi radilo na tom projektu...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schwarzenegger se gradom vozi u Pinzgaueru 716 6x6

 

pinz arnold 02.jpg

 

Filmska akcijska zvezda, bivši guverner Kalifornije i veliki zagovornik borbe protiv klimatskih promena Arnold Schwarzenegger, nedavno je poput mnogih poznatih glumaca u medijima i putem društvenih mreža svesrdno podržao delovanje eko-aktivistknje Grete Thunberg. Čak joj je poklonio Teslu kako bi bez ispuštanja CO2 u atmosferu mogla da stigne sa UN-ovog samita u Njujork (gde je maloletna Šveđanka postala nova heroina eko-aktivizma), do kanadskog Montreala gde se održavao veliki protest zbog klimatskih promena.

 

E sad, kada se isključe kamere, foto-objektivi ugase, a novinarska pera miruju i svako se vrati svojoj svakodnevici, pa tako i Arnold Schwarzenegger stvari izgledaju malo drugačije. Nedavno je filmski superstar u Los Anđelesu uhvaćen objektivom dok je obavljao šoping. Ne bi to inače bila nikakva posebna vest, ali ono što je zaintrigiralo fotografa jeste njegov izbor automobila za vožnju gradskim ulicama. Ne, nije to Tesla S ili neko drugo elektro-čudo što bi se očekivalo s obzirom na to da podržava Gretu, već je reč o pravom vojnom vozilu koje izgleda kao tenk preuređen za civilnu upotrebu:

 

pinz arnold.jpg

 

Schwarzenegger je poznat kao ljubitelj velikih vozila za vojne svrhe, poput Hummera vojnog mega terenca iz Pustinjske oluje sa početka 1990-ih, koji je baš zahvaljujući njegovom insistiranju da mu ga prodaju proizvođač AM General počeo da nudi i kao civilno vozilo koje je dugo bilo hit među zvezdama Holivuda. Međutim, vojno vozilo u kojem je nedavno snimljen nije Hummer već Pinzgauer!

Mnogi od nas će se setiti ovog vojnog vozila koje je decenijama bilo veoma zastupljeno kako u brojnim vojskama širom Evrope i sveta tako i u brojnim varijantama kao terensko vozilo JNA, a koje je silazilo sa traka štajerskog Steyr-Pucha od 1971. godine. Čuveni ''Pinz'' se tako proizvodi i danas od 2000. godine u pogonima britanske fabrike BAE Systems, a može da se dobije i kao ''kamper'' civilno vozilo, upravo ovakvo kakvo Schwartzi koristi za grad. Pogon ovog vojnog vozila je izveden sa 6-cilindarskim turbo dizel motorom koji putem 4-stepene automatike snagu prenosi na svih šest točkova, te je takav 6x6 Pinz po pričama korisnika bukvalno nezaustavljiv na teškom terenu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blindirani Inkas Sentry Civilian

 

inkas 03.jpg

 

Blindirani Inkas Sentry Civilian se bazira na modifikovanoj platformi Forda F-550, uz doterano oslanjanje i jače kočnice. Vozilo pruža zaštitu nivoa BR6, a između ostalog se ističu i stakla otporna na metke, zaštita akumulatora i ECU, kao i kamere sa nadzorom od 360 stepeni, sistem za noćno osmatranje i sistem hemijske zaštite.

 

inkas 02.jpg

 

Za pogon se brine 6.7 litarski turbo-dizel motor sa 330KS, menjač je 6-stepeni automatik, pogon na sva četiri točka.

 

inkas 01.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Produženi i blindirani Klassen Rolls-Royce Phantom

 

199009-klassen 02.jpg

 

Rolls-Royce Phantom sa sobom donosi luksuz i prestiž, a za sumu od 3 miliona evra vlasnicima i onima koji se voze u njemu garantovaće i vrhunsku bezbednost.

Naime, toliko košta produžena blindirana Rolls-Royce limuzina modifikovana u firmi Klassen, piše B92. Kupcima koji su spremni da plate 3 miliona evra, Klassen obećava da će isporučiti specijalni Rolls-Royce Phantom u roku od 6 meseci nakon narudžbine.

 

199010-klassen 01.jpg

 

Prvi korak prilikom dorade fabričkog modela predstavlja produženje međuosovinskog rastojanja sa postojećih 3.772 mm na 4.822 mm, pa ukupna dužina modifikovanog automobila iznosi čak 7.032 mm. Klassen zatim ojačava limuzinu do nivoa B7 balističke zaštite, kako bi zaštitio putnike od vatrenog oružja i eklsplozivnih naprava. Među dodacima koji će tako zaštićenim putnicima vožnju učiniti još prijatnijom su iMac multimedijalni sistem, kao i prestižno Bang&Olufsen ozvučenje. Iako je masa vozila - koja kod fabričke verzije Phantoma sa produženim međuosovinskim rastojanjem iznosi 2.610 kg nakon modifikacije znatno povećana, Klassen nije tjunirao postojeću pogonsku jedinicu. Ispod haube se i dalje nalazi 6.75-litarski V12 koji razvija 571 KS (420 kW) i 900 Nm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

testos.jpg Testosteeron video: BMW 760Li V12 B7 blindirani

 

Auto iz 2005. godine (E67) koji ovako blindiran ima skoro 4 tone:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Automobil Jurija Gagarina biće ponuđen na aukciji

 

zil gagarin.jpg

 

Model automobila je ZIL-111V. U sovjetsko doba ukupno je proizvedeno samo 12 sličnih vozila. Ovo prevozno sredstvo prvi kosmonaut na svetu Jurij Gagarin je koristio kako bi posle leta u kosmos stigao do Kremlja. Predstavnici aukcijske kuće nisu želeli da dovedu u zabludu učesnike aukcije i zato su odmah saopštili da je Jurij Gagarin ovaj ZIL koristio samo jedanput i to 14. aprila 1961. godine. Međutim, kako oni smatraju automobil može imati posebnu vrednost za ljubitelje raritetnih modela. Događaj je zakazan za 15. februar.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Francuskom predsedniku se pokvario auto

 

renault macron.jpg

 

Osim što mora da pruži odgovarajuću zaštitu i dozu luksuza, predsednička limuzina mora pre svega da bude pouzdana. Predsednička limuzina je najčešće ogledalo države koju predstavlja, bar u zemljama koje imaju vlastitu autoindustriju. Francuska je možda najbolji primer jer njeni predsednici već decenijama koriste usluge isključivo domaćih proizvođača. Tako je Emanuel Makron na inauguraciji koristio specijalni DS7 Crossback, godinu kasnije i Peugeot 5008, a zatim je brzo otkazao vernost PSA koncernu okrenuvši se Renaultu i Espaceu sa kojim se druži već godinama.

 

Kako sada stvari stoje, Macronu bi usluge blindiranog Espacea mogle da presednu. Naime, tokom zvanične posete Poljskoj dogodilo se ono što se ne sme dogoditi - Espace se pokvario. Kako javlja poljski sajt Dziennik, nakon susreta sa poljskim predsednikom, Makron je trebalo da se Espaceom odveze do iduće lokacije, ali protokol je morao da se menja jer Renault navodno nije hteo da upali. U pomoć je ubrzo uskočio francuski ambasador i ponudio svoj Citroen C6 kao zamensko vozilo. Budući da je zbog kvara francuski predsednik morao da se vozi u limuzini koja nije blindirana, očekuje se da će ovaj događaj imati posledice, a verovatno će se pokrenuti i istraga. U svakom slučaju, tamošnji mediji su priču iskoristili kako bi se našalili na račun pouzdanosti francuskih automobila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prodaje se automobil koji je vozio Al Kapone

 

al kapone auto02.jpg

 

Cena ovog automobila iz 1928. godine iznosi milion dolara.

Jedan od najpoznatijih američkih mafijaša - Al Kapone je bio legendaran zbog svojih mafijaških aktivnosti, ali i zbog svog stila i ljubavi prema automobilima. Celebrity Cars, kompanija koja prikuplja oldtimere, stavila je na aukciju Cadillac Town Sedan model iz 1928. godine koji je bio u vlasništvu Ala Kaponea. Pošto je legendarni Kapone vozio ovaj auto, aukcijska cena iznosi milion dolara, što znači da će samo pravi kolekcionar imati hrabrosti da ovoliko novca potroši na ovu mašinu.

 

al kapone auto01.jpg

 

Reklamirano kao jedno od najranijih blindiranih automobila, vozilo je opremljeno staklom debljine gotovo centimetar i obloženo je blizu 3.000 kilograma oklopa. Opremljen je motorom serije 341-A, motorom od 341 kubičnih inča sa LV-glavom i sa tri brzine, sa prednjim osovinama snopa i punom lebdećom zadnjom osovinom, sa polu-eliptičnim oprugama listova. Elegantan automobil obojen je zelenom bojom i dolazi sa zadnjim staklom koje je posebno opremljeno tako da se brzo spušta kako bi ''omogućilo putnicima da pucaju na potencijalne neprijatelje.'' Al Kapone je kupio automobil od Emila Denemarka, nakon čega je automobil predat nekolicini vlasnika i čak je izložen u Muzeju antičkih automobila Niagara Falls.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trampova ''Zver'' na Dejtoni 500

 

Predsednik SAD Donald Tramp se u društvu prve dame Melanije Tramp provozao stazom čuvene trke Dejtona 500. Oni su napravili uvodni krug u svom blindiranom Cadillac CT6 vrednom 1.500.000 dolara i teškom 9.000 kilograma koji sa razlogom zovu ''Zver''. Trka Dejtona 500 je duga 500 milja, kako joj i ime govori, odnosno 805 kilometara. Drugu godinu u nizu je pobedio Deni Hamlin, ali je njegova pobeda ostala u senci stravičnog udesa u poslednjem krugu...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blindirani Mansory Mercedes AMG G63

 

mansory g63.jpg mansory g63 02.jpg

 

Blindirani Mansory Mercedes AMG G63 nudi zaštitu nivoa VPAM7. U paketu su i widebody kit od ugljeničnih vlakana, bull bar, dodatna svetla, doterana kožna unutrašnjost. Njegov 4.0 twin-turbo V8 motor je pojačan na 700KS/950 Nm ili na 800KS/1.050 Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Invicto By Brabus Mercedes AMG G63

 

brabus i 03.jpg

 

Nemački Brabus nudi i blindirana vozila, u okviru svoje Invicto linije vozila.

Prvi model je Invicto By Brabus Mercedes AMG G63 koji nudi balističku zaštitu nivoa VR6. Zbog zaštitnih elemenata i dodatne opreme vozilo je oko 1.000 kg teže od fabričkog primerka pa ima i modofikovanu šasiju, nove opruge i amortizere, jači kočioni sistem, 20-inčne točkove i run-flat sistem...

 

brabus i 02.jpg

 

Unutrašnjost je sa kožom i alkantarom, a deo opreme čine i dodatna svetla, sistem za gašenje požara, interkom sistem, night vision sistem, poseban otvor za brzi izalazak iz vozila...

 

brabus i 01.jpg

 

Motor je 4.0 twin-turbo V8, ovde pojačan na 800KS i 1.000 Nm, ubrzanje do 100 km/h traje 8.2 sekunde, a najveća brzina iznosi el. ograničenih 210 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-Benz Pullman na prodaju za 2.15 miliona evra

 

202140-pullman 04.jpg

 

Starijim generacijama ostao je upamćen za čitav život kao automobil kojem smo tapšali i prostirali ispred njega tepih od crvenih karanfila isključivo. Mlađi su samo čitali o njemu i gledali ga na fotografijama. Pullman, produžena verzija Mercedesa 600 zvanične oznake W100 proizvodila se od 1963.-1981. godine u 2.667 primeraka.

 

202141-pullman 03.jpg

 

Kako prenosi portal Vrele Gume, na tržištu ove skupocene istorijske priče upravo je jedan od njih ponuđen za prodaju putem licitacije u holandskoj kući Auto Leitner iz 1975. godine sa istorijom da je pripadao nekim šou biznis zvezdama holivuda i jednom diktatoru.

 

202142-pullman 02.jpg

 

Ovaj Pullman je potpuno obnovljen u sadejstvu sa zvaničnim Mercedes-Benz odeljenjem, i to u Maybach klasi što znači da je urađen po najvišim standardima kvaliteta i originalnosti. Vodilo je računa o svakom detalju, od vozačke pozicije pa sve do luksuznog zadnjeg dela. Obilje kože, vrhunsko ozvučenje, TV, internet konekcije i frižider su deo ambijenta vlasničkih odaja.

 

202143-pullman 01.jpg

 

Sa automobilskog stanovišta, Pullman 600 je prešao svega 1.112 km a ispod haube je smešten poznati 6.3 V8 benzinac od 250 KS koji je uparen sa četvorostepenim automatskim menjačem. Ukoliko imate 2.15 miliona evra viška, ovo bi mogla biti zanimljiva investicija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blindirani Inkas Lincoln Navigator L

 

inkas navigator 01.jpg

 

Kao baza je poslužio Lincoln Navigator sa dužim međuosovinskim rastojanjem, a delo je kanadske firme Inkas, specijalizovane za blindirana vozila.

 

inkas navigator 02.jpg

 

Blindirani Inkas Lincoln Navigator L zadovoljava BR6 norme, pa nudi zaštitu i od pušaka kalibra 7.62mm. Vozilo ima i modifikovano oslanjanje i kočnice, runflat gume, interkom sistem, adaptivni tempomat, adaptivna LED prednja svetla, unapređeni active park assist, sistem za održavanje vozila u kolovoznoij traci... Pozadi nudi sav mogući komfor za dve osobe (koža, mini bar, luksuzna zadnja sedišta).

Motor je 3.5 twin-turbo EcoBoost sa 450KS i 691 Nm, a tu je i pogon na svim točkovima.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kineski Rolls Royce za predsednika Srbije?

 

Hongqi-H9 04.jpg

 

Novi Hongqi H9, prestižna kineska limuzina za svetsku poslovnu i partijsku elitu.

Kako piše portal Vrele Gume, upravo nam je stigao najluksuzniji 100% kineski automobil. Svi kažu a i fotografije poručuju, pred nama je prilično veran miks kopije Rolls Roysa od napred, Cadillaca XTS od nazad i Maybaha po opštem utisku i načinu lakiranja. Ime mu je Hongqi H9.

 

Hongqi-H9 03.jpg

 

Ono što je drug Tito samo sanjao, predsednik Kine i naš ''brat'' Si Đi Ping je ostvario. Njegova privreda ne pravi samo automobile za ''radničku klasu'', već za svetsku a pre svega kinesku političku i društvenu elitu koja kupuje samo domaće.

 

Hongqi-H9 02.jpg

 

Hongqi H9 osim što podseća na najprestižnije svetske luksuzne modele, tehnički se svrstao u klasu BMW serije 5, Audija A6 ili Mercedesa E klase. Kako dužinom od 5.2 metara, tako kvalitetom i dizajnom enterijera o kojem je uz fotografije suviše trošiti slova.

 

Hongqi-H9 01.jpg

 

Ispod haube se nude dva opciona agregata, dvolitarski četvorocilindarski benzinac sa 252 KS (380 Nm) i supercharged 3.0-litarski V6 sa 272 KS i 400 Nm. Oba poseduju isključivo 8 stepeni automatski menjač, a snažniji do stotke stiže za ispod osam sekundi. Nakon respiratora i maski očekujemo Hongqi H9! Kada malo detaljnije analiziramo Hongqi H9 bi po svemu mogao biti i naš budući predsednički automobil u periodu posle koronavirusa. Ovakva promocija Hongqi H9 na evropskom tlu bila bi sjajan način da se zahvalimo kineskom narodu i lično njihovom predsedniku na pomoći i poštovanju koju su nam pružili u najtežima danima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Produženi i blindirani Klassen Range Rover

 

klassen rr 1.jpg

 

Klassen Range Rover je produžen za 1 metar (sada ima 6.215 mm ukupno), dok mu međuosovinsko rastojanje iznosi 4.14m. Vozilo nudi zaštitu nivoa VR8, a cena potpuno opremljenog primerka može da dostigne i 750.000 evra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blindirani Audi A8 L Security

 

203053-audi a8 04.jpg

 

Audi A8 L Security je limuzina namenjena državnicima, političarima, ali i određenim poslovnim ljudima i VIP ličnostima kojima je potreban ovaj vid zaštite. Kako piše B92, reč je o blindiranoj varijanti Audijeve produžene luksuzne limuzine A8, a putnici koji se voze u ovom automobilu mogu da računaju na zaštitu od vatrenog oružja klase VR9, dok stakla zadovoljavaju bezbednosne standarde klase 10.

 

203054-audi a8 03.jpg

 

Vozilo mase 3.875 kg nije tako teško samo zbog specijalne zaštite na karoseriji, već i zbog dodatne opreme. Među sadržajima kojima je ovaj Audi opremljen je i automatski sistem za gašenje požara. Ovaj sistem je projektovan tako da ugasi vatru u slučaju da se pojavi ispod poda vozila, u odeljku ispod blatobrana - oko točkova, ispod haube ili u području gde je smešten rezervoar sa gorivom. Tu je i nezavisni komunikacioni sistem, zajedno sa posebnim napajanjem, koji je smešten u blindiranom odeljku prtljažnika.

 

203055-audi a8 02.jpg

 

Audi navodi da se modifikacija modela A8 L u Security vozilo odvija u posebnim radionicama ovog proizvođača, a da bi se vozilo potpuno preuredilo u blindiranu limuzinu potrebno je 400 radnih sati. Kao rezultat, dobijen je luksuzni automobil otporan na metke iz snajpera, eksploziju ručne bombe i automatsku puščanu vatru.

 

203056-audi a8 01.jpg

 

Zahvaljujući specijalnim run-flat pneumaticima, ovaj Audi je u stanju da i sa ''probušenim'' gumama pređe 80 km, krećući se brzinom do 80 km/h. Ukoliko je usled napada na štićenu ličnost došlo do blokiranja vrata, vozilo je opremljeno malim eksplozivnim punjenjima u šarkama koje se aktiviraju iznutra kako bi se putnicima omogućio izlazak iz automobila. Osim toga, u slučaju napada hemijskim agensima, automatski se aktivira sistem za sprečevanje prodora spoljašnjeg vazduha u kabinu. Iako ovaj model zvanično nosi oznaku A8, ispod haube se nalazi motor iz snažnijag Audija S8. To znači da vozilo dobija pogon od moćnog 4.0 twin-turbo V8 motora koji proizvodi čak 571 KS i razvija 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Blindirani Audi A8 L do stotke ubrzava za 6.3 sekunde, što je za 2.5 s lošije vreme od regularnog S8, dok je maksimalna brzina automobila elektronski limitirana na 210 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blindirani Inkas Infiniti QX80

 

inkas qx80 03.jpg

 

Ovaj modifikovani Infiniti QX80 je delo kanadske firme Inkas, specijalizovane za blindirana vozila. Blindirani QX80 zadovoljava BR6 norme, pa nudi zaštitu i od pušaka kalibra 7.62 mm.

 

inkas qx80 02.jpg

 

Vozilo ima i modifikovano oslanjanje i kočnice, runflat gume, interkom sistem, sistem za gašenje požara...

 

inkas qx80 01.jpg

 

Pod haubom je 5.6 V8 motor.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj oklopni Cadillac XT6 je najsigurniji crossover na svetu

 

rsz_2020-cadillac-xt6_blinda01.jpg

 

Napravljen je verovatno da se njegovi vlasnici lakše izbore sa besom onih ljudi koji nikako ne vole SUV/Crossovere. :) 

Kompanija ''AddArmor'' iz američke države Wyoming specijalista je za pravljenje tvrđava na točkovima, i tvrde da je ovaj XT6 najbezbedniji auto svoje klase na svetu. Verovatno govore istinu, mada sigurno ne misle na najbolji EURO NCAP rezultat, već da sa njihovim paketom vrednim 23.700 evra ovaj Cadillac štiti svoje putnike od kriminalaca, terorista i sličnih pretnji.

 

2020-cadillac-xt6 blinda02.jpg 2020-cadillac-xt6 blinda03.jpg

 

Prvo što je AddArmor uradio je dodavanje oklopa. Ali, umesto uobičajenog balističkog čelika, koristili su mnogo lakše balističke zaštitne ploče od sintetičkih laminatnih materijala koji su 60% lakši i 10 puta jači od čelika. Fabrička stakla zamenjena su balistički neprobojnim, montirane su run-flat gume koje mogu uz oštećenje da se kotrljaju još 80 kilometara. Sve te modifikacije ne dodaju previše kilograma, tako da ovaj blindirani XT6 i dalje ima svoj standardni 3.6 V6 sa 310 konja. Spolja izgleda potpuno standardno, tako da u moru SUV i Crossover modela ne nagoveštava svoje posebne sposobnosti.

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blindirani Inkas Mercedes AMG G63 Limo

 

205907-inkas 3.jpg

 

Kao baza je poslužio Mercedes AMG G63, a delo je kanadske firme Inkas, specijalizovane za blindirana vozila. Blindirani Inkas Mercedes AMG G63 Limo zadovoljava CEN 1063 BR6 norme, pa nudi zaštitu i od oružja kalibra 7.62mm.

 

205908-inkas 2.jpg

 

Ovaj produženi G63 Limo pozadi nudi sav mogući komfor za dve osobe (koža, alkantara, 4K TV, mini bar, premium audio sistem, luksuzna zadnja sedišta).

 

205909-inkas 1.jpg

 

Motor je 4.0 twin-turbo V8 sa 585 konja. Cena naravno nije mala i startuje od 1.1 milion evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kenedijeve limuzine idu na aukciju

 

kenedi 004.jpg

 

Bogati ljubitelji automobila i američke predsedničke istorije imaće šansu da kupe limuzine u kojima se vozio bivši američki predsednik John F. Kennedy (Džon. F. Kenedi). Dve klasične Lincoln limuzine biće prodate na aukciji u Njujorku 14. oktobra. Posebnu pažnju privlači limuzina koja se nazivala ''Limo One'' dok je bila u upotrebi, a radi se o belom kabrioletu Lincoln Continental iz 1963. godine. U ovoj limuzini se Kennedy vozio u Hotel Texas Ballroom ujutro 22. novembra 1963. godine, gde je održao poslednji govor.

 

kenedi 003.jpg

 

Ovo nije automobil u kome je američki predsednik ubijen, nego je zaplenjen kao dokaz nakon ubistva. Kasnije je modifikovan i vraćen u službu 1964. godine te je korišćen još 13 godina pre nego je smešten u Muzej Henry Ford. Ipak, ova limuzina je važna veza sa američkom predsedničkom istorijom, a restaurirala ju je kompanija Baker Restoration iz Patnama u Konektikatu. Limuzina je ponovo lakirana, a osvežen je i njen motor. Unutrašnjost presvučena crvenom kožom je originalna. Procenjuje se da će novi vlasnik za Kennedyjevu limuzinu izdvojiti između 300.000 i 500.000 dolara.

 

kenedi 002.jpg

 

Druga predsednička limuzina je Lincoln Continental Mark V Executive Limousine iz 1960. godine u kojoj se Kennedy vozio prilikom privatnih putovanja u Vašingtonu Opremljena je neprobojnim vratima, telefonom i drugim dodacima.

 

kenedi 001.jpg

 

Procenjuje se da vredi između 200.000 i 300.000 dolara nakon detaljnje restauracije eksterijera, dok je unutrašnjost i u ovom slučaju ostala netaknuta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...