Jump to content
FAS Goran
marko1984

Info o Rheinol Primus DXM SAE 5W-40?

Recommended Posts

Očigledno si među prvima ako ne i jedini, pa za par meseci ili kraće iznesi svoje iskustvo. Pretpostavljam da si ga već kupio i očigledno nameravaš da ga sipaš.

Iskreno prvi put čujem za tog proizvođača.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma dobio sam ga za dz i imam mogucnost da ga i dalje dobijam za dz. Nikad nisam cuo za tog proizvodjaca,ali pouzdano znam da stize direktno iz fabrike u Nemackoj,tako da nije nista pretakano,presipano itd... 'Bem li ga,videcu sta dalje. Valjda ce naleteti neko ko zna nesto vise... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li si sipao ?

Ako jesi izveštavaj. Mada sumljam da će bilo ko krenuti za tobom, ovde su se skoro svi navukli na Seleniu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam jos,nikako da ugrabim vremena da promenim ulje i filtere. I ja sipam stalno Seleniu,ali veliko je pitanje odakle stvarno dolazi to koje se kod nas prodaje (kao i sve ostalo,ne samo auto delovi). Za ovo bar sigurno znam da stize direktno iz fabrike u Nemackoj. Javljam kad sipam! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pazi, i ja bi bio u velikoj dilemi. Iako za Fiata ne priznajem nista drugo sem selenie, nju kupujem u nasoj zemlj i sumnjicav sam od prvog dana sta je i gde je pakovano. A ti imas sigurnu informaciju da je ulje made in Germany, i donose ti iz fabrike, i jos podrzava sve standarde....ne znam, to je veliki plus. Mozda da sacekas malo, ako to valja, nemci ce naveliko koristiti to i sami. Ja koja god auta da sam gledao po njihovim placevima, video sam da oni retko prate preporuke proizvodjaca u vezi koriscenja ulja. Sipaju samo odgovarajucu "gradaciju" a marke redom..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko se JTD kod nas vozi, zar mislite da ne bi pukla tikva kada bi svi krenuli da prolupavaju zbog falš Selenie?

Ja samo nju sipam i neću da rizikujem. Nije neko fensi ulje da se falsifikuje, a očigledno radi posao. Dobitna kombinacija.

Doduše za to tvoje ako znaš poreklo sigurno je dobro. Mislim da nema loših ulja na tržištu, bar sa ovim našim skraćenim intervalima zamene. Razlike bi se sigurno ispoljile na preko 10.000km od zamene, koje retko ko upražnjava. Ja ću na Alfi da menjam na 15, ako ostane na maksimumu do zamene. I tako je interval 30k, a ne vidi auto grad, samo autoput.

Tapatalk HD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na netu postoje specifikacije i jednog i drugog ulja,

http://flcf.onion.it/commonfile/ENG/pdf/1092_stec_ENG.pdf

http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=primus%20dxm%20sae%205w-40&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CCgQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.swdrheinol.com%2FWEBCOMpro%2Fmodule%2Fdownload.php%3Fdownload_index%3DHTNTrkb2.pdf%26download_start%3D1&ei=F5WnULzWHqeU0QWWk4DwBA&usg=AFQjCNH5cDZyZ9eZPYSqAEX0cCnfOn8Z7g

Slicna ulja s tim sto je Reinol savremenije low saps ulje i ima B4-04 specifikciju koja je novija od B4 koga ima Selenia. Selenia za nijansu gusce ulje i ima jaci paket aditiva.

U svakom slucaju Reinol nikako nije za ispiranje, slobodno ga koristi. Ako ga imas u neogranicenim kolicinama :smoke: , daj ga ima nama ako je dzaba :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...